Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σφοδρή επίθεση Μητσοτάκη στον Ανδρουλάκη: Έρχεστε εδώ, δεν ακούτε τίποτα και στρεβλώνετε την πραγματικότητα

Σφοδρή επίθεση Μητσοτάκη στον Ανδρουλάκη: Έρχεστε εδώ, δεν ακούτε τίποτα και στρεβλώνετε την πραγματικότητα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη δευτερολογία του, παρέθεσε στοιχεία για τις πυρκαγιές σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, απαντώντας στα επιχειρήματα της αντιπολίτευσης και κάνοντας λόγο για «πραγματικότητα των αριθμών»

Τη δική του απάντηση στα «πυρά» του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, για τις πρώτες ημέρες της θητείας της κυβέρνησης, έδωσε στην αρχή της δευτερολογίας του ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή, κατά την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για τις καταστροφικές φωτιές στην Ελλάδα και ενώ μαίνεται η μάχη με τις αναζωπυρώσεις στο πύρινο μέτωπο του Έβρου για 13η ημέρα.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός επιτέθηκε στον κ. Ανδρουλάκη και τόνισε πως η κυβέρνησή του έχει υλοποιήσει ήδη το μισό των προεκλογικών της δεσμεύσεων.

«Λυπάμαι που κάποιοι πολιτικοί αρχηγοί όπως ο κ. Ανδρουλάκης επέλεξαν γενική τοποθέτηση και κριτική στην κυβέρνηση και όχι να μιλήσουν ειδικά για το πολύ σοβαρό θέμα που μας απασχολεί», τόνισε, προσθέτοντας ότι σήμερα ανακοινώθηκαν τα στοιχεία του πληθωρισμού για τον Αύγουστο.

«Ο ετήσιος πληθωρισμός τον Αύγουστο ήταν 3,4% όταν ο μέσος όρος στην Ευρώπη είναι πάνω από 5%. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τον πληθωρισμό στα τρόφιμα και θα μας δοθεί η ευκαιρία να τοποθετηθούμε πιο αναλυτικά στην ΔΕΘ», προσέθεσε.

«Εγώ ζω σε αυτό τον πλανήτη»

«Στα μεσογειακά περιβάλλοντα υπάρχει μία έντονη κυκλικότητα στις πυρκαγιές. Η Ελλάδα, τα τελευταία 15 χρόνια, είχε τρεις πολύ κακές χρονιές», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης αναφορικά με τις φωτιές που έπληξαν τη χώρα μας, τονίζοντας πως οι καιρικές συνθήκες παίζουν καθοριστικό ρόλο στο πόσες εκτάσεις γης καίγονται.

«Δυστυχώς, οι πυρκαγιές τα τελευταία χρόνια γίνονται ακόμη δυσκολότερες ως προς τη διαχείρισή τους», προσέθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Έκανε λόγο για «στρεβλή» εικόνα, την οποία έδωσε με τα στοιχεία του ο Νίκος Ανδρουλάκης και τον κατηγόρησε πως, σε αντίθεση με τον ίδιο που… ζει «σε αυτό τον πλανήτη», ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έρχεται στη Βουλή και δεν ακούει «τίποτα», παρουσιάζοντας μια άλλη πραγματικότητα.

«Αν πιστεύετε μέσα στην αφέλειά σας ότι μπορούμε να προστατεύσουμε 70 εκατ. στρέμματα με δάσος, τότε είστε από άλλη πλανήτη. Και επειδή εγώ έρχομαι από τον πλανήτη Γη, κύριο μέλημά μας είναι η προτεραιοποίηση, πολύ απλά διότι ούτε τους πόρους έχουμε, ούτε τις δυνάμεις», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε πως όλες οι χώρες της Μεσογείου έχουν κάποιες χρονιές με πολλές καταστροφικές πυρκαγιές. «Δεν γίνεται να πετάμε νούμερα δεξιά και αριστερά, για να λέμε ότι είμαστε χειρότερα από τους άλλους» και ανέφερε το παράδειγμα χωρών όπως η Πορτογαλία, η οποία είχε ένα εκατομμύριο καμένα στρέμματα πέρυσι, και η Ισπανία.

«Κάποιες χρονιές είναι καλές, ως προς τις καμένες εκτάσεις, και κάποιες είναι πολύ κακές. Το ίδιο ισχύει για την Πορτογαλία, την Ισπανία, την Κροατία. Η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια είχε τρεις πολύ κακές χρονιές, το 2007, το 2021 και φέτος».

