Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός – Πανσερραϊκός 2-0: Ο Μπιέλ έλυσε τον γρίφο

Ολυμπιακός – Πανσερραϊκός 2-0: Ο Μπιέλ έλυσε τον γρίφο

Ο Μπιέλ στο 63’ με υπέροχο σουτ έλυσε τον γρίφο της άμυνας του Πανσερραϊκού, ο οποίος μέχρι εκείνη το σημείο έπαιζε με διπλή ζώνη άμυνας και πολλούς παίκτες μέσα στην περιοχή του. Στο 87’ ο Ελ Αραμπί με εύστοχο χτύπημα πέναλτι σφράγισε τη νίκη για τον Ολυμπιακό.

Με το… δεξί μπήκε στη Super League ο Ολυμπιακός. Οι Ερυθρόλευκοι με γκολ των Μπιέλ (63’) και Ελ Αραμπί (87’, πέναλτι) επικράτησαν στο άδειο λόγω τιμωρίας «Γ. Καραϊσκάκης» με 2-0 του Πανσερραϊκού και ξεκίνησαν με τρίποντο το νέο πρωτάθλημα.

Οι Πειραιώτες δυσκολεύτηκαν στο πρώτο ημίχρονο απέναντι στον Πανσερραϊκό, παρότι οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν με 10 παίκτες από το 4ο λεπτό λόγω της αποβολής του Χάγεκ για μαρκάρισμα στον Μπιέλ, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο ανέβασαν την απόδοσή τους, βρήκαν τις λύσεις που έψαχναν απέναντι στην άμυνα των νεοφώτιστων και έφτασαν στη νίκη.

Τον… Γόρδιο Δεσμό έλυσε ο Μπιέλ με σουτάρα στο 63’ και στο 87’ ο Ελ Αραμπί με πέναλτι σφράγισε τη νίκη για τον Ολυμπιακό, ο οποίος πλέον στρέφει το βλέμμα του στο παιχνίδι που ακολουθεί με την Τσουκαρίτσι (24/8) για τα πλέι οφ του Europa League.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Πανσερραϊκός έχασε πέναλτι στο 55’, με τον Αλεξιτς να στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Πασχαλάκη.

«Φρέσκαρε» τον Ολυμπιακό ο Μαρτίνεθ

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ παρέταξε τον Ολυμπιακό με πέντε αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι με την Γκενκ στο Βέλγιο. Μπροστά από την εστία ήταν ο Πασχαλάκης, με τους Ροντινέι, Ρέτσο, Ντόι και Ραμόν στην τετράδα της άμυνας. Οι Καμαρά, Αλεξανδρόπουλος και Καρβάλιο ήταν στη μεσαία γραμμή, με τους Μασούρα και Μπιέλ στα δύο άκρα και τον Ελ Αραμπί στην κορυφή της επίθεσης. Ο Πάμπλο Γκαρσία από την άλλη, ξεκίνησε τον Πανσερραϊκό με την εξής 11άδα: Χόβαν, Ντάνκερλουϊ, Πηλέας, Πεταυράκης, Χάγεκ, Γκοτζαμανίδης, Θυμιάνης, Στάικος, Μούργος, Χατζηστραβός και Άλεξιτς.

Αποβλήθηκε ο Χάγεκ

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τον Ολυμπιακό και τον χειρότερο δυνατό για τον Πανσερραϊκό, καθώς μόλις στο τέταρτο λεπτό αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Χάγεκ. Ο αμυντικός των φιλοξενούμενων «γκρέμισε» τον Μπιέλ που έβγαινε τετ α τετ με τον Χόβαν, με τον Παπαδόπουλο να του δείχνει αρχικά την κίτρινη κάρτα.

Ο VARίστας Παπαπέτρου, όμως, κάλεσε τον διαιτητή στο VAR και μετά την εξέταση της φάσης στο βίντεο-ριπλέι ο Παπαδόπουλος απέβαλε τον Χάγεκ, με τον Πανσερραϊκό να συνεχίζει με 10 ποδοσφαιριστές.

Ευκαιρίες με Μασούρα

Ο Μπιέλ εκτέλεσε το φάουλ που είχαν κερδίσει οι Πειραιώτες έξω από τη μεγάλη περιοχή του Πανσερραϊκού, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Χόβαν. Στο 9ο λεπτό ο Καρβάλιο συνεργάστηκε άψογα με τον Μπιέλ και σούταρε μέσα από την περιοχή του Πανσερραϊκού, αλλά η μπάλα χτύπησε στο κάθετο δοκάρι και έφυγε άουτ.

Οι γηπεδούχοι, έχοντας το αριθμητικό πλεονέκτημα, πίεσαν και στο 21’ έχασαν τεράστια ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ. Ο Μασούρας σούταρε από πλάγια θέση, σχεδόν από ύψος της μικρής περιοχής, αλλά έβαλε πολλή δύναμη και έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ.

