Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σοκ στο Βέλγιο από τους εμπρησμούς σε σχολεία - Συνδέονται με διαμαρτυρίες κατά μαθημάτων σεξουαλικής αγωγής

Σοκ στο Βέλγιο από τους εμπρησμούς σε σχολεία – Συνδέονται με διαμαρτυρίες κατά μαθημάτων σεξουαλικής αγωγής

Ο πρωθυπουργός του Βελγίου καταδίκασε τα περιστατικά και δήλωσε ότι η πρόσβαση στη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση δεν είναι δυνατόν να τίθεται υπό αμφισβήτηση

Ο πρωθυπουργός του Βελγίου, Αλεξάντερ ντε Κρόο, δήλωσε «βαθιά σοκαρισμένος» από τις εμπρηστικές επιθέσεις που έγιναν κατά σχολικών κτιρίων, οι οποίες συνδέονται με διαμαρτυρίες κατά των υποχρεωτικών μαθημάτων σεξουαλικής αγωγής τα οποία εισήχθησαν στο σχολικό πρόγραμμα.

«Τα σχολεία μας πρέπει να είναι ένα ασφαλές μέρος για όλα τα παιδιά μας», ανέφερε ο ντε Κρόο σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Facebook.

Γκράφιτι μετά τους εμπρησμούς κατά των νέων μαθημάτων

«Η πρόσβαση στη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση δεν είναι δυνατόν να τίθεται υπό αμφισβήτηση. Η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση δυναμώνει τα παιδιά μας και αποτελεί τη βάση για καλή σεξουαλική υγεία», τόνισε ο Βέλγος πρωθυπουργός, σημειώνοντας πως ως πατέρας και ο ίδιος νιώθει σοκαρισμένος.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, το κοινοβούλιο των γαλλόφωνων περιοχών του Βελγίου ενέκρινε μια πρόταση να γίνουν υποχρεωτικά δίωρα μαθήματα σεξουαλικής αγωγής για μαθητές ηλικιών περίπου 11 και 15 ετών, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Belga.

Fake news στα social media: «Οι μαθητές θα μαθαίνουν πώς να αυτοϊκανοποιούνται»

Σχολείο στο Βέλγιο μετά από εμπρησμό – Πηγή: RTBF

Τέσσερα σχολεία πυρπολήθηκαν το βράδυ της Τρίτης, με τις εισαγγελικές αρχές να συνδέουν τα επεισόδια με τις διαμαρτυρίες κατά των νέων μαθημάτων, καθώς στα σημεία βρέθηκαν γκράφιτι με συνθήματα κατά της σχολικής μεταρρύθμισης, σημείωσε το Belga.

Ένα ακόμη σχολείο πυρπολήθηκε το βράδυ της Τετάρτης, αλλά δεν βρέθηκαν γκράφιτι που να σχετίζονται με αυτές τις διαμαρτυρίες, ανέφεραν εισαγγελείς.

Οι διαμαρτυρίες τροφοδοτούνται από παραπληροφόρηση που κυκλοφορεί σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συμπεριλαμβανομένων αβάσιμων ισχυρισμών ότι οι μαθητές θα μαθαίνουν στα μαθήματα σεξουαλικής αγωγής πώς να αυτοϊκανοποιούνται, μετέδωσε ο βελγικός δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός σταθμός RTBF.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για Λαμία: Χωρίς Κάρμο, Ορτέγκα και Γιόβετιτς (pic)

Έμειναν εκτός για να ξεκουραστούν ενόψει του ημιτελικού με την Άστον Βίλα, όπως επίσης και ο Ντόι με τον Ιμπόρα – Αναλυτικά η αποστολή για το ματς με Λαμία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024