Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κεραμέως: Έρχονται 16.000 προσλήψεις στο Δημόσιο

Κεραμέως: Έρχονται 16.000 προσλήψεις στο Δημόσιο

Τι δήλωσε η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως

Στην πολιτική της κυβέρνησης, όσο αφορά στις προσλήψεις στο Δημόσιο αλλά και στις αλλαγές που εισάγονται όσο αφορά το μπόνους παραγωγικότητας, αναφέρθηκε η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως.

Για τις προσλήψεις στο Δημόσιο, η κ. Κεραμέως σημείωσε ότι γίνονται διαρκώς, στον κανόνα 1: 1.

«Πέρυσι είχαμε περίπου 16 χιλιάδες αποχωρήσεις και αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να κάνουμε 16 χιλιάδες προσλήψεις. Το πως θα κάνουμε αυτές τις προσλήψεις, που θα δώσουμε βάρος, επαφίεται στην κυβέρνηση.

Έχει δοθεί πολύ μεγάλο βάρος στον κλάδο της υγείας. Έχει αποφασιστεί από την κυβέρνηση και από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό να δοθεί ιδιαίτερο βάρος στην υγεία. Από τις 16 χιλιάδες προσλήψεις, η μερίδα του λέοντος θα δοθεί στην υγεία. Άρα, ιδιαίτερη έμφαση στην υγεία στην οποία έχουμε διαπιστωμένες ανάγκες» σημείωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Μπόνους παραγωγικότητας

Η υπουργός Εσωτερικών, υπογράμμισε ότι « αυξάνεται κατά περίπου 30% το επίδομα θέσης ευθύνης. Αυτό γίνεται γιατί είναι καταλυτικής σημασίας ο ρόλος τους στην εύρυθμη λειτουργία του δημοσίου. Εισάγουμε κίνητρα για να αυξηθεί η παραγωγικότητα στο δημόσιο».

Για το μπόνους παραγωγικότητας, η κ.Κεραμέως διευκρίνισε ότι «στο επίκεντρο είναι ο πολίτης, πως θα πετύχουμε τη βέλτιστη εξυπηρέτηση του πολίτη. Γι’ αυτό εισάγουμε στόχους, υπάρχει η στοχοθεσία, η αξιολόγηση, το μπόνους παραγωγικότητας για να γίνονται διαρκώς καλύτεροι οι δημόσιοι υπάλληλοι και εν τέλει να παρέχονται ολοένα και καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες».

Αναφερόμενη στις νέες ταυτότητες , η υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι «η νέα ταυτότητα πάει σε άλλο επίπεδο την ασφάλεια στη χώρα, ανεβάζει την ασφάλεια στη χώρα. Είναι πλέον ένα εργαλείο εύχρηστο σε όλους τους πολίτες και σε λίγες εβδομάδες θα ξεκινήσει η διαδικασία για τις αιτήσεις για τις νέες ταυτότητες. Έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα από τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη».

Sports in

Ο κόσμος του Ολυμπιακού στις εξέδρες, η στήριξη των αδερφών Αγγελόπουλων και ο… Μήτρου Λονγκ(vid)

Δείτε μέσα από την παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός όσα έγιναν εντός και εκτός παρκέ στον 2ο προημιτελικό με την Μπαρτσελόνα (77-69).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024