Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
5 καλά και… οικονομικά laptop για φοιτητές

5 καλά και… οικονομικά laptop για φοιτητές

Επιλέξτε με προσοχή τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει το νέο σας laptop

Πέρασες στη σχολή που πάντα ονειρευόσουν και σε λίγες μέρες ξεκινά η νέα συναρπαστική φοιτητική σου ζωή. Και αν ακόμα τρέχεις για να φτιάξεις το νέο σου φοιτητικό σπίτι είναι σίγουρο ότι εκτός από τα έπιπλα και τις λευκές συσκευές θα χρειαστείς και ένα λάπτοπ.

Είτε για να γράφεις τις εργασίες σου, να στέλνεις email ή είτε ένα laptop… υψηλών επιδόσεων για να απολαμβάνεις ατέλειωτες ώρες gaming.

Πριν αγοράσεις λάπτοπ θα πρέπει να λάβεις υπόψη σου ορισμένα βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει.

Βασικό χαρακτηριστικό ενός laptop είναι το μέγεθος και το βάρος του. Αν η φορητότητα παίζει μεγάλο ρόλο για εσένα και θες να το έχεις παντού όπου και να πηγαίνεις επέλεξε ένα μοντέλο με χαμηλό βάρος και μικρό όγκο.

Αν το μέγεθος  δεν είναι ιδιαίτερα σημαντικό για εσένα, δώσε περισσότερη σημασία σε άλλα χαρακτηριστικά και όχι στο μέγεθος.

Η απόδοση της μπαταρίας και η αυτονομία θα πρέπει να σε απασχολούν αν η αγορά laptop γίνεται με βασικό κριτήριο την φορητότητα.

Και το βασικότερο όλων και πιο σημαντικό; Ο επεξεργαστής του. Ανάλογα με τη χρήση που θες να κάνεις θα βρεις λάπτοπ με ιδιαίτερα χαμηλή κατανάλωση ρεύματος,  ή λάπτοπ που ενσωματώνουν κάρτες γραφικών υψηλής απόδοσης.

Όπου και να καταλήξεις, πάντως, θα βρεις ακριβώς αυτό που ψάχνεις στο SHOPFLIX.gr, όπου αυτές τις μέρες  όλα τα laptops διατίθενται σε έκπτωση έως -36%. Με κάθε σου αγορά μπορείς να κερδίσεις απευθείας 10€ επιστροφή, με οποιαδήποτε κάρτα VISA. Και με ένα κλικ θα έρθουν άμεσα στην πόρτα σου σε όποιο σημείο της Ελλάδας και να βρίσκεσαι.

Εμείς για να σε βοηθήσουμε, προτείνουμε μια σειρά από laptop που σίγουρα θα καλύψουν τις ανάγκες σου.

Laptop Asus Chromebook Flip C214MA-BU0475 11.6″ Touchscreen Celeron Dual Core-N4020 / 4GB / 64GB Flash Storage / Chrome OS GR Keyboard

 Το ASUS Chromebook Flip C214 έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει μια καινοτόμο και εμπνευσμένη εμπειρία μάθησης. Απευθύνεται κυρίως σε μαθητές και καθηγητές σε δραστηριότητες τηλεκπαίδευσης.Εκτός από μια ευέλικτη οθόνη αφής, γυρνάει 360° και ενσωματώνει 2 κάμερες. Με τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας έως και 12 ώρες με μία φόρτιση και την εξοικονόμηση μπαταρίας, το ASUS Chromebook Flip C214 είναι έτοιμο για οτιδήποτε!

Το ASUS Chromebook Flip C214 έχει ανθεκτικότητα για την τάξη, με περιμετρικό λαστιχένιο προφυλακτήρα, πληκτρολόγιο ανθεκτικό στα υγρά και εξαιρετικά ανθεκτικό μεντεσέ.


Συμβαίνουν ατυχήματα και το ASUS Chromebook Flip C214 είναι έτοιμο για αυτά, είναι σχεδιασμένο για να αντέχει καθημερινά χτυπήματα, πτώσεις και υγρά στην τάξη χωρίς ζημιά.

Οι τέσσερις εξωτερικές άκρες προστατεύονται από ένα σκληρό καουτσούκ, το οποίο μειώνει την επίδραση των φυσικών κραδασμών για να διασφαλίσει ότι τα κρίσιμα εξαρτήματα είναι πάντα ασφαλή και υγιή.

Αγόρασέ το

Laptop Lenovo IdeaPad Gaming 3 15ACH6 15.6″ IPS FHD 120Hz Ryzen 5 5600H/16GB/512GB SSD/GeForce RTX 3050/No OS Shadow Black

Το Lenovo IdeaPad Gaming 3 15ACH6 απευθύνεται κυρίως στον mainstream Gamer. Η κάρτα γραφικών που ενσωματώνει σε συνδυασμό με την οθόνη 120Hz ομαλής ροής, εστιάζει στο 1080p/1440p gaming αλλά μπορεί να αγγίξει και 4K σε χαμηλότερες ρυθμίσεις. Επίσης, είναι μια καλή επιλογή για streamers που θέλουν να μεταδίδουν τα παιχνίδια τους στο Twitch ή σε άλλες πλατφόρμες.

