Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός: Το τρίτο ντέρμπι αιωνίων, οι έξι του Μουντομπάσκετ και η μεταγραφή

Ολυμπιακός: Το τρίτο ντέρμπι αιωνίων, οι έξι του Μουντομπάσκετ και η μεταγραφή

Δύομισι εβδομάδες πριν από την αφετηρία της σεζόν και ο Ολυμπιακός έχει να διαχειριστεί τρεις σοβαρές υποθέσεις.

Και τρίτο ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, λοιπόν, στην αφετηρία της σεζόν. Διότι μετά το κάτι παραπάνω από πιθανό ενδεχόμενο να βρεθούν οι δύο τους στον τελικό του Σούπερ Καπ (30/9), και έπειτα από την πρεμιέρα της Ευρωλίγκας (6/10) προστέθηκε στον λογαριασμό και η 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΕΣΑΚΕ (28-30/10). Αυτή τη φορά μάλιστα με έδρα το ΣΕΦ (αν η κλήρωση ήταν «ανάποδη» το ματς θα γίνονταν κεκλεισμένων των θυρών καθώς ο Παναθηναϊκός κουβαλά τιμωρία 4 αγωνιστικών). Μια πρώτη πολύ ισχυρή δόση από αιώνιους λοιπόν σε διαδοχικά τετ α τετ; Προφανώς. Συν ότι τέλος πάντων συνεπάγεται αυτή η τάξη πραγμάτων.

Ας μην γελιόμαστε: Φυσικά και οι προπονητές δεν ενδιαφέρονται πως ξεκινά αλλά πως τελειώνει μια σεζόν. Πολλώ δε μάλλον σε αυτό το επίπεδο.

Πήρε όλους τους ελληνικούς τίτλους ο Ολυμπιακός πέρσι και έμεινε ένα… μανταρίνι μακριά από την 4η κατάκτηση της Ευρωλίγκας.

Αυτός είναι ο πήχης και η κληρονομία της περσινής σεζόν, όχι τι θα γίνει στα ματς του Οκτώβρη όπου κανείς δεν είναι έτοιμος.

Από την άλλη όμως κάθε νίκη ή ήττα κόντρα στον αιώνιο αντίπαλο ζυγίζει βαριά και για τους Ερυθρόλευκους και για τους Πράσινους. Σκεφτείτε δηλαδή τέλος Οκτώβρη να έχει ένας εκ των δύο των άλλον στο 3-0! Ή καλύτερα σκεφτείτε ενδεχομένως εκείνον που θα πρέπει να συνεχίσει με το βάρος ενός πιθανού 0-3 και μάλλον δεν χρειάζεται να προσθέσουμε κάτι περισσότερο.

Φυσικά και αυτά τα ματς ανεβάζουν από νωρίς και την ένταση και τον συντελεστή δυσκολίας. Και αναγκάζουν τις ομάδες να τρέξουν, όσο τέλος πάντων τους επιτρέπεται. Γιατί ειδικά στην περίπτωση του Ολυμπιακού; Τα πάντα είναι σχετικά. Έξι παίκτες είχε ο Μπαρτζώκας στο Μουντομπάσκετ (Λαρεντζάκης, Λούντζης, Γουόκαπ, Παπανικολάου, Φαλ, Μιλουτίνοφ) εκ των οποίων ο ένας (ο Μιλού) δεν γύρισε ακόμη. Και έξι απόντες είναι… μισό ρόστερ. Είναι ο λόγος που ως τώρα οι Ερυθρόλευκοι έχουν παίξει μόλις ένα φιλικό παιχνίδι (και αυτό δεν τελείωσε λόγω τραυματισμών) και τέλος πάντων έχουν κρατήσει την προετοιμασία τους με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.

Καμία άλλη ομάδα της Ευρωλίγκας δεν είχε έξι παίκτες στο Παγκόσμιο και αυτό μπορεί από τη μια να είναι τιμητικό από την άλλη όμως πολύ λογικά δημιουργεί μια συγκεκριμένη κατάσταση για την εξέλιξη της προετοιμασίας. Μόλις χθες έγινε η πρώτη προπόνηση με τους πέντε από τους έξι διεθνείς παρόντες.

Ακόμη και έτσι όμως όλοι στο παρκέ δεν πάτησαν καθώς και ο Φαλ έχει ένα θέμα (εξαγωγή φρονιμίτη) και ο Άλεκ Πίτερς (διάταση αριστερής ακρωμιοκλειδικής) έναν τραυματισμό. Μπορεί να ακούγονται εύκολα όλα αυτά, στην καθημερινότητα μιας ομάδας όμως δεν είναι…

Και φυσικά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και κάτι ακόμη. Ότι πέραν του Μιλουτίνοφ ο Ολυμπιακός κάποια στιγμή θα υποδεχτεί έναν ακόμη στο ρόστερ του. Πως το είχε πει ο Μπαρτζώκας; «Εμείς θα πάρουμε ένα παίκτη ακόμα. Εδώ που έχει φτάσει ο Ολυμπιακός, είμαστε μια ομάδα που έχει ψηλό επίπεδο. Δεν μπορούμε να πάρουμε παίκτη απλά για να πούμε πως θα πάρουμε.

Πρέπει να πάρουμε κάποιο παίκτη που θα μας κάνει καλύτερους. Δεν είναι εύκολο να πείσεις κάποιον Αμερικανό να παίξει στην Ευρώπη. Τα χρήματα είναι πολλά. Δεν είναι εύκολο να βρούμε παίκτη στο επίπεδό μας. Έχουμε στοχεύσει σε 3-4 περιπτώσεις» ήταν τα λόγια του Έλληνα τεχνικού περιγράφοντας τον σκόρερ που αναζητά η ομάδα για την περιφέρεια της.

Πόσο κοντά ή πόσο μακριά είναι αυτή η κίνηση δυόμισι εβδομάδες πριν το πρώτο τζάμπολ; Προφανώς αυτό το ξέρει μόνο ο προπονητής. Από τη στιγμή που η επιλογή θα είναι από την Αμερική και το ΝΒΑ ξεκινάει στις 24 Οκτώβρη καταλαβαίνει ο καθένας πως η αναζήτηση του εκλεκτού μπορεί να τραβήξει και άλλο. Με τρία ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό όμως στον πρώτο μήνα, σαφώς και τα δεδομένα είναι σε μια μόνιμη επανεκτίμηση.

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024