Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ισημερινός: Προηγείται η υποψήφια της Αριστεράς Λουίσα Γκονσάλες στις προεδρικές εκλογές

Ισημερινός: Προηγείται η υποψήφια της Αριστεράς Λουίσα Γκονσάλες στις προεδρικές εκλογές

Η υποψήφια της Αριστεράς Λουίσα Γκονσάλες προηγείται, σύμφωνα με τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα, στις προεδρικές εκλογές του Ισημερινού, η εκστρατεία για τις οποίες διεξήχθη εν μέσω δολοφονιών και κύματος βίας από τις συμμορίες των ναρκωτικών.

Η 45χρονη υποψήφια της Aριστεράς για την προεδρία του Ισημερινού, η δικηγόρος Λουίσα Γκονσάλες, προηγείται με το 32,6% των ψήφων, ακολουθούμενη από τον δεξιό υποψήφιο Ντανιέλ Νομπόα με το 24,6%, με το 9,98% των ψηφοδελτίων να έχει καταμετρηθεί, υποδεικνύουν τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα που δημοσιοποιήθηκαν από την εφορευτική επιτροπή, το εθνικό εκλογικό συμβούλιο (CNE).

Βία και δολοφονίες

Η συμμετοχή έφθασε το 82% από τα 13,4 εκατ. πολίτες με δικαίωμα ψήφου (επί συνόλου 18,3 εκατ. κατοίκων), ανέφερε το CNE λίγη ώρα αφού έκλεισαν οι κάλπες, στις 17:00 χθες Κυριακή (τοπική ώρα· στη 01:00 σήμερα ώρα Ελλάδας).

Στις πρόωρες προεδρικές και βουλευτικές εκλογές, που διεξήχθησαν σε κλίμα φόβου, σχεδόν ψύχωσης, μετά τη δολοφονία του κεντρώου υποψήφιου Φερνάντο Βιγιαβισένσιο την 9η Αυγούστου, εν μέσω άνευ προηγουμένου κύματος βίας που αποδίδεται στις συμμορίες που διακινούν ναρκωτικά, οι πολίτες καλούνταν να εκλέξουν πρόεδρο, αντιπρόεδρο, καθώς και τα 137 μέλη του Κογκρέσου, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Αλλος πολιτικός, ο Πέδρο Μπριόνες, στέλεχος του κόμματος Επανάσταση Πολιτών (Revolución Ciudadana) του πρώην προέδρου Ραφαέλ Κορέα (2007-2017) στην επαρχία Εσμεράλδας, είχε δολοφονηθεί την περασμένη Δευτέρα.

Ο Πέδρο Μπριόνες ήταν στέλεχος στο κόμμα της Λουίσα Γκονσάλες, η οποία είχε δηλώσει ότι «Ο Ισημερινός ζει την πιο αιματηρή περίοδο» της ιστορίας του, κατακεραυνώνοντας την «απόλυτη εγκατάλειψη» της χώρας από την «ανίκανη κυβέρνηση», και καταγγέλλοντας ότι το κράτος «έχει αλωθεί από τις μαφίες».

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν έχει τελειώσει τίποτα, έχει γίνει η μισή δουλειά»

Απόλυτα ψύχραιμος ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μετά τον θρίαμβο του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024