Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Beyoncé, Swift, και Barbenheimer «σώζουν» την οικονομία από την ύφεση

ΗΠΑ: Beyoncé, Swift, και Barbenheimer «σώζουν» την οικονομία από την ύφεση

Σύμφωνα με την Morgan Stanley συνέφεραν στα αμερικανικά ταμεία 8,5 δισ. ευρώ

Ώθηση 8,5 δισ. δολαρίων έδωσαν στην αμερικανική οικονομία το τρίτο τρίμηνο του 2023, οι περιοδείες της Beyoncé και της Taylor Swift, και οι ταινίες Barbie και Oppenheimer, σύμφωνα με έκθεση της Morgan Stanley.

Οι περιοδείες της Beyoncé και της Swift αποτελούν περίπου τα δύο τρίτα των 8,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Οι δύο περιοδείες και οι δύο ταινίες συνέβαλαν 0,7 ποσοστιαίες μονάδες στην αύξηση των καταναλωτικών δαπανών των ΗΠΑ και 0,6 ποσοστιαίες μονάδες στο ΑΕΠ το τρίτο τρίμηνο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με έκθεση της Morgan Stanley, οι δαπάνες για την περιοδεία της Beyoncé’s Renaissance , την περιοδεία της Swift’s Eras και τα εισιτήρια ταινιών για τις επιτυχημένες ταινίες του καλοκαιριού Barbie and Oppenheimer, που συχνά αναφέρονται ως Barbenhiemer, αναμένεται να προσθέσουν περίπου 8,5 δισεκατομμύρια δολάρια στην οικονομία.

Ωστόσο, οι καταναλωτικές δαπάνες πιθανότατα θα μειωθούν το 4ο τρίμηνο, καθώς ολοκληρώνονται οι περιοδείες των συναυλιών και συνεχίζονται οι πληρωμές φοιτητικών δανείων .

Τα δισεκατομμύρια δολάρια που δημιουργήθηκαν από αυτές τις καλοκαιρινές περιοδείες συναυλιών και το Barbenhiemer οδήγησαν σε ισχυρή ανάπτυξη το τρίτο τρίμηνο, με τις καταναλωτικές δαπάνες των ΗΠΑ να αυξάνονται κατά 1,9% από έτος σε έτος, σύμφωνα με σημείωμα της Morgan Stanley. Οι συναυλίες και το Barbenheimer συνέβαλαν κατά 0,7 ποσοστιαίες μονάδες στην αύξηση της προσωπικής κατανάλωσης και δαπανών (PCE) και 0,6 ποσοστιαίες μονάδες στο ΑΕΠ το τρίτο τρίμηνο. Οι καταναλωτικές δαπάνες αυξήθηκαν συνολικά κατά 0,8% τον Ιούλιο —ο ταχύτερος ρυθμός από τον Ιανουάριο, σύμφωνα με το Bureau of Economic Analysis.

Τα δισεκατομμύρια των Beyonce, Swift και Barbenheimer

Σύμφωνα με την investopedia, οι αναλυτές της Morgan Stanley εκτιμούν ότι η Barbie και η Oppenheimer απέφεραν συνολικά περίπου 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις εισιτηρίων και τροφίμων. Και, οι διεθνείς πωλήσεις εισιτηρίων θα μπορούσαν να προσθέσουν άλλο ένα δισεκατομμύριο.

Εν τω μεταξύ, οι θεατές που ακολουθούν την Beyoncé στην περιοδεία της στις ΗΠΑ ξοδεύουν κατά μέσο όρο 1.800 δολάρια σε εισιτήρια, πτήσεις, ξενοδοχεία και φαγητό, ενώ όσοι πηγαίνουν στην περιοδεία Eras της Swift ξοδεύουν κατά μέσο όρο 1.500 δολάρια, σύμφωνα με τα Pollstar και Bloomberg.

Και οι δύο περιοδείες αναμένεται να αποφέρουν περίπου 5,4 δισεκατομμύρια δολάρια σε δαπάνες το τρίτο τρίμηνο, σύμφωνα με την Morgan Stanley.

Ωστόσο, σύμφωνα με την επενδυτική τράπεζα το φαινόμενο Beyoncé, Swift και Barbenheirmer δεν θα διαρκέσει πολύ.

Οι δαπάνες για αυτές τις συναυλίες και το Barbenheimer ήταν εφάπαξ — η περιοδεία της Swift ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο στις ΗΠΑ και η Renaissance της Beyonce θα ολοκληρωθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου, προκαλώντας πτώση στις καταναλωτικές δαπάνες κατά περίπου 0,6 ποσοστιαίες μονάδες, σύμφωνα με την  έκθεση.

Καθώς αυτές οι περιοδείες τελειώνουν, οι πληρωμές ομοσπονδιακών φοιτητικών δανείων πρόκειται να ξαναρχίσουν την 1η Οκτωβρίου, καθιστώντας λιγότερο πιθανό οι καταναλωτές να ξοδέψουν χρήματα σε αντικείμενα διακριτικής ευχέρειας, όπως συναυλίες και ταινίες.

Πηγή: OT

Sports in

Παναθηναϊκός: Ζαμόρα, ένας άλλος …Νατσούρας

Πώς την πάτησε ο Παναθηναϊκός στο ματς με τον Αρη;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024