Και απευθυνόμενος στον αρχηγό της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελλο, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «το 2018 κάηκαν μόλις 120.000 στρέμματα», αλλά χάθηκαν και 104 ψυχές στο Μάτι.

Βολές κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου

«Δεν θα επανερχόμουν στο Μάτι, αν δεν είχα ακούσει την ομιλία της κ. Κωνσταντοπούλου», είπε ο πρωθυπουργός και απευθυνόμενος στην πρόεδρο του κόμματος «Πλεύση Ελευθερίας», τόνισε:

«Καλό είναι να είστε θυμάστε ότι υπάρχει και το τεκμήριο της αθωότητας. Να είστε πιο προσεχτική όταν μιλάτε για αξιωματικούς της Πυροσβεστικής, που σήμερα μπορεί να είναι στο μέτωπο της Δαδιάς».

«Είναι άδικο και ανέντιμο, την ώρα που αυτοί παλεύουν στη φωτιά, να έρχεστε να δολοφονείτε χαρακτήρες», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το σχόλιο για τους Σπαρτάτες

«Γνωρίζαμε πως στη Βουλή υπάρχει ένα κόμμα χωρίς αρχηγό, σήμερα μάθαμε ότι υπάρχει και αρχηγός χωρίς κόμμα», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, σχολιάζοντας τις εξελίξεις και την εικόνα διάλυσης του κόμματος των Σπαρτιατών.

Προσέθεσε, μάλιστα, πως τα όσα είπε ο Βασίλης Στίγκας για τους βουλευτές που τέθηκαν εκτός κόμματος, «δεν θα πρέπει να περάσουν ασχολίαστα και προφανώς θα υπάρχουν και κοινοβουλευτικές επιπτώσεις για όλα όσα ακούστηκαν».

Για τη Δαδιά

«Όσοι κάηκαν στη Δαδιά δεν έπρεπε να βρίσκονται ποτέ εκεί, ενώ υπήρχαν μηνύματα 112 και ειδοποιήσεις για εκκένωση. Είναι πραγματικά τραγικό αυτό που έγινε», σχολίασε ο κ. Μητσοτάκης αναφορικά με τον τραγικό θάνατο 18 μεταναστών.

«Ας αναρωτηθούμε ποιοι τους πήγαν εκεί και ποιες είναι αυτές οι ΜΚΟ που έχουν καθαρή εικόνα;», προσέθεσε χαρακτηριστικά.

Και τόνισε πως «δεν θα προσλάβουμε μόνο δασοφύλακες, θα προσλάβουμε και συνοριοφύλακες. Η φύλαξη των συνόρων μας είναι προτεραιότητα για αυτή την κυβέρνηση».

Οι… «σαχλαμάρες»

«Ποιος σας λέει αυτές τις σαχλαμάρες;», είπε σε υψηλούς τόνους ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στον προέδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο, που είχε μιλήσει για τις ρίψεις επιβραδυντικού.

«Επιβραδυντικό δεν χρησιμοποιούν τα Canadair, αλλά μόνο τα Πετζετέλ και έχει μία ελάχιστη συνεισφορά στην κατάσβεση της πυρκαγιάς», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Αρκετά πια κύριε Βελόπουλε λέτε ό,τι σαχλαμάρα μπορεί να πει κανείς με το αζημίωτο και όταν σας απαντάμε εκνευρίζεστε. Νισάφι πια!».

Καταλήγοντας, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και σε προτάσεις που κατέθεσε η WWF με επιστολή της, σχολιάζοντας πως «μακάρι να ακούγαμε τέτοιες προτάσεις και εδώ από τους πολιτικούς αρχηγούς».

Υπενθυμίζεται ότι στην πρωτολογία του ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ειδικό αναπτυξιακό σχέδιο για τον Έβρο και Evros Pass, ενώ γνωστοποίησε ότι έως το 2027 θα έρθουν και άλλα Canadair.

Sports in

Αναποφάσιστος ο Λεμπρόν – Οι σκέψεις για το μέλλον του (vid)

Ο Λεμπρόν Τζέιμς μετά την ήττα-αποκλεισμό από τους Νάγκετς εμφανίστηκε αναποφάσιστος για το μέλλον του στους Λέικερς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024