Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κατερίνα Βρανά: «Θυμάμαι τα όνειρα που είχα όταν ήμουν σε κώμα»

Κατερίνα Βρανά: «Θυμάμαι τα όνειρα που είχα όταν ήμουν σε κώμα»

Για τις δύσκολες στιγμές που βίωσαν, όταν η Κατερίνα Βρανά εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο, μίλησαν η γνωστή κωμικός και ο πατέρας της σε κοινή συνέντευξη.

Η κωμικός Κατερίνα Βρανά μαζί με τον πατέρας της, Κωστή βρέθηκαν καλεσμένοι στην εκπομπή της ΕΡΤ «Στούντιο 4» όπου μίλησαν για την μεγάλη περιπέτεια της υγείας της. Μεταξύ άλλων, οι δυο τους αποκάλυψαν χιουμοριστικές ιστορίες από την παιδική και εφηβική ηλικία της κωμικού.

Τον Σεπτέμβριο του 2017 η Κατερίνα Βρανά έπαθε ξαφνικά διάτρηση εντέρου (και όχι σκωληκοειδίτιδα όπως είχε αρχικά ειπωθεί) στο πλαίσιο ενός επαγγελματικού ταξιδιού στης στη Μαλαισία. Στο νοσοκομείο δεν έγινε έγκαιρη διάγνωση με αποτέλεσμα να παλέψει μέχρι και με τη σηψαιμία για να σωθεί.

H Κατερίνα Βρανά αρχικά έμεινε παράλυτη από τον λαιμό και κάτω, έχασε την όρασή της και πάλευε να μιλήσει, αφού η αρχική της κατάσταση οδήγησε σε σηψαιμία και σηπτικό σοκ. Το σηπτικό σοκ την έφερε τρεις φορές κοντά στον θάνατο, επηρεάστηκαν όλα της τα όργανα και μετά από 4 εγχειρήσεις και 5μηνη νοσηλεία ατρόφησαν όλοι της οι μύες. Η Κατερίνα ακολουθεί εντατικό πρόγραμμα αποκατάστασης για να ξαναμάθει να περπατάει και να ανακτήσει τη χρήση των μυών της.

«Άρχισαν σιγά-σιγά να ανεβαίνουν τα ζωτικά μου στοιχεία»

«Ο γιατρός μου θεωρεί ότι με το που μπήκε ο ξάδερφός μου στην εντατική και έκατσε πάνω από το κρεβάτι, άρχισαν σιγά-σιγά να ανεβαίνουν τα ζωτικά μου στοιχεία. Θυμάμαι τα όνειρα που είχα μες στο κώμα. Εκείνη την εποχή σκεφτόμουν: είμαι πολύ κουρασμένη και θέλω να κοιμηθώ αλλά φαντάσου να κοιμηθώ τόσο βαθιά που να μη μπορούν να με ξυπνήσουν και να νομίζουν ότι έχω πεθάνει», περιγράφει η Κατερίνα Βρανά.

«Μου ήρθε η ιδέα να πάω στο ηλεκτρικό μου ταμπλό και να ανεβάσω όλες τις ασφάλειες, το οποίο είναι πολύ σουρεάλ. Το ανοίγω, ανεβάζω όλες τις ασφάλειες -και τον θερμοσίφωνα- και λέω: τώρα όλοι ξέρουν ότι είμαι ζωντανή, οπότε μπορώ να πάω για ύπνο και να ξεκουραστώ. Ήταν φοβερό αυτό το όνειρο», προσθέτει η γνωστή κωμικός.

Ο πατέρας της έμαθε το πρόβλημα υγείας από τα social media

«Όταν ο γιατρός μίλησε για πρώτη φορά για σηπτικό σοκ, μου λέει μία κουμπάρα μας γιατρός: Κωστή, πάρε τα πόδια σου και πήγαινε. Ξυπνάω το πρωί και λέω στη γυναίκα μου: κλείσε μου τώρα. Ο ξάδερφός της είχε προηγηθεί, γιατί ήταν πιο κοντά. Μου λέει ο γιατρός: έχει 20% πιθανότητες να ζήσει. Εγώ δεν πίστεψα ούτε μία στιγμή ότι μπορεί να πεθάνει», ανέφερε από την πλευρά του ο πατέρας της.

Ο κ. Κωστής αποκάλυψε επίσης και πώς έμαθαν για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η κόρη του μέσω των social media. «Ήταν μία φίλη μας που το είδε στο Facebook! Μας παίρνει τηλέφωνο και μας λέει ότι η Κατερίνα δεν είναι καλά. Επειδή το τηλέφωνό μου ήταν κλειδωμένο δεν μπορούσαν να βρουν τρόπο να επικοινωνήσουν με συγγενείς πρώτου βαθμού. Μπήκαν στο Facebook, πήγαν κάτω από τα πιο δημοφιλή μου ποστ και έγραψαν ‘γνωρίζετε την Κατερίνα; Γνωρίζετε τους γονείς τους; Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας’».

«Μίλησα στην Κατερίνα δύο εβδομάδες αφότου πήγα στη Μαλαισία γιατί ήταν σε κώμα. Αλλά κάθε μέρα ο Μαλαισιανός γιατρός, του οποίου τουλάχιστον άγαλμα θα κάνουμε, ήταν εκεί, δεν πήγε σπίτι του για περισσότερο από ένα μήνα. Έπεσε στη βάρδιά του το περιστατικό της Κατερίνας και το είχε πάρει προσωπικά. Επίσης, είχε κάνει το αγροτικό του στο Ρέθυμνο. Φοβερές συμπτώσεις», δήλωσαν πατέρας και κόρη.

Η σχέση με τους γονείς της και ο χωρισμός τους

Μιλώντας για τη μεταξύ τους σχέση, η οποία όπως είπαν, ήταν πάντα εξαιρετική, η Κατερίνα Βρανά ανέφερε πως από μικρή έλεγε τα πάντα στους γονείς της, ώσπου έφτασε και στο σημείο να περιγράφει και τα φιλιά των αγοριών της! «Έχω άλλα δύο παιδιά, αλλά με την Κατερίνα έχουμε άλλη σχέση. Δηλαδή, να σας πω ότι σε κηδεία αποφεύγουμε να πηγαίνουμε μαζί γιατί καταλήγει σε γέλιο με νόημα από μακριά», δήλωσε ο πατέρας της κωμικού, με την ίδια να προσθέτει πως στην εφηβεία της πέρασε κρίση η σχέση της με τη μητέρα της.

Μάλιστα, δεν δίστασε να αντιμετωπίσει με χιούμορ ακόμα και τον χωρισμό των γονιών της, όταν εκείνη ήταν στην ηλικία των 16, αφού όπως είπε, «ήμουν απορροφημένη από τον εαυτό μου και μόλις είχα ανακαλύψει τα αγόρια, οπότε είχα πολύ πιο σοβαρά πράγματα να ασχοληθώ».

Sports in

«Για αυτό ο Μπαρτζώκας δεν χρησιμοποίησε καθόλου τον Μόουζες Ράιτ»

Ποιος είναι ο λόγος που ο Μόουζες Ράιτ δεν έπαιξε καθόλου στο Game 4 με την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024