Τρίτη 21 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Θεσσαλία: 55 νέα κρούσματα γαστρεντερίτιδας και 105 λοιμώξεις αναπνευστικού

Θεσσαλία: 55 νέα κρούσματα γαστρεντερίτιδας και 105 λοιμώξεις αναπνευστικού

Συνολικά 25 είναι οι νέες νοσηλείες σε Καρδίτσα, Λάρισα, Τρίκαλα και Μαγνησία. 

Στους 1.388 ανέρχονται οι πολίτες που πήγαν σήμερα, Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου, στις 26 δομές του ΕΣΥ σε Καρδίτσα, Λάρισα, Τρίκαλα και Μαγνησία.

Από αυτούς, σύμφωνα με την ενημέρωση, προέκυψαν 55 νέα κρούσματα γαστρεντερίτιδας, 105 νέα κρούσματα λοίμωξης του αναπνευστικού και συνολικά 25 νέες νοσηλείες.

Επίσης, εξετάστηκαν 3 δείγματα εκ των οποίων τα δύο ήταν νοροϊός και το τρίτο σαλμονέλα, το οποίο  πιθανώς προήλθε από κατανάλωση τροφίμων.

Τέλος, στη Λάρισα εντοπίστηκε ένα πιθανό κρούσμα λεπτοσπείρωσης, το οποίο εξετάζεται εργαστηριακά.

Παραμένει απελπιστική η κατάσταση

Εμβολιασμοί από τον ΕΟΔΥ πόρτα – πόρτα

Καθώς καθημερινά αυξάνονται τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας αλλά και οι λοιμώξεις αναπνευστικού, στις περιοχές αυτές ήδη γίνονται απολυμάνσεις και εμβολιασμοί προληπτικά.

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ έχουν αρχίσει αντιτετανικό εμβολιασμό πόρτα-πόρτα, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, στις περιοχές που υπάρχουν πολλά νεκρά ζώα.

Ακατάλληλο το νερό στο Βόλο για 15η ημέρα

Τα συνεργεία δίνουν μάχη με τον χρόνο για να τα περισυλλέξουν, καθώς αποτελούν υγειονομική βόμβα τόσο για τους ανθρώπους όσο και για τα υπόλοιπα ζώα, για τα οποία αναζητούνται τροφές οι οποίες χάθηκαν στα λασπόνερα.

Την ίδια ώρα, σε πάρα πολλούς δήμους εξακολουθεί το νερό να είναι ακατάλληλο. Καθημερινά γίνονται μετρήσεις εργαστηριακά, έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα να γνωρίζουν οι πολίτες εάν μπορούν να κάνουν χρήση αυτού ή όχι.

Στο Βόλο για 15η ημέρα το νερό που φτάνει στις βρύσες των κατοίκων δεν είναι πόσιμο, η παροχή είναι μόνο για οικιακή χρήση. Συνεργεία της ΔΕΥΑ Μείζονος Βόλου εργάζονται πυρετωδώς για την αποκατάσταση των μεγάλων ζημιών, συνεπικουρούμενα από την τεχνογνωσία της ΕΥΔΑΠ που έχει αναλάβει ειδικό ρόλο στην περιοχή, ενώ συνεχίζεται η διανομή πόσιμου εμφιαλωμένου νερού σε συνοικίες του Βόλου.

Sports in

Τα νέα για Ορτέγκα και η αποθέωση του Ποντένσε

Οι εξελίξεις με τον Αργεντίνο μπακ ενόψει τελικού Conference με την Φιορεντίνα και τα αποθεωτικά σχόλια των παικτών του Ολυμπιακού για τον Ποντένσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 21 Μαϊου 2024