Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΠΑΣΟΚ: Κατέθεσε τροπολογία για αναστολή χρηματοδότησης κομμάτων λόγω εμπλοκής σε εγκληματική οργάνωση

ΠΑΣΟΚ: Κατέθεσε τροπολογία για αναστολή χρηματοδότησης κομμάτων λόγω εμπλοκής σε εγκληματική οργάνωση

Η τροπολογία κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης για την «Επιτάχυνση διαδικασιών στελέχωσης και λειτουργίας Δικαστικής Αστυνομίας - Τροποποιήσεις ν. 4963/2022 και άλλες ρυθμίσεις».

Τροπολογία για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης κομμάτων κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης για την «Επιτάχυνση διαδικασιών στελέχωσης και λειτουργίας Δικαστικής Αστυνομίας – Τροποποιήσεις ν. 4963/2022 και άλλες ρυθμίσεις» που έχει προγραμματιστεί να εισαχθεί για συζήτηση και ψήφιση την ερχόμενη Τετάρτη στην Ολομέλεια.

Υπογράφεται από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη

Η τροπολογία που υπογράφεται από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη  προβλέπει  την τροποποίηση  της παρ. 1 του άρθρου 6 του ΠΔ 15/2022  ως εξής:  «Σε περίπτωση καταδίκης σε οποιονδήποτε βαθμό ή άσκησης δίωξης και επιβολής προσωρινής κράτησης κατά το άρθρο 282 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, κατά του αρχηγού κόμματος ή του προέδρου κοινοβουλευτικής ομάδας ή εκείνου που ασκεί την πραγματική διεύθυνση κόμματος ή κατά περισσοτέρων του ενός πέμπτου (1/5) των βουλευτών ή του ενός πέμπτου των ευρωβουλευτών ή του ενός πέμπτου (1/5) των μελών του κεντρικού οργάνου διοίκησης κόμματος ή συνασπισμού κομμάτων, σύμφωνα με το καταστατικό τους, για τα εγκλήματα των άρθρων 187 και 187Α του Ποινικού Κώδικα, αναστέλλεται κάθε είδους κρατική χρηματοδότηση και οικονομική ενίσχυση μετά από απόφαση της Βουλής με ονομαστική ψηφοφορία και την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών».

«Χρήζει συμπλήρωσης»

Στην Αιτιολογική Έκθεση της τροπολογία, που συνυπογράφεται και από όλους τους βουλευτές της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ επισημαίνεται ότι η  παρ. 1 του άρθρου 6 του ΠΔ 15/2022 «χρήζει συμπλήρωσης σύμφωνα με τη ratio της, ώστε η εφαρμογή της να καλύπτει όλες τις περιπτώσεις άμεσης ή έμμεσης διοχέτευσης της κρατικής οικονομικής ενίσχυσης των πολιτικών κομμάτων για τη στήριξη εγκληματικών δραστηριοτήτων»

Αναλυτικά η τροπολογία εδώ

Sports in

Ένα (μεγάλο) ερώτημα ψάχνει απάντηση στο Λίβερπουλ

Ο Άρνε Σλοτ αναλαμβάνει μια από τις πιο δύσκολες δουλειές στον... κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024