Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Σύλληψη Ισραηλινού δισεκατομμυριούχου στην Κύπρο – Εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης

Σύλληψη Ισραηλινού δισεκατομμυριούχου στην Κύπρο – Εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης

Συνελήφθη στην Κύπρο ο Μπένι Στάινμετς, καθώς εκκρεμούσε σε βάρος του ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που είχαν εκδώσει οι Ρουμανικές αρχές

Ο Ισραηλινός μεγαλοεπιχειρηματίας των εξορύξεων, Μπένι Στάινμετς, κρατείται στην Κύπρο με ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε από τη Ρουμανία, δήλωσε την Κυριακή εκπρόσωπός του.

Ο Στάινμετς, που κάποια εποχή θεωρείτο ο πλουσιότερος άνθρωπος στο Ισραήλ, βρίσκεται στο επίκεντρο μιας υπόθεσης που χρονολογείται εδώ και αρκετά χρόνια και σχετίζεται με τη συμμετοχή του σε έναν όμιλο που φέρεται να προσπάθησε να εξασφαλίσει παράνομα δικαιώματα γης στη Ρουμανία. Έχει ήδη βρεθεί αντιμέτωπος με τη σύλληψη σε ορισμένες άλλες ευρωπαϊκές χώρες βάσει του εντάλματος που εκδόθηκε από τη Ρουμανία, αλλά αφέθηκε ελεύθερος.

Το 2020 καταδικάστηκε ερήμην από δικαστήριο στο Βουκουρέστι σε φυλάκισε πέντε ετών, με τις ρουμανικές αρχές να τον κατηγορούν ότι ενορχήστρωσε τη δημιουργία μιας «εγκληματικής οργάνωσης» και ότι αυτή η δραστηριότητα, που αφορούσε αγορές ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων σε ακίνητα είχε μεγάλο κόστος για τη Ρουμανία.

Αναμένεται να εμφανιστεί ενώπιον κυπριακού δικαστηρίου αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Δικαστής στη Λάρνακα διέταξε την κράτησή του την 1η Σεπτεμβρίου εν αναμονή της μετάφρασης του εντάλματος, ανέφεραν δικαστικές πηγές. Η διαταγή προσωρινής κράτησης δεν είχε καμία σχέση με την ουσία της υπόθεσης.

Ο Στάινμετς συνελήφθη την Πέμπτη «κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, εξαιτίας ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης (ΕΕΣ) που εκδόθηκε από τις ρουμανικές αρχές, το οποίο έχει ήδη ακυρωθεί σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα και η Ιταλία», δήλωσε ο εκπρόσωπός του.

Η κυπριακή αστυνομία δεν έκανε κανένα σχόλιο. Ως πρακτική, οι κυπριακές αρχές δεν σχολιάζουν αιτήματα έκδοσης.

Ο Στάινμετς εμπλέκεται και σε μια ξεχωριστή δικαστική διαμάχη στην Ελβετία. Εκεί έχει κριθεί ένοχος για δωροδοκία αξιωματούχων σε μια υπόθεση που αφορά άδειες έρευνας για κοιτάσματα σιδηρομεταλλεύματος στη Γουινέα. Η έφεση που υπέβαλε απερρίφθη πρόσφατα και ετοιμάζεται να υποβάλει νέα στο ανώτατο δικαστήριο της χώρας.

«Ο Μπένι Στάινμετς καλωσορίζει την ευκαιρία να δικαιωθεί σε ένα ακόμη ευρωπαϊκό κράτος, εναντίον της Ρουμανίας, μιας χώρας διαβόητης για την έλλειψη σεβασμού στα ανθρώπινα δικαιώματα», ανέφερε σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του Στάινμετς.

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν έχει τελειώσει τίποτα, έχει γίνει η μισή δουλειά»

Απόλυτα ψύχραιμος ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μετά τον θρίαμβο του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024