Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τραγωδία στη Λιβύη: Η κατάσταση των τραυματιών από το πολύνεκρο τροχαίο

Τραγωδία στη Λιβύη: Η κατάσταση των τραυματιών από το πολύνεκρο τροχαίο

Σε σοβαρή κατάσταση οι τρεις από τους 13 τραυματίες της ελληνικής αποστολής

Πέντε μέλη της ελληνικής αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη έχασαν τη ζωή τους όταν το λεωφορείο που τους μετέφερε συγκρούστηκε με όχημα που κινούνταν στην αντίθετή κατεύθυνση.

Εκτός από τους πέντε νεκρούς που σκοτώθηκαν στο τροχαίο, 13 ακόμα μέλη της ελληνικής αποστολής τραυματίστηκαν στο σφοδρό τροχαίο.

Στις 6.58 το πρωί της Δευτέρας προσγειώθηκε στην Ελευσίνα το C-130 το οποίο μετέφερε τα τραυματισμένα άτομα από το πολύνεκρο τροχαίο στη Λιβύη.

Οι 10 βρίσκονται στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο εκ των οποίων οι 3 είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Ο ένας είναι Συνταγματάρχης και επικεφαλής της ανθρωπιστικής αποστολής, ο οποίος έχει πολλαπλά κατάγματα, με το πιο σοβαρό να είναι στη μέση του.

Οι άλλοι δύο, ένας Λοχαγός και ένας στρατιωτικός γιατρός έχουν εγκαύματα στο πρόσωπο και στο σώμα. Και οι τρεις υποβλήθηκαν σε χειρουργικές επεμβάσεις και παρακολουθούνται από τους γιατρούς.

Ακόμη τρεις τραυματίες, δύο στο 251 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αεροπορίας και άλλος ένας στο Ναυτικό Νοσοκομείο, νοσηλεύονται για προληπτικούς λόγους.

Όλα τα σενάρια που εξετάζει η ΕΥΠ για την τραγωδία

Σύμφωνα με πληροφορίες του Βασίλη Λαμπρόπουλου, με την υπόθεση ασχολήθηκε και η ΕΥΠ ώστε να «φωτιστούν» οι ακριβείς συνθήκες του τραγικού δυστυχήματος.

Πίσω από το όχημα που μετέφερε τα μέλη της ελληνικής αποστολής, ήταν δύο τζιπ από την Λιβύη για να το συνοδεύουν. Ένα αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού έρχεται από την αντίθετη κατεύθυνση και ενώ περνάει το πρώτο τζιπ, το όχημα έστριψε και χτύπησε από την αριστερή πλευρά το λεωφορείο.

Η ξαφνική αλλαγή της πορείας αιφνιδίασε και τον οδηγό.

Το όχημα μεγάλου κυβισμού περιείχε μεγάλη ποσότητα καυσίμων και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της ΕΥΠ, εξερράγη το μεγάλο ρεζερβουάρ και σε συνδυασμό με την κακή κατάσταση του οδοστρώματος και τα μεγάλα προβλήματα οδικής ασφάλειας που υπάρχουν στη Λιβύη οδήγησαν στο δυστύχημα. Η έρευνα έγινε προκειμένου να διακριβώσουν εάν υπήρχε για παράδειγμα μια αποστολή αυτοκτονίας, αλλά ένα τέτοιο ακραίο σενάριο δεν επιβεβαιώνεται.

Το λεωφορείο που μετέφερε τα μέλη της ελληνικής αποστολής, καταστράφηκε ολοσχερώς αφότου τυλίχθηκε στις φλόγες μετά το τροχαίο στον δρόμο προς την Ντέρνα.

Όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή «Live News» οι πέντε Έλληνες σκοτώθηκαν εξαιτίας της φωτιάς που ξέσπασε μετά το τροχαίο.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024