Η επεξεργαστική του ισχύς μαζί με τα 16GB RAM μπορούν φυσικά να χρησιμοποιηθούν και σε άλλες απαιτητικές δραστηριότητες όπως προγραμματισμός και επεξεργασία εικόνας και ήχου.

Διαθέτει εξαιρετικά γρήγορη σύνδεση στο διαδίκτυο με το τελευταίο πρότυπο Wi-Fi6 όπως επίσης και RGB πληκτρολόγιο. Τέλος, 60 λεπτά φόρτισης αρκούν για 80% γέμισμα της μπαταρίας.

Αγόρασέ το

Laptop Apple MacBook Air 13.3″ (2020) IPS Retina Display (M1/8GB/256GB SSD) US Keyboard Gold

Το MacBook Air απευθύνεται σε φοιτητές που χρειάζονται ένα ποιοτικό και πανάλαφρο Laptop για τις εργασίες τους και για τη μετακίνηση τους. Επίσης, σε προγραμματιστές, σε ανθρώπους που ασχολούνται με την επεξεργασία εικόνας και ήχου κυρίως σε ερασιτεχνικό επίπεδο αλλά και σε καθημερινούς χρήστες οι οποίοι αναζητούν ένα Laptop με πανέμορφη και ξεκούραστη οθόνη υψηλής ανάλυσης για σερφάρισμα στο Internet και παρακολούθηση ταινιών.

Το MacBook Air διαθέτει την απόλυτη ισορροπία μεταξύ αποδοτικότητας και οικονομίας. Ιδανικό για τον χρήστη που επιθυμεί μια Premium συσκευή υψηλών επιδόσεων η οποία μεταφέρεται πολύ εύκολα λόγω του βάρους της, μόλις 1.29kg.


Διαθέτει εξαιρετικά γρήγορη σύνδεση στο διαδίκτυο με το τελευταίο πρότυπο Wi-Fi6. Η διάρκεια της αυτονομίας του αγγίζει τις 18 ώρες με μία μόνο φόρτιση.

Τέλος, διαθέτει δαχτυλικό αποτύπωμα που με ένα απλό πάτημα το κλειδώνει και το ξεκλειδώνει πραγματοποιώντας πληρωμές με απόλυτη ασφάλεια χωρίς να χρειάζεστε το πληκτρολόγιο.

Αγόρασέ το

Laptop Asus ROG Zephyrus G14 14″ 120Hz Ryzen 9-6900HS / 16GB / 1TB SSD / RX 6700S / W11 Home US Keyboard Moonlight White

Το Asus ROG Zephyrus G14 απευθύνεται σε απαιτητικούς Gamers και προγραμματιστές που αναζητούν ένα λεπτό, φορητό και ισχυρό laptop.

Η σειρά ROG της Asus αποτελείται από φορητούς υπολογιστές με ισχυρά εξαρτήματα και εστιάζει στην απόδοση και την αξιοπιστία, κυρίως για τους λάτρεις των video games.

Οι προδιαγραφές του Asus ROG Zephyrus G14 το καθιστούν ιδανικό επίσης για πολύπλοκες εργασίες, όπως επεξεργασία βίντεο, εικόνας και ήχου.

Κάνε το Zephyrus G14 απόλυτα δικό σου με τις επιλογές προσαρμόσιμων animations. Πρόβαλε γραπτά μηνύματα ή ενημερώσεις συστήματος, ρύθμισε το matrix να αντανακλά σε πραγματικό χρόνο κάθε ήχο ή δημιούργησε το animation της αρεσκείας σου.

Αγόρασέ το

Laptop Dell Inspiron 3525 15.6″ Ryzen 5-5625U / 8GB / 512GB SSD / Linux Silver

Καθημερινές εργασίες, Έγινε!

Το λογισμικό ComfortView, το οποίο είναι μια πιστοποιημένη λύση της TUV Rheinland, μειώνει τις επιβλαβείς εκπομπές μπλε φωτός, ώστε να διατηρούνται τα μάτια σου άνετα κατά τη διάρκεια παρατεταμένης προβολής.

Μπορείς να εργαστείς με μια πιο άνετη γωνία πληκτρολόγησης, ενώ τα κομψά στενά περιθώρια τριών πλευρών παρέχουν μια καθηλωτική εμπειρία θέασης.

Ο υπολογιστής είναι σχεδιασμένος για να αντέχει στην τακτική χρήση, με μικροσκοπικά ποδαράκια από καουτσούκ που τον εμποδίζουν να γλιστράει και παρέχουν πρόσθετη σταθερότητα όταν βρίσκεται σε σκληρές επιφάνειες.

Αγόρασέ τον

Sports in

Η Ευρωλίγκα απαξιώνει το προϊόν της

Δεν νοείται ιδιαίτερα σήμερα, να υπάρχουν παραβάσεις σε θέματα που έχουν να κάνουν με το χρόνο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024