Τρία λεπτά αργότερα ο Μασούρας έχασε μια ακόμα μεγάλη ευκαιρία. Ο Μπιέλ έκανε το συρτό σουτ από δεξιά, ο Χόβαν δεν κατάφερε να αποκρούσει με το πόδι, η μπάλα πήρε διαγώνια πορεία, ο Μασούρας βρέθηκε στο δεύτερο δοκάρι και έβαλε το πόδι του, αλλά όχι όπως θα έπρεπε, με αποτέλεσμα να τη στείλει πλάγιο, αντί να την σπρώξει στα δίχτυα.

Στο 25’ ο Ελ Αραμπί πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει και να προσπαθεί να σκοράρει, κυρίως με στημένες φάσεις, σέντρες και μακρινά σουτ. Στο 40’ ο Μαντί Καμαρά σούταρε από μακριά, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ. Την ίδια κατάληξη είχε και το αντίστοιχο του Μπιέλ στο 45+2’, με το πρώτο μέρος στο «Καραϊσκάκη» να ολοκληρώνεται με το σκορ στο 0-0.

Αλλαγές από τον Μαρτίνεθ

Πριν την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ έκανε τρεις αλλαγές, με τους Κίνι, Σκάρπα και Ελ Κααμπί να παίρνουν τις θέσεις των Ραμόν, Καρβάλιο και Μασούρα. Στο 47’ ο Βραζιλιάνος δοκίμασε το πόδι του, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 54’, μετά τη χρήση του VAR, ο διαιτητής Παπαδόπουλος έδωσε πέναλτι για τον Πανσερραϊκό σε χέρι του Μαντί Καμαρά. Ο Αλεξιτς το εκτέλεσε, αλλά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Σουτάρα από τον Μπιέλ και 1-0!

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ έριξε στο παιχνίδι με τον Κώστα Φορτούνη αντί του Αλεξανδρόπουλου, κάνοντας ακόμα πιο επιθετική την ομάδα του. Η είσοδος του έμπειρου μεσοεπιθετικού έδωσε πνοή στον Ολυμπιακό, με τους Ερυθρόλευκους στο 63’ να κάνουν το 1-0 με τον Πεπ Μπιέλ. Ο Ροντινέι γύρισε από δεξιά στον Ισπανό, αυτός κατέβασε ωραία με το στήθος και με δυνατό σουτ με το αριστερό έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Χόβεν. Αψογη εκτέλεση από τον Ισπανό, που άνοιξε το σκορ για τον Ολυμπιακό.

Στο 66’ ο Ελ Κααμπί πήρε την κεφαλιά, μετά τη σέντρα του Ροντινέι, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Δύο λεπτά αργότερα ο Σκάρπα δοκίμασε το πόδι του, αλλά η μπάλα κόντραρε και βγήκε κόρνερ. Στο 74’ ο Ελ Αραμπί γύρισε ωραία το σώμα του και σούταρε μέσα από τη μεγάλη περιοχή, αλλά δεν κατάφερε να βρει εστία. Στο 75’ o Μαρτίνεθ ολοκλήρωσε τις αλλαγές του, με τον Ιμπόρα αντί του Καμαρά.

2-0 με τον Ελ Αραμπί

Πέντε λεπτά αργότερα ο Σκάρπα έκανε το δυνατό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή του Χόβαν, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ. Την ίδια κατάληξη είχε και η κεφαλιά του Ντόι στο 84’. Ένα λεπτό αργότερα ο Πεταυράκης γκρέμισε τον Κώστα Φορτούνη μέσα στη μεγάλη περιοχή του Πανσερραϊκού και ο διαιτητής Παπαδόπουλος έδειξε το σημείο του πέναλτι. Ο Ελ Αραμπί ανέλαβε την εκτέλεση, δεν λάθεψε απέναντι στον Χόβεν και έκανε το 2-0, σφραγίζοντας ουσιαστικά τη νίκη για την ομάδα του μεγάλου λιμανιού.  Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι, με τον Ολυμπιακό να μπαίνει με το… δεξί στη Super League.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ντόι, Ρέτσος, Ραμόν (46΄ Κίνι), Καρβάλιο (46΄ Ελ Κααμπί), Καμαρά (76΄ Ιμπόρα), Αλεξανδρόπουλος (58΄ Φορτούνης), Μπιέλ, Μασούρας (46΄ Σκάρπα), Ελ Αραμπί.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΌΣ (Πάμπλο Γκαρσία): Χόβαν, Ντάνκερλουι, Κοτζαμανίδης, Χάγεκ, Πεταυράκης, Στάικος (76΄ Ουεντραόγκο), Γκανβούλα, Μούργος (38΄ Τόμας), Χατζηστραβός (60΄ Αυλωνίτης), Πηλέας (76΄ Μασκανάκης), Άλεξιτς (60΄ Γούλερι).

Sports in

Ολυμπιακός: Ο Γκαρντίνι, ο σχεδιασμός για τη νέα σεζόν και τα δεδομένα για Ιντάλγκο

Η ομάδα βόλεϊ Ανδρών του Ολυμπιακού «τρέχει» το σχεδιασμό της νέας αγωνιστική σεζόν. Με τον σπουδαίο Αντρέα Γκαρντίνι να διαδέχεται τον Ντανιέλ Καστελάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024