Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αλεξανδρούπολη: «Τρία τετρακόσια, θα της το εξιστορούμε», λέει η γυναίκα που γέννησε στο ασθενοφόρο

Αλεξανδρούπολη: «Τρία τετρακόσια, θα της το εξιστορούμε», λέει η γυναίκα που γέννησε στο ασθενοφόρο

Στο Live News μίλησε η γυναίκα που γέννησε μέσα στο ασθενοφόρο, όσο ήταν σε εξέλιξη η εκκένωση του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς στην περιοχή

Συγκλονίζουν οι εικόνες από τη μεταφορά νεογνών που απομακρύνθηκαν από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης (ΠΝΑ) και μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, ύστερα από την εκκένωση που διατάχθηκε λόγω της φωτιάς.

Μια αχτίδα «ελπίδας» μέσα στην αποκαρδιωτική εικόνα των καταστροφικών πυρκαγιών, που καίνε για πέμπτη συνεχή ημέρα στην Αλεξανδρούπολη, αποτέλεσε η γέννηση μιας νέας ζωής κατά τη διάρκεια της εκκένωσης του νοσοκομείου.

Από τις νοσοκομειακές εγκαταστάσεις μαζί με γιατρούς και νοσηλευτές, έφυγε και μία έγκυος γυναίκα, η οποία έφερε στη ζωή ένα υγιέστατο μωρό κατά τη μεταφορά της στο νοσοκομείο του Διδυμοτείχου με το ΕΚΑΒ.

«Έσπασαν τα νερά κατά την διάρκεια της εκκένωσης, πήγα στο νοσοκομείο που ήταν άδειο από κόσμο γιατί εκκένωναν. Εκεί κάποια στιγμή αποφάσισαν ότι θα με πάνε στο Διδυμότειχο και γέννησα μέσα στο ΕΚΑΒ», περιέγραψε η 32χρονη μητέρα στο Live News.

«Το δεύτερο παιδάκι, τρία τετρακόσια, θα της το εξιστορούμε!»

«Ήταν όλοι ευτυχώς πάρα πολύ καλοί και τους ευχαριστώ πολύ για όλα», τόνισε λέγοντας πως  ήταν καθ’οδόν στο ασθενοφόρο «και απλά εκείνη την ώρα είπαμε ότι σταματάμε για να γεννήσουμε. Δεν θυμάμαι και πολλά πράγματα είναι η αλήθεια, ήταν το άγχος, ήταν η ανησυχία».

Η 32χρονη μητέρα, που έφερε στον κόσμο το δεύτερο παιδί της, ένα υγιέστατο κοριτσάκι, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Το δεύτερο παιδάκι, τρία τετρακόσια, θα της το εξιστορούμε!».

Ο σύζυγος και πατέρας του βρέφους περιέγραψε και εκείνος όσα έζησε, μιλώντας στο MEGA:

«Κατά τις 14.30-15.00 ήρθε το μήνυμα από την Πολιτική Προστασία να εκκενώσουμε τη Μάκρη. Εγώ, η οικογένειά μου και τα πεθερικά μου, όπως όλος ο κόσμος, φύγαμε να πάμε προς Αλεξανδρούπολη. Αποφασίσαμε να χωριστούμε, τα πεθερικά πήραν τη γυναίκα να πάνε προς Αλέξανδρούπολη και εγώ έμεινα με τους γονείς μου πίσω να δούμε τι μπορούμε να σώσουμε και εκεί.

»Με παίρνει η γυναίκα μου και λέει ‘οκ φτάσαμε Αλεξανδρούπολη αλλά γενάω’. Πήγαμε στο Νοσκομείο της Αλεξανδρούπολης, στην αρχή ήταν να γίνει εκεί η γέννα και ύστερα να μεταφερθούμε σε άλλο νοσοκομείο με το παιδί, αλλά επειδή η φωτιά κατέβηκε χαμηλά, μας λένε ότι δεν προλαβαίνει να γίνει η γέννα. Μπήκε στο ασθενοφόρο και μας λένε θα πάτε τελικά Διδυμότειχο. Κάπου στον Προβατώνα, αν δεν κάνω λάθος, γεννήσαμε και συνεχίσαμε την πορεία προς το Διδυμότειχο».

Sports in

Το χρυσό στο Παρίσι και οι λόγοι που ο Πετρούνιας μπορεί να το κατακτήσει! (pics)

Yπάρχουν δύο σημαντικοί παράγοντες που θα παίξουν τεράστιο ρόλο στην προσπάθεια του να επαναλάβει το χρυσό θρίαμβο του 2016 στο Ρίο Ντε Τζανέιρο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024