Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Λευτέρης Αυγενάκης: Επιταχύνονται οι διαδικασίες καταβολής αποζημιώσεων στους πυρόπληκτους αγρότες  

Λευτέρης Αυγενάκης: Επιταχύνονται οι διαδικασίες καταβολής αποζημιώσεων στους πυρόπληκτους αγρότες  

Αυτοψία Αυγενάκη στις πυρόπληκτες περιοχές της Μαγνησίας

Έως το τέλος Σεπτεμβρίου αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εκτιμήσεις για τις υποδομές που καταστράφηκαν από τις πυρκαγιές του Ιουλίου στη Μαγνησία, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος πραγματοποιεί αυτοψία στη Μαγνησία.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι έως τα τέλη Οκτωβρίου ο ΕΛΓΑ θα προχωρήσει στην πληρωμή του απολεσθέντος ζωικού κεφαλαίου και έως τα τέλη του έτους θα δοθούν προκαταβολές για το φυτικό κεφάλαιο.

Στη συνέχεια ο ΕΛΓΑ θα παραδώσει στην κυβερνητική επιτροπή της Κρατικής Αρωγής το ψηφιακό αρχείο με τους δικαιούχους παραγωγούς των οποίων οι καλλιέργειες επλήγησαν, αξιοποιώντας τις δορυφορικές εικόνες που έχει στη διάθεσή του, τις δηλώσεις των ιδίων των παραγωγών και τις εκτιμήσεις του ΕΛΓΑ.

Να σημειωθεί ότι ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αρμόδιος για θέματα Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής, Χρήστος Τριαντόπουλος, βρίσκεται με κυβερνητικό κλιμάκιο, από χθες στον Έβρο, που πλήττεται από πυρκαγιές.

Να ανακτήσουν οι καλλιέργειες την αρχική δυναμική τους

«Η κυβέρνηση στο ζήτημα αυτό προχωρεί με γρήγορους ρυθμούς, επιταχύνοντας διαδικασίες που στο παρελθόν διαρκούσαν έως και τέσσερα χρόνια», είπε ο κ. Αυγενάκης στους παραγωγούς των οποίων οι εγκαταστάσεις υπέστησαν ζημιές ή απώλεσαν στη φωτιά ζωικό ή φυτικό κεφάλαιο.

Όπως είπε ο κ. Αυγενάκης η κυβέρνηση με πράξεις βρίσκεται σταθερά δίπλα στους αγρότες προσφέροντάς τους πολυεπίπεδη στήριξη ώστε οι καλλιέργειές τους να ανακτήσουν το συντομότερο δυνατόν την αρχική δυναμική τους. Τόνισε μάλιστα ότι αυτήν την ώρα η σκέψη όλων μας βρίσκεται στη Θράκη και ιδιαίτερα στην Αλεξανδρούπολη και στους πυροσβέστες, αστυνομικούς και εθελοντές που δίνουν μάχη με τις φωτιές.

Τα αρωματικά φυτά

Στη συνέχεια ο Λευτέρης Αυγενάκης επισκέφθηκε τη μεταποιητική μονάδα αρωματικών φυτών της Herbs Hellas ΑΕ στη Χλόη Βελεστίνου. Η μονάδα διαχειρίζεται πάνω από 7.000 στρέμματα καλλιέργειας αρωματικών φυτών και όλη η παραγωγή εξάγεται.

Ο κ. Αυγένακης αναφέρθηκε στη δυναμική που έχει η καλλιέργεια αρωματικών φυτών στη χώρα μας, η οποία μπορεί να κερδίσει σημαντικό μέρος της διεθνούς αγοράς.

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν έχει τελειώσει τίποτα, έχει γίνει η μισή δουλειά»

Απόλυτα ψύχραιμος ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μετά τον θρίαμβο του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024