Νίκος Δένδιας: Στο Συντονιστικό Κέντρο της Λάρισας μεταβαίνει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας
Συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Συντονιστικό Κέντρο Λάρισας ο Νίκος Δένδιας.
Στο Συντονιστικό Κέντρο Λάρισας μεταβαίνει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ. Στην συνέχεια, θα ακολουθήσει επίσκεψη στην έδρα της 1ης Στρατιάς.
H επίσκεψη αυτή γίνεται μετά τις δηλώσεις που έκανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας όπου άφησε σοβαρές αιχμές κατά του Βασίλη Κικίλια και του Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου για τη Διαχείριση Κρίσεων.
Αιχμές Δένδια προς Κικίλια
Ειδικότερα, ο Νίκος Δένδιας σε δήλωση του ανέφερε«οι Ένοπλες Δυνάμεις θα συνεχίσουν να προσφέρουν βοήθεια όπου κληθούν από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο για τη Διαχείριση Κρίσεων από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και σε συνεργασία με τις υπόλοιπες αρχές αρμόδιες, όπως προβλέπεται από το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο, έχοντας τεθεί σε ετοιμότητα από την Τετάρτη (6/9) το βράδυ».
«Ουδεμία καθυστέρηση υπήρξε», υπογράμμισε ο κ. Δένδιας.
Τελικά, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επισήμανε δύο πράγματα με τη δήλωσή του: Πρώτον, πως οι Ένοπλες Δυνάμεις ήταν σε ετοιμότητα από την Τετάρτη, αλλά κλήθηκαν να βοηθήσουν την επομένη. Και δεύτερον, ότι δεν αποφασίζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις πού θα πάνε και τι θα κάνουν, αλλά επιχειρούν όταν πάρουν εντολή από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο.
Δείτε την ανάρτηση του Νίκου Δένδια
Οι Ένοπλες Δυνάμεις θα συνεχίσουν να παρέχουν βοήθεια όπου κληθούν από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο για τη Διαχείριση Κρίσεων του Υπουργείου Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας και σε συνεργασία με τις υπόλοιπες αρμόδιες Αρχές. Όπως προβλέπεται από το υπάρχον… pic.twitter.com/RxIHINA5uB
— Nikos Dendias (@NikosDendias) September 8, 2023
- Κολομβία: Ο απερχόμενος πρόεδρος Πέτρο ισχυρίζεται ότι ο ακροδεξιός διάδοχός του υπακούει στις εντολές των ΗΠΑ
- Γαλλία: Ο Μακρόν ζήτησε τη συνδρομή του στρατού για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών
- Σάμος: Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στον Προφήτη Ηλία του όρους Καρβούνη
- Ισπανία: Εγκαταστάσεις της NASA κοντά στη Μαδρίτη επλήγησαν από τις πυρκαγιές
- Μέση Ανατολή: Η Σαουδική Αραβία πλήττει εγκαταστάσεις των Χούθι – Σειρήνες ηχούν στο Μπαχρέιν
- Η Σαουδική Αραβία επιτέθηκε στους «Χούθι» – Την ευθύνη όμως ανέλαβε η αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Υεμένης
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Ενα μπόνους για συνεπείς
- Στο Νέο Δελχί η κυβέρνηση Μόντι τα βάζει με την Gen Z της Ινδίας – Πόσο θα αντέξουν χωρίς ίντερνετ;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)






































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442