ΗΠΑ – Λιθουανία 104-110: Θρίαμβος των Λιθουανών με φανταστική εμφάνιση
H Λιθουανία μετά από ένα απίστευτο ματς κατατρόπωσε τις ΗΠΑ με 110-104 και άλλαξε τα ματσαρίσματα στα προημιτελικά.
Η Λιθουανία έκανε την έκπληξη του Mundobasket μέχρι στιγμής, εκμεταλλευόμενη ένα φανταστικό πρώτο ημίχρονο, άντεξε στο δεύτερο, επικράτησε των ΗΠΑ με 110-104 και έφερε χαμό στα προημιτελικά.
Τι και αν ο Άντονι Έντουαρντς έκανε το καλύτερο του παιχνίδι στη διοργάνωση με 35 πόντους, με την team USA, οι Λιθουανοί είχαν προλάβει να πάρουν ικανό προβάδισμα και οι Αμερικανοί δεν μπόρεσαν να φτάσουν σε μία επική ανατροπή, αφού μείωσαν τη διαφορά μέχρι τους 4 πόντους, από εκεί που βρίσκονταν πίσω μέχρι και με 21, λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου (33-54).
Το εξωπραγματικό ξεκίνημα των Λιθουανών με 9/9 εύστοχα τρίποντα στην αρχή του παιχνιδιού, έδειξε σε όλους πως αυτό το παιχνίδι δύσκολα θα είχε επιστροφή για τους Αμερικάνους. Το 56% έξω από τα 6.75 με το οποίο τελείωσε το ματς η ομάδα της Βαλτικής, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στους παίκτες των ΗΠΑ.
Η Λιθουανία επικράτησε και στα ριμπάουντ (27 έναντι 43), γεγονός που της έδωσε την ευκαιρία να ανανεώσει την κατοχή της και να εκδηλώσει δεύτερες επιθέσεις.
Οι Λιθουανοί είχαν 7 παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, με τον Σεντεκέσκις να κάνει double double, με 11 πόντους και 11 ριμπάουντ.
Τα δεκάλεπτα: 12-31, 37-54, 65-71, 104-110
- Εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση για τον καθαρισμό του Μόρνου
- «Για αυτό έφυγε ο Ταϊρίκ Τζόουνς» – Η «αναβάθμιση» στον Ολυμπιακό, ο ρόλος του Ομπράντοβιτς και η σχέση με τον κόσμο
- Ήπειρος: Καθιζήσεις στο οδικό δίκτυο από τα έντονα καιρικά φαινόμενα – Ζημιές από ανεμοστρόβιλο
- Γιώργος Παπαδάκης: Το τελευταίο «αντίο» αυτή την ώρα – Το in στο Αποτεφρωτήριο Ριτσώνας
- Κρήτη: Άφαντος ο 33χρονος γιατρός – «Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να τον βρούμε», λέει η μητέρα του
- Είναι τα παπουτσάκια απαραίτητα να τα φορούν τα σκυλάκια; – Η χρησιμότητά τους
