Απάτη στην Πάτρα: Της είπε ότι δικαιούται Power Pass και έκλεψε 9.500 ευρώ
Πώς άδειασε τον λογαριασμό του θύματος
Συχνό φαινόμενο έχουν γίνει οι τηλεφωνικές αλλά και μέσω διαδικτύου απάτες, στη χώρα, με τους δράστες να επιδιώκουν να αδειάσουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς ανυποψίαστων πολιτών.
Σε κάποιες περιπτώσεις, όπως αυτή που σημειώθηκε χθες στην Πάτρα, οι απατεώνες παριστάνουν τους υπαλλήλους του ΔΕΔΔΗΕ, και μέσω τηλεφώνου προσπαθούν να αποσπάσουν τους κωδικούς των τραπεζικών λογαριασμών, με δόλωμα την κατάθεση χρημάτων του Power Pass.
Το θύμα καταχώρησε τα στοιχεία της κάρτας σε υπερσύνδεσμο που έστειλαν οι απατεώνες
Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι, μια γυναίκα δέχθηκε κλήση στο κινητό της από τον άγνωστο ο οποίος της συστήθηκε ως υπάλληλος της ΔΕΔΔΗΕ και της ανέφερε ότι είναι δικαιούχος Power Pass το οποίο θα λάμβανε σε τρεις δόσεις των 265 ευρώ η καθεμία.
Πώς άδειασε τον λογαριασμό του θύματος
Για να πιστωθεί το υποτιθέμενο ποσό, ο άνδρας έστειλε στην γυναίκα έναν υπερσύνδεσμο ο οποίος τη μετέφερε σε ένα περιβάλλον που προσομοίαζε με αυτό της Εθνικής Τράπεζας, όπου η παθούσα καταχώρησε στα στοιχεία της κάρτας της, γνωστοποιώντας παράλληλα στον δράστη τους κωδικούς OTP που λάμβανε στο κινητό της.
Με αυτό τον τρόπο ο δράστης απέκτησε πρόσβαση στον λογαριασμό της γυναίκας, η οποία αντί να λάβει χρήματα, είδε να κάνουν φτερά, οι καταθέσεις της, ύψους, 9.537 ευρώ.
Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό του δράστη είναι σε εξέλιξη.
- Χρυσή τραγωδία: Ιστορικό ρεκόρ για το «αμετανόητο μελόδραμα» των Κένεντι – «Φαινόμενο»
- Ο «μικρός μάγος» Καρέτσας αποθεώθηκε ξανά από την UEFA (vid)
- Ο Τραμπ θέλει να ξανανοίξει τις φυλακές του Αλκατράζ
- Politico: Πώς ο Τραμπ μπορεί να διαλύσει το ΝΑΤΟ εκ των έσω – Τα πέντε σενάρια
- Το… κλειδί για να πάει στη Μπαρτσελόνα ο Μπερνάντο Σίλβα
- Κατέρρευσε ο απεργός πείνας για τα Προσφυγικά της λεωφόρου Αλεξάνδρας
- Η Κάλας υποβαθμίζει τις φήμες για αντιπαλότητα με την φον ντερ Λάιεν – «Ιστορίες για γατοκαβγάδες», λέει
- Γαβριήλ Σακελλαρίδης στο in: Η ανακύκλωση της συζήτησης για το 2015 βολεύει τον Μητσοτάκη — η Αριστερά πρέπει να κοιτάξει μπροστά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 03.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/nick-owuor-astro-nic-portraits-b25CZm2Nnco-unsplash-315x220.jpg)





































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442