Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μάντζος: Οι προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν, ισχυρή απόδειξη ότι απέχουμε πολύ από το καλό κλίμα

Μάντζος: Οι προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν, ισχυρή απόδειξη ότι απέχουμε πολύ από το καλό κλίμα

Ο Δημήτρης Μάντζος δήλωσε πως η Ελλάδα οφείλει να παραμείνει «αταλάντευτα και ανεπιφύλακτα» στο πλευρό της Κυπριακής Δημοκρατίας

«Οι νέες προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου, αυτή τη φορά από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, αποτελούν την ισχυρότερη απόδειξη ότι απέχουμε, δυστυχώς, πολύ από το καλό κλίμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, όπως προτιμά να παρουσιάζει η κυβέρνηση»,  δήλωσε ο Δημήτρης Μάντζος, υπεύθυνος ΚΤΕ Εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη Νέα Υόρκη αναφορικά με την Κύπρο.

Ο κ. Μάντζος υπογράμμισε ότι «καμία υποχώρηση και καμία ανοχή δεν χωρεί απέναντι στις ανεδαφικές αιτιάσεις της Τουρκίας για διχοτόμηση του νησιού και αναγνώριση του ψευδοκράτους».

Και σημείωσε πως η Ελλάδα οφείλει να παραμείνει «αταλάντευτα και ανεπιφύλακτα» στο πλευρό της Κυπριακής Δημοκρατίας, «έμπρακτος υποστηρικτής του δικαίου αιτήματος για επίλυση του ζητήματος πάνω στη βάση του ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, με άμεση αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων κατοχής».

«Κι αυτή είναι μια πάγια θέση, την οποία η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να επιβεβαιώνει με σαφήνεια προς την Τουρκία, σε κάθε ευκαιρία, αρχής γενομένης από την αυριανή συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Τούρκο Πρόεδρο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Μάντζος.

Ο Ερντογάν ζήτησε «αναγνώριση» του ψευδοκράτους

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Τουρκίας, στην ομιλία του στον ΟΗΕ, μία ημέρα πριν τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου», καθώς και να εγκαθιδρυθούν διπλωματικές, πολιτικές και οικονομικές σχέσεις, όπως ανέφερε ανάρτηση του πρακτορείου Anadolu.

Έτσι, απέδειξε για μία ακόμη φορά ότι η Άγκυρα διαχωρίζει τις «καλές» ελληνοτουρκικές σχέσεις, που δηλώνει ότι επιδιώκει, από την επίλυση του Κυπριακού.

Sports in

Γιατί η απουσία του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ «πληγώνει» τον Παναθηναϊκό… (vids)

Ο Παναθηναϊκός θα παίξει στο Βελιγράδι χωρίς τον Ερνανγκόμεθ, ο Εργκίν Αταμάν ψάχνει λύσεις για τη διπλή μάχη με τη Μακάμπι και η απουσία του Ισπανού είναι πολύ πιο σημαντική από όσο νομίζει κανείς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024