Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αλήθεια ή πολύ καλό μάρκετινγκ; H φρικιαστική ταινία που έστελνε ανθρώπους στο νοσοκομείο

Αλήθεια ή πολύ καλό μάρκετινγκ; H φρικιαστική ταινία που έστελνε ανθρώπους στο νοσοκομείο

Έχουμε δει (σχεδόν) τα πάντα στον κινηματογράφο. Υπάρχει, όμως, στην πραγματικότητα ταινία που έστελνε τον κόσμο στα νοσοκομεία;

Η αλήθεια είναι ότι στον κινηματογράφο έχουμε δει… σχεδόν τα πάντα. Ειδικά όσον αφορά τις ταινίες τρόμου, από τον Άλφρεντ Χίτσκοκ, ο οποίος είχε χαρακτηριστεί και ως πατέρας των ταινιών θρίλερ, έως και στο σήμερα και το Insidious του Τζέιμς Γουάν, αλλά και τις Ιαπωνικές ταινίες τρόμου, έχουμε δει σχεδόν τα πάντα και -κατά καιρούς- έχουμε τρομάξει πολύ!

Η σύγχρονη -κυρίως- κινηματογραφική παραγωγή είναι γεμάτη από αιματηρά έργα τέχνης που προσπαθούν -άλλα με λιγότερη κι άλλα με περισσότερη επιτυχία- να τρομάξουν τους θεατές.

Ωστόσο, λίγες είναι οι ταινίες που έχουν καταφέρει να προκαλέσουν τρόμο σε τέτοιο βαθμό, όπου οι θεατές λιποθυμούσαν μέσα στην αίθουσα.

Μια τέτοια, ήταν το Raw, η οποία κυκλοφόρησε το 2016 και -όπως είχε γίνει τότε γνωστό- προκάλεσε από εμετούς μέχρι και λιποθυμίες μέσα στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Μια ακόμα ταινία που κυκλοφόρησε την ίδια χρονιά ήταν το Terrifier, η οποία μπορεί να μην εντυπωσίασε το κοινό, ωστόσο κατάφερε να χτίσει ένα πολύ δυνατό όνομα, μέσω του σωστού branding, δηλαδή, της σωστής διαφήμισης.

Μετά από έξι χρόνια (το 2022) ήρθε το Terrifier 2, με την εν λόγω ταινία να συνεχίζει το πολύ δυνατό μάρκετινγκ του προκατόχου της.

Παράδειγμα πολύ σωστού μάρκετινγκ

Μετά τη σημαντική επιτυχία του πρώτου Terrifier, το κοινό ανέμενε με μεγάλη αγωνία τη δεύτερη ταινία. Ειδικά από τη στιγμή που η πρώτη ταινία είχε αφήσει πολλά αναπάντητα ερωτήματα. Έτσι, ο δημιουργός της ταινίας, Damien Leone, δεν έχασε την ευκαιρία και επανήλθε με το Terrifier 2.

Aυτή η ανυπομονησία αυξήθηκε δραματικά όταν βγήκε ένα εντυπωσιακά τρομακτικό teaser trailer  το οποίο κυκλοφόρησε παντού στο διαδίκτυο. Το trailer αυτό, βουτηγμένο σε μία άρρωστη ατμόσφαιρα, υποσχόταν ακόμα περισσότερη βία, ανατριχιαστικές σκηνές και φυσικά… πολύ αίμα!

Λιποθυμούσε κόσμος στους κινηματογράφους;

Μέχρι εδώ όλα καλά. Στη συνέχεια ωστόσο ήρθε το δεύτερο χτύπημα της ταινίας και η κυκλοφορία της στους κινηματογράφους.

«Λοιπόν… πήγα και είδα το Terrifier 2 και, ναι, είναι η πιο ανατριχιαστική ταινία που έχω δει ποτέ στη ζωή μου. Αυτό το πράγμα είναι σε άλλο επίπεδο ως προς τον σαδισμό του. Ήμασταν τόσο φρικαρισμένοι που δεν μπορούσαμε ούτε να μιλήσουμε μετά την προβολή» σχολίαζε ένας χρήστης στα social media.

Ένας άλλος χρήστης στο Twitter πόσταρει τη φωτογραφία ενός ανθρώπου που έπαιρνε τις πρώτες βοήθειες με λεζάντα: «Ο φίλος μου λιποθύμησε και από το σινεμά κάλεσαν ασθενοφόρο. Το συστήνω ανεπιφύλακτα».

Όταν κυκλοφόρησε η ταινία, πολλοί την είδαν και ομολογουμένως δεν εντυπωσιάστηκαν τόσο. Θεώρησαν ότι όλες αυτές οι ιστορίες για λιποθυμίες, ζαλάδες και εμετούς κατά την παρακολούθηση ήταν στο πλαίσιο του marketing.

Ο ίδιος ο δημιουργός της ταινίας πάντως το αρνήθηκε: «Σε όποιον λέει ότι οι αναφορές ανθρώπων που λιποθυμούν και κάνουν εμετό κατά την προβολή είναι μαρκετίστικη τακτική, θέλω να πω ότι ορκίζομαι στην ίδια την επιτυχία του φιλμ ότι ΔΕΝ είναι. Οι αναφορές είναι αληθινές. Μακάρι να ήμασταν τόσο έξυπνοι για σκεφτόμασταν κάτι τέτοιο».

Σε κάθε περίπτωση, όπως φαίνεται και από το τρέιλερ η ταινία δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο… Βέβαια, όπως λέμε πάντα, ο καλύτερος τρόπος για να αποκτήσουμε άποψη για μια ταινία είναι το να την δούμε…

Sports in

Οι μέρες και οι ώρες των Game 5 Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού

Ανακοινώθηκαν οι μέρες και οι ώρες των Game 5 του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024