Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σαρώνει η κακοκαιρία την Ισπανία - Πλημμύρισε το Μετρό στη Μαδρίτη

Σαρώνει η κακοκαιρία την Ισπανία – Πλημμύρισε το Μετρό στη Μαδρίτη

Η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία εξέδωσε «κόκκινη» προειδοποίηση

Χάος έχουν προκαλέσει στην Ισπανία οι καταρρακτώδεις βροχές που πλήττουν τις τελευταίες ώρες την πρωτεύουσα και άλλες πόλεις, και έχουν προκληθεί από το μετεωρολογικό φαινόμενο DANA.

Η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία AEMET εξέδωσε χθες «κόκκινη» προειδοποίηση, που σημαίνει πιθανότητα ακραίου κινδύνου, για την περιοχή της Μαδρίτης, στην επαρχία Τολέδο και στην πόλη Κάδιθ.

Ανέφερε πως αναμένεται να πέσουν έως 120 λίτρα βροχής ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο μέσα σε 12 ώρες στη Μαδρίτη, η οποία πλήττεται από εκτεταμένα πλημμυρικά φαινόμενα. Θύμα τους έπεσε και το μετρό της ισπανικής πρωτεύουσας, καθώς προβλήματα παρουσιάστηκαν  το πρωί σε όλες σχεδόν τις γραμμές.

Απίστευτες εικόνες

Την ίδια ώρα τον γύρο του διαδικτύου κάνουν βίντεο που δείχνουν επιβάτες μέσα σε πλημμυρισμένα βαγόνια. Κάποιοι σταθμοί, όπως αυτός της Loranca, έκλεισαν τελείως καθώς πλημμύρισαν με νερά.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης της Μαδρίτης έστειλαν μηνύματα στους κατοίκους προειδοποιώντας τους για κίνδυνο πλημμυρών και συνιστώντας τους να μην χρησιμοποιούν οχήματα.

Δρόμοι ποτάμια

Στην Αλκανάρ, στην Ταραγόνα, στις ανατολικές ακτές της Ισπανίας, οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης συνέστησαν επίσης στους κατοίκους να μην βγουν από τα σπίτια τους λόγω πλημμυρών αφού έπεφταν 215 λίτρα βροχής ανά τετραγωνικό μέτρο.

Σύμφωνα με την El Pais, δύο άνθρωποι χάθηκαν όταν το αυτοκίνητό τους παρασύρθηκε από χείμαρρο.

Όπως αναφέρει η ισπανική εφημερίδα, κατά τις περασμένες ώρες πραγματοποιήθηκαν πολλές διασώσεις εγκλωβισμένων σε αυτοκίνητα και πλημμυρισμένα σπίτι, ενώ διακόπηκε η κυκλοφορία σε πολλούς δρόμους λόγω κατολισθήσεων. Επιπλέον, η θαλάσσια κυκλοφορία έχει μερικώς διακοπεί στο λιμάνι της Βαλένθια.

«Λόγω της ασυνήθιστης και αφύσικης κατάστασης, στην οποία θα καταρριφθούν τα ανώτατα όρια βροχόπτωσης, καλώ τους κατοίκους της Μαδρίτης να μείνουν στα σπίτια τους», ανέφερε σε ανάρτησή του την Κυριακή στο Twitter, ο δήμαρχος της Μαδρίτης Χοσέ Λουίς Μαρτίνεθ-Αλμέιδα.

Χάος επικρατεί και στο Τολέδο.

Sports in

Παναθηναϊκός: Ζαμόρα, ένας άλλος …Νατσούρας

Πώς την πάτησε ο Παναθηναϊκός στο ματς με τον Αρη;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024