Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Εφέτος (θα) είναι η χρονιά του;

Εφέτος (θα) είναι η χρονιά του;

Ο Μπερνάρ μεταμορφώνει προς το καλύτερο την ομάδα του

Όταν τον Αύγουστο του 2022 ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την πιο ακριβή μεταγραφή του δημιούργησε μεγάλη αισιοδοξία στον κόσμο. Καθώς και βάση (ηχηρού) βιογραφικού ο Μπερνάρ Ντουάρτε αναμενόταν να αλλάξει τα δεδομένα στο τριφύλλι.

Κάτι τέτοιο όχι μόνο δεν έγινε, αλλά τον περασμένο Ιούνιο πριν καν συμπληρώσει ένα χρόνο στην ομάδα κλήθηκε σε απολογία  από τη διοίκηση του Παναθηναϊκού, για καθυστερημένη άφιξη στην προετοιμασία της ομάδας.

Καθώς μια μέρα πριν την έναρξη της θερινής προετοιμασίας του «τριφυλλιού» (13 Ιουνίου) ο Βραζιλιάνος επικοινώνησε με την ομάδα και ζήτησε κάποιες μέρες επιπλέον άδειας για ένα προσωπικό του θέμα.

Το αίτημά του δεν έγινε αποδεκτό από τους «πράσινους», με τον Μπερνάρ παρόλαυτα να μην επιστρέφει εγκαίρως. Με δεδομένο ότι την τρέχουσα σεζόν το συμβόλαιό αυξάνεται κατά 800.000 ευρώ και αγγίζει τα 2.5 εκατ. ευρώ δημιούργησε φήμες ακόμα και για πώλησή του.

Φυσικά ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς και η διοίκηση ποτέ δεν μπήκαν σε τέτοια λογική απλά επιβλήθηκε τσουχτερό (πενταψήφιο νούμερο) πρόστιμο καθώς τόσο ο Σέρβος τεχνικός όσο και οι άνθρωποι της ομάδας ήθελαν πάση θυσία να μη διαταραχτούν οι ισορροπίες και ο εσωτερικός κανονισμός δεν επέτρεπε παρερμηνείες.

Και όμως όλο αυτό λειτούργησε ως…ξυπνητήρι στον παίκτη που όχι μόνο δεν γκρίνιαξε (άλλωστε το δίκιο δεν ήταν με το μέρος του) αλλά παρουσιάστηκε μεταμορφωμένος στην προετοιμασία και μπήκε και φουριόζος στους αγώνες της νέας σεζόν όπου ήδη έχει πετύχει τα διπλάσια γκολ από ότι σε όλη τη χρονιά πέρυσι !

Το καθοριστικό γκολ της νίκης επί της Μαρσέιγ (1-0) στη Λεωφόρο ήταν το κερασάκι στην τούρτα, ενώ χθες ήρθε και το πρώτο του χατ τρικ στο Αγρίνιο κόντρα στον Παναιτωλικό. Μάλιστα αυτό ήταν μόλις το δεύτερο χάτ τρίκ της καριέρας του μετά από εκείνο στη Βραζιλία με την Ατλέτικο Μινέιρο πριν 10 χρόνια !

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι πάνω από ένα γκολ σε έναν αγώνα είχε να βάλει έξι χρόνια από τον αγώνα Φέγενορντ – Σαχτάρ Ντόνετσκ, για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λίγκ ( 17 Οκτωβρίου 2017). Τότε είχε σκοράρει στο 24′ και στο 54′,  μετατρέποντας το 1-0 των Ολλανδών σε 2-1 υπέρ της Σαχτάρ, η οποία πήρε το καθοριστικό τρίποντο, στο δρόμο προς τους «16» της διοργάνωσης.

Πέρυσι σε 35 αγώνες με τον Παναθηναϊκο όπου στους μισούς είχε παίξει πάνω από 80 λεπτά) είχε σκοράρει δύο φορές (με ΠΑΟΚ στη νίκη 2-1 στην Τούμπα) και στο 1-1 με την Ιωνικό στη Νίκαια ενώ είχε δώσει και 4 ασίστ.

Εφέτος ήδη σε 9 παιχνίδια (τα 6 ευρωπαϊκά) έχει ήδη  4 γκολ και μια ασίστ.

Για έναν παίκτη που γενικά σκόραρε στην καριέρα του, έχοντας 16 γκολ και 19 ασίστ (σε 73 παιχνίδια) με την Ατλέτικο Μινέιρο, 28 γκόλ και 35 ασίστ με την Σαχτάρ (σε 157 συμμετοχές) όπου ήταν το πουλέν του Μιρτσέα Λουτσεσκου  και τα λιγότερα – αν και τα περισσότερα ήταν καθοριστικά-  με την Εβερτον ( 8 σε 84 συμμετοχές).

Για έναν ποδοσφαιριστή που δεν το έβαζε ποτέ κάτω από μικρός όταν το πρόβλημα που αντιμετώπιζε με το ύψος του οδήγησε τους γονείς του στην απόφαση να τον παραπέμψουν σε γιατρό, ο οποίος του χορήγησε αυξητικές ορμόνες, ώστε να αναπτυχθεί γρηγορότερα. Μπορεί να μην έγινε κάτι θεαματικό αλλά μέσα στην ψυχή και την καρδιά ο Μπερνάρ είχε πάντα το μποϊ που του έλειπε. Τι και αν κόπηκε δύο φορές στα δοκιμαστικά της Ατλέτικο Μινέιρο ;  Ήταν αυτός – μαζί με Ροναλντίνιο και έναν πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού τον Μπερνάρντο Σίλβα που οδήγησαν τη Ατλέτικο Μινέιρο στην κατάκτηση του Copa Libertadores το 2013 για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Εφέτος έχει μπει φουριόζος, έχει σαφέστατα προσαρμοστεί πολύ περισσότερο στην ομάδα του και στα θέλω του προπονητή του και όλα αυτά προμηνύουν μια εξαιρετική χρονιά.

Στην οποία εάν συνεχίσει έτσι ο Βραζιλιάνος θα έχει μεγάλες πιθανότητες αυτή να είναι η χρονιά του και παράλληλα και της ομάδας του.

Sports in

Η Κ19 της Λαμίας έκανε pasillo στην αντίστοιχη του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του Youth League

Σε μια πολύ όμορφη κίνηση προχώρησε η Κ19 της Λαμίας, προς την αντίστοιχη του Ολυμπιακού λίγο πριν την μεταξύ τους αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024