Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μαντσίνι: Τα πράσινα «πάνω και κάτω» του επιθετικού

Μαντσίνι: Τα πράσινα «πάνω και κάτω» του επιθετικού

Ο Μαντσίνι δεν ήταν αυτό που λέμε «κομβικός» στο δεύτερο κομμάτι της σεζόν

Ηταν τέλη του περασμένου Ιανουαρίου όταν ο Παναθηναϊκός έβαζε στο ρόστερ του έναν αναμφίβολα ποιοτικό μεσοκυνηγό: τον Ντάνιελ Μαντσίνι. Του κόστισε βέβαια κομματάκι ακριβά, καθώς όπως λέγεται η μεταγραφή του Αργεντινού από τον Αρη και με θέα το 2026, κόστισε πάνω από 3, 5 εκατ. ευρώ. Ο δε παίκτης θα έπαιρνε κοντά στις 700.000 ευρώ σε ετήσια βάση.

Κάπως έτσι, οι απαιτήσεις των φίλων του ΠΑΟ από τον Μαντσίνι, σύντομα εκτοξεύτηκαν ή για να ειπωθεί απλά, ήταν πολύ μεγάλες. Δικαίωσε τις προσδοκίες ο παίκτης; Δεν μπορεί κάποιος να απαντήσει καταφατικά στο ανωτέρω ερώτημα.

Ο Μαντσίνι δεν ήταν αυτό που λέμε «κομβικός» στο δεύτερο κομμάτι της σεζόν, δεν έδωσε αυτή την απαιτούμενη αύρα ώστε το Τριφύλλι να κόψει το νήμα. Η ΑΕΚ πήρε τα πρωτεία.

Η αυγή της νέας σεζόν ήθελε τον Γιοβάνοβιτς να κάνει προσθαφαιρέσεις στο δυναμικό του Παναθηναϊκού, να αλλάζει πλάνα και συστήματα, να δοκιμάζει διάφορους σχηματισμούς για την ενδεκάδα και εν ολίγοις να χρησιμοποιεί αρκετούς ποδοσφαιριστές. Τι έχουμε δει;

Στο ζευγάρι των αγώνων με την Ντνίπρο-1, ο Μαντσίνι έμεινε στον πάγκο και πέρασε μόνο ως αλλαγή. Και αμέσως μετά την πρόκριση και έχοντας ως δεδομένα τα ραντεβού με τη Μαρσέιγ και τη διάθεση του κλαμπ να κάνει και άλλες προσθήκες, αρκετοί υπέθεσαν πως η θέση του Μαντσίνι «έτριζε». Δεν βγήκε το σενάριο.

Γιατί ο τεχνικός εντελώς ξαφνικά και κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, εμπιστεύτηκε τον Αργεντινό στις δύο αναμετρήσεις με τους Γάλλους και μάλιστα στην απέναντι πλευρά, στο άλλο «φτερό» είχε τον Βέρμπιτς, παρουσιάζοντας μια «νέα ιδέα». Δεν είχε κακή απόδοση ο Μαντσίνι. Η πρόκριση ήρθε.

Όπως και η ώρα της μάχης με τη Μπράγκα. Εκεί , όμως, που πολλά άρχισαν να μπαίνουν μέσα σε σύννεφο αμφιβολιών, ήρθε ο παίκτης, βασικός ξανά, σαν από μηχανής Θεός να δώσει τη λύση και ελπίδες σωτηρίας.

Ναι, ο Ντάνιελ Μαντσίνι για τρίτο σερί ματς ακλόνητος στη σκέψη του Γιοβάνοβιτς, ακόμη και όχι με τους ίδιους παρτενέρ. Κέρδισε πόντους στην ιεραρχία των Πρασίνων- δεν μπορεί ουδείς να το αγνοήσει.

Ούτε να αρνηθεί πως με το δικό του γκολ στην Πορτογαλία, εκεί που η μπάλα ήταν βαριά και κανένα σουτ εύκολο, μοίρασε χαμόγελα εν όψει του ματς ρεβάνς. Ισως να βρίσκεται ο Μαντσίνι σε άνοδο φόρμας.

Μπορεί πάλι να έχει προσαρμοστεί σε μεγάλο βαθμό. Τώρα, όμως, νιώθει και ο ίδιος τις ευθύνες και ευελπιστεί να καθιερωθεί, δικαιώνοντας όσους επέμειναν για την απόκτησή του. Και άνοιξαν για τα καλά το πορτοφόλι.

Sports in

Oλυμπιακός: Γητευτής ονείρων

Ο Ολυμπιακός του σήμερα είναι ικανός για τα πάντα. Οι δε ποδοσφαιριστές του αποφασισμένοι στον απόλυτο βαθμό, να τα δώσουν όλα. Γιατί πολύ απλά, θέλουν τα να νιώσουν όλα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024