Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Φωτιά στην Σαμοθράκη: Πυρκαγιά σε δύσβατη ορεινή περιοχή

Φωτιά στην Σαμοθράκη: Πυρκαγιά σε δύσβατη ορεινή περιοχή

Δεκάδες εθελοντές ανεβαίνουν στο βουνό της Σαμοθράκης για να σβήσουν τη φωτιά

Σήμερα και μετά από 17 ημέρες τέθηκε επιτέλους υπό έλεγχο η φωτιά στη Δαδιά αλλά νέα πυρκαγιά αυτή τη φορά στη Σαμοθράκη προκαλεί ανησυχία στον Έβρο που έχει υποστεί τεράστια καταστροφή.

Το βράδυ της Δευτέρας φωτιά ξέσπασε στην ορεινή περιοχή «Χριστός» στη βόρεια πλευρά του νησιού. Η εστία της φωτιάς είναι στο κατάφυτο βουνό της Σαμοθράκης και το σημείο προσεγγίζεται δύσκολα.

Δεκάδες εθελοντές μαζί με τους πυροσβέστες ανέβηκαν στο βουνό προσπαθώντας να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά με ό,τι δυνάμεις διαθέτουν.

Σύμφωνα με το Πυροσβεστικό Σώμα η πυρκαγιά στη Σαμοθράκη η οποία είναι έρπουσα εκδηλώθηκε πιθανόν από κεραυνό.

Ο δήμαρχος του νησιού Νίκος Γαλατούμος δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν αρκετοί εθελοντές και πεζοπόρα τμήματα προκειμένου να αποφευχθεί η εξάπλωσή της.

Υπενθυμίζουμε ότι πριν από λίγες ημέρες είχε υπάρξει κι άλλη φωτιά σε άλλο ορεινό και δύσβατο σημείο του νησιού που ευτυχώς δεν επεκτάθηκε μετά τη σωτήρια παρέμβαση πυροσβεστών κατοίκων και επισκεπτών που κατάφεραν να προσεγγίσουν τη φλεγόμενη περιοχή μετά από ανάβαση τριών ορών.

Το πράσινο βουνό της Σαμοθράκης κατάφερε να σωθεί και πέρσι από τις φλόγες όταν πάλι είχε ξεσπάσει φωτιά σε ορεινό σημείο καθώς και πάλι δεκάδες κόσμου έσπευσε να βοηθήσει.

Καταβάλουμε υπεράνθρωπες προσπάθειες

Οι ελπίδες των κατοίκων και των φίλων του νησιού είναι ότι και αυτή τη φορά θα καταφέρουν να σβήσουν την πυρκαγιά. Ευτυχώς στο σημείο δεν πνέουν πολύ δυνατοί άνεμοι ωστόσο το δύσβατο πεδίο της περιοχής δυσκολεύει τις προσπάθειες κατάσβεσης.

«Έχουμε ανέβει πολύ κοντά στην εστία της μεγάλης φωτιάς στον Χριστό αλλά οι συνθήκες είναι εξαιρετικά δύσκολες, το μονοπάτι δυσπρόσιτο. Ευτυχώς δεν φυσάει δυνατά. Η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτα. Οι πυροσβέστες και οι εθελοντές καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες. Ας ευχηθούμε ότι δεν θα υπάρξει κανένα ατύχημα», αναφέρει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο Εμμανουήλ Στεργίου, κάτοικος της Σαμοθράκης.

Δείτε φωτογραφίες

Οι φωτογραφίες είναι από το Facebook του Εμμανουήλ Στεργίου

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024