Στους 1.388 ανέρχονται οι πολίτες που πήγαν σήμερα, Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου, στις 26 δομές του ΕΣΥ σε Καρδίτσα, Λάρισα, Τρίκαλα και Μαγνησία.
Από αυτούς, σύμφωνα με την ενημέρωση, προέκυψαν 55 νέα κρούσματα γαστρεντερίτιδας, 105 νέα κρούσματα λοίμωξης του αναπνευστικού και συνολικά 25 νέες νοσηλείες.
Επίσης, εξετάστηκαν 3 δείγματα εκ των οποίων τα δύο ήταν νοροϊός και το τρίτο σαλμονέλα, το οποίο πιθανώς προήλθε από κατανάλωση τροφίμων.
Τέλος, στη Λάρισα εντοπίστηκε ένα πιθανό κρούσμα λεπτοσπείρωσης, το οποίο εξετάζεται εργαστηριακά.
Παραμένει απελπιστική η κατάσταση
Εμβολιασμοί από τον ΕΟΔΥ πόρτα – πόρτα
Καθώς καθημερινά αυξάνονται τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας αλλά και οι λοιμώξεις αναπνευστικού, στις περιοχές αυτές ήδη γίνονται απολυμάνσεις και εμβολιασμοί προληπτικά.
Κλιμάκια του ΕΟΔΥ έχουν αρχίσει αντιτετανικό εμβολιασμό πόρτα-πόρτα, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, στις περιοχές που υπάρχουν πολλά νεκρά ζώα.
Ακατάλληλο το νερό στο Βόλο για 15η ημέρα
Τα συνεργεία δίνουν μάχη με τον χρόνο για να τα περισυλλέξουν, καθώς αποτελούν υγειονομική βόμβα τόσο για τους ανθρώπους όσο και για τα υπόλοιπα ζώα, για τα οποία αναζητούνται τροφές οι οποίες χάθηκαν στα λασπόνερα.
Την ίδια ώρα, σε πάρα πολλούς δήμους εξακολουθεί το νερό να είναι ακατάλληλο. Καθημερινά γίνονται μετρήσεις εργαστηριακά, έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα να γνωρίζουν οι πολίτες εάν μπορούν να κάνουν χρήση αυτού ή όχι.
Στο Βόλο για 15η ημέρα το νερό που φτάνει στις βρύσες των κατοίκων δεν είναι πόσιμο, η παροχή είναι μόνο για οικιακή χρήση. Συνεργεία της ΔΕΥΑ Μείζονος Βόλου εργάζονται πυρετωδώς για την αποκατάσταση των μεγάλων ζημιών, συνεπικουρούμενα από την τεχνογνωσία της ΕΥΔΑΠ που έχει αναλάβει ειδικό ρόλο στην περιοχή, ενώ συνεχίζεται η διανομή πόσιμου εμφιαλωμένου νερού σε συνοικίες του Βόλου.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου