Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: «Ψηφίζουμε για το μέλλον μας, όχι μόνο για τη θέση του προέδρου», δήλωσε ο Φάμελλος

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: «Ψηφίζουμε για το μέλλον μας, όχι μόνο για τη θέση του προέδρου», δήλωσε ο Φάμελλος

«Χρειαζόμαστε ένα αριστερό, προοδευτικό και πικολογικό κόμμα», σημείωσε ο Σωκράτης Φάμελλος

Σε εξέλιξη η «μάχη» για την εκλογή νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, Σωκράτης Φάμελλος, άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στις εσωκομματικές εκλογικές διαδικασίες στα γραφεία της τοπικής Οργάνωσης στη Θέρμη.

«Είχαμε κι εμείς σοβαρά ζητήματα να λύσουμε».

Σε δηλώσεις του σημείωσε μεταξύ άλλων, πως σήμερα «είναι ημέρα δημοκρατίας και ημέρα προόδου. Ψηφίζουμε για την ηγεσία και την επανεκκίνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Για το μέλλον μας ψηφίζουμε, για την επόμενη μέρα της Ελλάδας και όχι μόνο για τη θέση του Προέδρου. Χρειαζόμαστε ένα Αριστερό, Προοδευτικό και Οικολογικό κόμμα. Θέλουμε ισχυρή πολιτεία και όχι της ιδιωτικοποιήσεις ή τις καταστάσεις κρίσης που δημιουργεί ο κύριος Μητσοτάκης. Πρέπει να ζούμε  καλύτερα. Η επόμενη μέρα θα βρει πιο δυνατό τον ΣΥΡΙΖΑ. Είχαμε κι εμείς σοβαρά ζητήματα να λύσουμε».

Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ  είπε επίσης, ότι «και οι πέντε υποψήφιοι κατέθεσαν σοβαρές προτάσεις» και ότι έγινε συζήτηση για αυτές στην κοινωνία.

«Προφανώς όλα αυτά δε τελειώνουν σε μια μέρα, ούτε λύνονται μόνο από το πρόσωπο και την επιλογή του νέου, ή της νέας προέδρου. Θα χρειαστούμε και τέταρτο συνέδριο για να αποτυπωθούν όλα αυτά και σε πολιτικό λόγο. Εξάλλου, ο ΣΥΡΙΖΑ το βασικό χαρακτηριστικό που έχει είναι ότι είναι ένα δημοκρατικό κόμμα. Και από τα κάτω προς τα πάνω θα επανεκκινήσουμε. Και αυτό είναι το ζητούμενο. Και το πρώτο βήμα είναι νομίζω οι δημοτικές εκλογές. Θα δώσουμε κι εκεί ένα μήνυμα στον κ. Μητσοτάκη. Ότι θέλουμε μια πιο ασφαλή κοινωνία και αυτοδιοίκηση που ενδιαφέρεται για τον τόπο και όχι για το κόμμα», είπε.

Η δήλωση του Σωκράτη Φάμελλου

Είναι μια ημέρα δημοκρατίας και προόδου. Με μεγάλη χαρά σήμερ​α σε όλη την Ελλάδα, τα εκλογικά κέντρα και τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική συμμαχία υποδέχονται παλιά και νέα μέλη για να επιλέξουμε την επόμενη ηγεσία και να ξεκινήσουμε την επανεκκίνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Γιατί χρειαζόμαστε στη χώρα μας ένα ευρωπαϊκό, αριστερό και οικολογικό κόμμα.  Το οποίο θα καταθέσει μια πρόταση διεξόδου από την μεγάλη κρίση που ζούμε. Και θα δώσει μια πρόταση κυβερνητικής λύσης. Όχι μόνο για ισχυρή αντιπολίτευση, για να διεκδικεί τα δικαιώματα της κοινωνίας αλλά και για να προτείνει μεγάλες μεταρρυθμίσεις που θα κάνουν τη ζωή μας πιο ασφαλή, πιο προοδευτική και με μεγαλύτερη προκοπή.

Γιατί ο κ. Μητσοτάκης χθες, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, περιέγραψε ακριβώς τι έγινε την προηγούμενη τετραετία. Σύγχυση αρμοδιοτήτων, μετάθεση ευθυνών και δυστυχώς ένα εκτεταμένο κλίμα ανασφάλειας πλέον στην κοινωνία.

