Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σπαρτιάτες: Ανεξαρτητοποιήθηκε ο βουλευτής Λάρισας Κωνσταντίνος Φλώρος

Σπαρτιάτες: Ανεξαρτητοποιήθηκε ο βουλευτής Λάρισας Κωνσταντίνος Φλώρος

Στα εξ ων συνετέθησαν...

Όλο και πιο κοντά στη διάλυση φαίνεται ότι βρίσκεται το ακροδεξιό κόμμα των Σπαρτιατών, όπου η σύγκρουση για τον έλεγχο του ακροδεξιού μορφώματος, που κατάφερε να μπει στην Βουλή έχοντας τη στήριξη του Ηλία Κασιδιάρη ( ή λειτουργώντας ως το όχημα για την είσοδο του καταδικασμένου χρυσαυγίτη από την πίσω πόρτα στο Κοινοβούλιο).

Οι εξελίξεις μετά την ανταρσία των βουλευτών οι οποίοι άφησαν τον πρόεδρο του κόμματος Βασίλη Στίγκα μόνο του στα έδρανα της Βουλής στη διάρκεια της συζήτησης για τις φωτιές, είναι ραγδαίες. Μετά τις διαγραφές των Γιάννη Κόντη, Γιάννη Δημητροκάλη και Χάρη Κατσιβαρδά, από τον Στίγκα, η ΚΟ των Σπαρτιατών μετρά ακόμη μία απώλεια.

Ο βουλευτής Λάρισας Κωνσταντίνος Φλώρος, με επιστολή που έστειλε σήμερα Κυριακή, προς τον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα, γνωστοποιεί ότι θέτει εαυτόν εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Σπαρτιατών, καταγγέλλοντας τον πρόεδρο Βασίλη Στίγκα. ‘Ηδη στο λογαριασμό του στο Twitter δηλώνει ανεξάρτητος βουλευτής.

Εκτός ΚΟ

«Μετά τις άκρως προσβλητικές και συκοφαντικές δηλώσεις του Προέδρου του κόμματος «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ» κ. Βασίλη Στίγκα, οι οποίες θίγουν βαθύτατα την τιμή, την υπόληψη και την προσωπικότητά μου, και για τις οποίες θα κληθεί να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις στα αρμόδια όργανα, θέτω εαυτόν εκτός της Κ.Ο. ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ» αναφέρει, ο Κωνσταντίνος Φλώρος, ο οποίος υπενθυμίζεται ότι ήταν από τους πρώτους, που έσπευσαν να στηρίξουν την υποψηφιότητα του Ηλία Κασιδιάρη στο δήμο Αθηναίων.

«Στα 32 μου χρόνια, δεν έδωσα ποτέ το παραμικρό δικαίωμα σε κανέναν, να πει το οτιδήποτε για το άτομό μου, πόσο μάλλον να γίνουν αναφορές για επαφές με ‘Greek Mafia’, εκβιασμούς, αλλά και να βάλω χέρι σε κρατικά χρήματα, τα οποία ούτε μου ανήκουν, ούτε διαχειρίζομαι», αναφέρει.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τις καταγγελίες του προέδρου των Σπαρτιατών για «καθοδηγούμενους βουλευτές» του κόμματός του «από ξένα κέντρα», «που παραπέμπουν σε Greek Mafia και Δον Κορλεόνε», η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη διενεργεί επείγουσα προκαταρκτική εξέταση. Για την πλήρη διερεύνηση των σοβαρών αυτών καταγγελιών από πρόεδρο κοινοβουλευτικού κόμματος και προκειμένου να διαπιστωθεί ένα έχουν διαπραχθεί τυχόν αξιοποιείς πράξεις η ανώτατη εισαγγελική λειτουργό έχει καλέσει σε κατάθεση τον πρόεδρο των Σπαρτιατών για την Τρίτη το πρωί.

Το… χρήμα

Οι διαφορές μεταξύ των δύο πλευρών, παρά τις διαβεβαιώσεις για το αντίθετο, δεν είναι βασικά πολιτικές: οι «Σπαρτιάτες» στελεχώθηκαν χωρίς αντίδραση από μέλη του μορφώματος των «Ελλήνων», ενώ αργότερα ο ίδιος ο Στίγκας χαρακτήρισε τον Κασιδιάρη «καύσιμο» της προσπάθειας και, μόλις λίγες μέρες νωρίτερα, ως ένδειξη καλής θέλησης (ή, όπως λέει ο ίδιος, «για να κλείσει τους λογαριασμούς») συνέταξε την στήριξη των «Σπαρτιατών» στην υποψηφιότητα Κασιδιάρη για τον δήμο της Αθήνας. Οι δύο πλευρές δεν τσακώθηκαν γιατί διαφωνούσαν ιδεολογικά, αλλά για λόγους εξουσίας. Και, όπως όλα δείχνουν, χρημάτων.

Από εδώ και πέρα, αναμένονται οι επόμενες κινήσεις Στίγκα, που προαναγγέλλει αποκαλύψεις για τις υπόγειες διαδρομές των βουλευτών με τα εξωκοινοβουλευτικά κέντρα που έχουν διεύθυνση στον Δομοκό, αλλά και την επόμενη μέρα για την πλευρά Κασιδιάρη -που φαίνεται πως θα προτιμούσε να πάρει τον έλεγχο των «Σπαρτιατών» για να έχει όλα τα (οικονομικά) οφέλη της σφραγίδας, αλλά ενδεχομένως αρκεστεί σε μια κοινοβουλευτική ομάδα διαγραμμένων βουλευτών, οι οποίοι αν είναι πάνω από 10 μπορούν με βάση τον κανονισμό να λειτουργούν ως τέτοια.

Χωρίς την επωνυμία «Σπαρτιάτες», όμως, επιχορήγηση δεν υπάρχει. Και βέβαια, αναμένονται οι επόμενες θεσμικές κινήσεις της Βουλής, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τα λεγόμενα Στίγκα μίλησε για «κοινοβουλευτικές επιπτώσεις».

Sports in

Ένα (μεγάλο) ερώτημα ψάχνει απάντηση στο Λίβερπουλ

Ο Άρνε Σλοτ αναλαμβάνει μια από τις πιο δύσκολες δουλειές στον... κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024