Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Τζον Φαν’τ Σιπ προειδοποιεί τους Ολλανδούς

Ο Τζον Φαν’τ Σιπ προειδοποιεί τους Ολλανδούς

«Μην υποτιμάται την Ελλάδα. Είναι ανώτερη από την Ολλανδία».

«Μην υποτιμάται την Ελλάδα», προειδοποιεί τους συμπατριώτες του ο Ολλανδός πρώην ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής μας ομάδας, Τζον Φαν’τ Σχιπ, λίγες ώρες πριν την κρίσιμη αυριανή αναμέτρηση της με τους Οράνιε στο Philips Stadium του Αϊντχόβεν.

Πρόκειται για έναν καθοριστικό αγώνα καθώς οι δύο ομάδες θεωρούνται οι βασικές διεκδικήτριες της δεύτερης θέσης του 2ου ομίλου που οδηγεί στα τελικά του Euro 2024.

«Συνήθως λέτε εκ των προτέρων ό,τι η Γαλλία και η Ολλανδία θα προκριθούν. Αλλά η πίστη στην Ελλάδα είναι εκεί. Γνωρίζουν πως η Ολλανδία δεν βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση. Αν καταφέρουν να αποσπάσουν εδώ έναν βαθμό, ελπίζουν να κάνουν την κίνησή τους στο εντός έδρας παιχνίδι στις 16 Οκτωβρίου», λέει ο Φαν’ τ Σιπ που έχει διατελέσει προπονητής της Γαλανόλευκης για δυόμιση χρόνια, από τον Ιούλιου του 2019 μέχρι τον Νοέμβριο του 2021. Ηταν επίσης για μια τετραετία (2004-2008) βοηθός του Μαρκο φαν Μπάστεν όταν ο τελευταίος είχε αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Εθνικής Ολλανδίας.

«Η Ολλανδία έχει καλύτερους παίκτες σε ατομικό επίπεδο και από την Ελλάδα θα απουσιάζει ο τιμωρημένος Μαυροπάνος. Όμως η Ελλάδα παίζει σαν ομάδα και είναι σκληρή. Μπορεί να αμυνθεί καλά, το είδατε με τη Γαλλία. Αξιολογώ την Ελλάδα υψηλότερα από την Ιρλανδία. Η Ολλανδία σίγουρα δεν πρέπει να την υποτιμήσει», έκρουσε τον κώδωνα ο Φαν’ τ Σχιπ.

Στις εννέα αναμετρήσεις των δύο ομάδων, η Γαλανόλευκη έχει νικήσει μόλις μία φορά, με 2-1 σε ένα φιλικό, την 1η Σεπτεμβρίου 2016 που είχε φιλοξενηθεί επίσης στο Philips Stadium του Αϊντχόβεν. Μέλη εκείνης της ομάδας που έχουν κληθεί και για τον αυριανό αγώνα ήταν ο Τάσος Μπακασέτας και ο Γιώργος Τζαβέλας.

Η μοναδική ισοπαλία σημειώθηκε στις 25 Μαρτίου 1987 σε αγώνα της προκριματικής φάσης του Euro 1988 στο «Ντε Κάιπ» του Ρότερνταμ.

Ο Φαν’τ Σχιπ μίλησε και για τα χρόνια που κάθισε στον πάγκο της Γαλανόλευκης και την πτωτική πορεία που είχε μέχρι τότε η ομάδα την οποία απέδωσε στην ιεραρχία και την ατμόσφαιρα. «Στη συνέχεια αρχίσαμε να επιλέγουμε περαιτέρω και να ανανεώνουμε την Εθνική. Η ομάδα του σήμερα, εκτός από τον Τζορτζ Μπάλντοκ, είναι σχεδόν η ίδια».

Για τον Τάσο Δουβίκα είπε πως γνώριζε ότι η Ουτρέχτη ενδιαφερόταν για τον παίκτη και της πρότεινα να δράσει γρήγορα: «Είπα: αν ήμουν στη θέση σας θα τον έπαιρνα γρήγορα. Σύντομα θα κοστίζει πολλά περισσότερα».

Ο Δουβίκας ως γνωστόν αναδείχτηκε πέρυσι πρώτος σκόρερ στην Eredivisie και φέτος συνεχίζει την καριέρα του στη Θέλτα.

Για την αποχώρησή του από την Εθνική το 2021 ο Φαν’τ Σχιπ ανέφερε πως υπήρξε συζήτηση με τον τεχνικό διευθυντή για να συνεχιστεί η συνεργασία αλλά η εμπλοκή πολλών ανθρώπων από την ΕΠΟ που ήθελαν να έχουν γνώμη άλλαξε το κλίμα.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024