Χρειαζόμαστε να υπάρχει μια δίκαιη κοινωνία και μια ισχυρή πολιτεία. Και μια ισχυρή πολιτεία σίγουρα δεν χρειάζεται τις ιδιωτικοποιήσεις ή τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης που δημιουργεί συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης, είτε στην ακρίβεια, είτε στην πολιτική προστασία.

Δεν ακούσαμε χθες τίποτα για τα υπερκέρδη, δεν ακούσαμε τίποτα για την αισχροκέρδεια, δεν ακούσαμε τίποτα για μια δημοκρατική, ισχυρή πολιτεία.

Αυτή είναι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, να έχουμε μια δημοκρατική, ισχυρή πολιτεία. Με βάση το ευρωπαϊκό κράτος δικαίου, το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Πρέπει να ζούμε καλύτερα. Και ο κ. Μητσοτάκης δεν το εξασφαλίζει.

Η επόμενη μέρα δεν θα βρει απλά το ΣΥΡΙΖΑ ενωμένο, θα τον βρει πιο δυνατό. Θα τον βρει ανανεωμένο. Γιατί αυτό είναι το μεγάλο θέμα: να έχουμε μια καινούργια ηγεσία, αλλά να έχουμε και ένα νέο κόμμα και μια πιο ισχυρή πολιτική πρόταση. Για τα πολύ σοβαρά θέματα που έχουμε να λύσουμε έγινε ένας ουσιαστικός διάλογος.

Παρότι ήταν θερινή περίοδος, παρότι είχαμε τα πολύ μεγάλα προβλήματα των πυρκαγιών και των πλημμυρών, οι πέντε υποψήφιοι κατέθεσαν σοβαρές προτάσεις, που έχουν μπει στη ζωή του κόμματος. Είναι σημαντικό ότι και η κοινωνία ενδιαφέρθηκε για τις υποψηφιότητες και για τη συζήτηση αυτή.

Προφανώς όλα αυτά δεν τελειώνουν σε μία ημέρα, ούτε λύνονται μόνο από το πρόσωπο και την επιλογή του νέου ή της νέας προέδρου. Θα χρειαστούμε και το Έκτακτο Συνέδριο για να διατυπωθούν όλα αυτά και σε πολιτικό λόγο.

Εξάλλου το βασικό χαρακτηριστικό του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι είναι ένα βαθιά δημοκρατικό κόμμα. Για αυτό από τα κάτω προς τα πάνω θα επανεκκινήσουμε.

Αυτό είναι το ζητούμενο, και το πρώτο βήμα νομίζω είναι οι δημοτικές/αυτοδιοικητικές εκλογές. Θα δώσουμε και εκεί ένα μήνυμα στον κ. Μητσοτάκη, ότι θέλουμε μια πιο ασφαλή κοινωνία, και αυτοδιοίκηση που να ενδιαφέρεται για τον τόπο και όχι για το κόμμα.

Τα μηνύματα που παίρνουμε για τη συμμετοχή του κόσμου στις σημερινές εκλογές είναι ότι υπάρχει συμμετοχή. Είναι βέβαια πολύ νωρίς για εκτιμήσεις αλλά απευθύνω και πάλι ένα κάλεσμα: οι κάλπες θα είναι ανοιχτές μέχρι τις 8 το βράδυ και μπορούν να έρθουν και παλιά και νέα μέλη. Μπορούν όλοι και όλες να έρθουν, να γραφτούν απευθείας και να ψηφίσουν. Και να είναι ταυτόχρονα και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, και να επιλέξουν και για την επόμενη μέρα όχι μόνο του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της Ελλάδας.

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία υπάρχει για να ζούμε καλύτερα, να έχουμε καλύτερη κοινωνία, καλύτερη οικονομία, ισχυρότερη χώρα. Ψηφίζουμε για το μέλλον μας και όχι μόνο για τη θέση προέδρου.

Sports in

Σλούκας για Ναν: «Σωστή απόφαση να πάρουμε τον κορυφαίο σκόρερ στην Ευρώπη»

Ο Κώστας Σλούκας μίλησε για την πρόκριση του Παναθηναϊκού στο Final Four, αλλά και για τον Κέντρικ Ναν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024