Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ελλάδα - ΗΠΑ: Τέσταρε δυνάμεις και «φουλάρει» για την πρόκριση με τη Νέα Ζηλανδία

Ελλάδα – ΗΠΑ: Τέσταρε δυνάμεις και «φουλάρει» για την πρόκριση με τη Νέα Ζηλανδία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έκαμψαν την αντίσταση της Εθνικής και επικράτησαν εύκολα με 81-109 αναγκάζοντας την να παίξει τα ρέστα της με τη Νέα Ζηλανδία για ένα εισιτήριο στην επόμενη φάση.

Η Εθνική Ελλάδος είχε εξ αρχής δύσκολο έργο κόντρα στις πανίσχυρες ΗΠΑ και υποτάχθηκε στην ανωτερότητα των αστέρων του ΝΒΑ γνωρίζοντας την ήττα με 81-109.

Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη ήταν αρκετά ανταγωνιστική στην πρώτη περίοδο καθώς οι καλές άμυνες οδηγούσαν σε καλύτερο ρυθμό στην επίθεση. Εξαιρετικός ήταν ο Παπαγιάννης ο οποίος σκόραρε 11 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο με 5/6 σουτ εντός πεδιάς μην αφήνοντας την διαφορά να ξεπεράσει τους τέσσερις πόντους.

Ο πλουραλισμός στην επίθεση των ΗΠΑ και η ικανότητα των παικτών της να πετυχαίνουν καλάθια με ποικίλους τρόπους, όμως, «πλήγωσε» την γαλανόλευκη άμυνα και η διαφορά έφτασε μέχρι το +17 (25-42).

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα δεν άλλαξε με τις ΗΠΑ να ανεβάζουν ακόμη περισσότερο τη διαφορά (+23) και να «κλειδώνουν» τη νίκη. Το τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο δεν επιφύλασσε κάποια έκπληξη με αποτέλεσμα η Εθνική πλέον να στρέφει την προσοχή της στον αγώνα που χαρακτηρίζεται ως τελικός με την Νέα Ζηλανδία την Τετάρτη (30/8).

Ο Παπαγιάννης με 17 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ της Ελλάδας με τον Ρογκαβόπουλο να βρίσκεται από πίσω του με 14. Για τις ΗΠΑ ο Ριβς είχε 15 πόντους ενώ Μπράνσον και Έντουαρτς ακολούθησαν με 13.

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024