Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρεπουμπλικανοί: Το ντιμπέιτ χωρίς τον Τραμπ - Όταν ο απών κλέβει την παράσταση

Ρεπουμπλικανοί: Το ντιμπέιτ χωρίς τον Τραμπ – Όταν ο απών κλέβει την παράσταση

Οι οπαδοί του πρώην Αμερικανού προέδρου αντιθέτως βρέθηκαν στην αίθουσα που γινόταν το ντιμπέιτ και φρόντισαν ώστε κανείς να μην βγάλει τον Τραμπ από το μυαλό του

Ο ελέφαντας είναι το σύμβολο που ενώνει τους Ρεπουμπλικανούς στις Ηνωμένες Πολιτείες. Όμως ο μόνος ελέφαντας στο δωμάτιο κατά το πρώτο προεδρικό ντιμπέιτ του κόμματος ήταν αυτός που δεν ήρθε.

«Ο Τραμπ είναι στο προσκήνιο κάθε μέρα. Οι ομιλίες του διαρκούν δύο ώρες», λέει στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ντον Τζούνιορ, ο μεγαλύτερος γιος του Ντόναλντ Τραμπ, για να εξηγήσει την απόφαση του πατέρα του να σνομπάρει το ντιμπέιτ. «Περνάει περισσότερο χρόνο από οποιονδήποτε άλλον με τον Τύπο, ακόμη και μ’ αυτόν που τον απεχθανόταν, ακόμη κι όταν ήταν πρόεδρος».

Μολονότι ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν ο μεγάλος απών της βραδιάς, οι υποστηρικτές του φρόντισαν να βρίσκεται στο μυαλό του κοινού, καθώς και να μην διευκολύνουν τον δεύτερο στις δημοσκοπήσεις, τον κυβερνήτη της Φλόριντα Ντον Ντεσάντις.

Ομάδα θαυμαστών του Ντόναλντ Τραμπ περιφερόταν μέσα στην αίθουσα, φορώντας μάσκες καρικατούρα του Ρον Ντεσάντις και φωνάζοντας συνθήματα υπέρ του Τραμπ.

Μπίνγκο

Μέλη της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ μοίραζαν μάλιστα στο κοινό ένα παιγνίδι «μπίνγκο» για να παρακολουθούν τις δηλώσεις του κυβερνήτη της Φλόριντα και να εντοπίζουν σ’ αυτές ιδιοτροπίες και σωματικά τικ του υποψηφίου: «νευρικό γέλιο», «και πάλι κωλοτούμπα στο θέμα της κοινωνικής ασφάλισης», κλπ..

Την παραμονή της συζήτησης οι υποστηρικές του Τραμπ είχαν προσφέρει μάλιστα πουτίγκες σ’ ένα τοπικό εστιατόριο – παραπομπή σε φήμες που είχαν κυκλοφορήσει κατά την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας ότι ο Ντεσάντις είχε φάει ένα επιδόρπιο σοκολάτας με τα δάχτυλά του, αντί να χρησιμοποιήσει κουτάλι.

Η επιτροπή της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ είχε δημιουργήσει νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα έναν ιστότοπο στον οποίο καλούσε τους ρεπουμπλικανούς ψηφοφόρους να «εκλέξουν τον αντιπρόεδρο που προτιμούν».

 «Αντιεκπομπή»

Στο ίδιο πνεύμα, η εκπρόσωπος του Τραμπ, η Λιζ Χάρινγκτον, μοιράστηκε στο δίκτυο X (πρώην Twitter) τον σύνδεσμο ενός άρθρου της σατιρικής εφημερίδας The Babylon Bee με τίτλο «Οι ρεπουμπλικανοί κάνουν ντιμπέιτ για να αποφασίσουν ποιος θα έρθει δεύτερος μετά τον Τραμπ».

Ο δισεκατομμυριούχος αποφάσισε μάλιστα να οργανώσει μια «αντιεκπομπή» έναντι του ντιμπέιτ, δίνοντας συνέντευξη σε εμπιστευτικούς τόνους που μεταδόθηκε την ίδια ώρα με το ντιμπέιτ από το X (πρώην Twitter).

Για να μάθουμε αν αυτή η στρατηγική απέδωσε ή όχι, θα πρέπει να περιμένουμε σχεδόν πέντε μήνες και την έναρξη των ψηφοφοριών από την πολιτεία της Αϊόβα, που θα δώσει το εναρκτήριο λάκτισμα για τις προκριματικές εκλογές των ρεπουμπλικάνων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024