Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το χρηματιστήριο των... ποδιών της Barbie

Το χρηματιστήριο των… ποδιών της Barbie

Από challenge στο TikTok, με εκατομμύρια προβολές, στη συνεργασία με πλατφόρμα για ποδολάγνους. Η ξανθιά κούκλα συνεχίζει να προκαλεί φρενίτιδα.

Η ταινία της Barbie είναι αδιαμφισβήτητα το πιο δυνατό blockbuster μέχρι στιγμής. Η φρενίτιδα που έχει προκαλέσει η μεταφορά της ξανθιάς κούκλας στη μεγάλη οθόνη δεν έχει προηγούμενο.

Από τις 21 Ιουλίου, που έκανε πρεμιέρα στους κινηματογράφους, έχει ξεπεράσει το 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε εισπράξεις παγκοσμίως ενώ η δημοφιλία της Μάργκοτ Ρόμπι και του Ράιαν Γκόσλινγκ έχει χτυπήσει «κόκκινο».

Όμως, πέραν του να είναι μια πολύ δημοφιλής ταινία, η Barbie έφερε στο προσκήνιο ένα ολόκληρο παράλληλο σύμπαν που αφορά τις διαδικτυακές φετιχιστικές πλατφόρμαες για πόδια. Ένα σύμπαν όπου ανταγωνιστικές πλατφόρμες… ποδολάγνων είναι διατεθειμένες να πληρώσουν μεγάλα ποσά για την αποκλειστική χρήση φωτογραφιών των κάτω άκρων διασημοτήτων.

Μία από τις πιο χαρακτηριστικές σκηνές είναι αυτή με τα πόδια της Barbie. Η 33χρονη πρωταγωνίστρια περπατά σε έναν ροζ διάδρομο με αστραφτερά, γούνινα ψηλοτάκουνα, στη συνέχεια τα βγάζει και στέκεται στις μύτες των ποδιών της.

Το διαδίκτυο, ήδη από την κυκλοφορία του τρέιλερ, έχει πάθει εμμονή με τα πόδια της Μάργκοτ Ρόμπι, τα οποία έχουν περίοπτη θέση όχι μόνο στα πλάνα της ταινίας αλλά και στο σενάριό της.

Μιλώντας στο «The Project» η σκηνοθέτιδα, Γκρέτα Γκέργουιγκ, αποκάλυψε πως αρνήθηκε να κάνει τη σκηνή με τα πόδια CGI (εικόνες που έχουν παραχθεί από υπολογιστή), μιας και πίστευε πως αυτό θα ήταν «εφιαλτικό». «Σκέφτηκα ότι αυτό θα ήταν τρομακτικό. Εφιάλτης. Επίσης, η Μάργκοτ Ρόμπι έχει τα ωραιότερα πόδια. Έχει αυτά τα όμορφα πόδια της χορεύτριας. Θα έπρεπε να το κάνει. Και το έκανε όπως είδατε και μόνοι σας», είπε χαρακτηριστικά.

Κάπως έτσι, δημιουργήθηκε το Barbie Foot Challenge στο TikTok. Τα hashtags #BarbieFeet και #BarbieFeetChallenge μετρούν εκατομμύρια προβολές, με κορίτσια και νεότερες γυναίκες να αντιγράφουν τον βηματισμό της ξανθιάς κούκλας ενώ το ενδιαφέρον αναζήτησης για το challenge έχει αυξηθεί κατά 2.950%, σύμφωνα με το Foot, Ankle & Leg Vein Center.

@sophiawebster Hey Barbie 🎀🌸💖 this Barbie only wears butterfly shoes 🦋 #butterfly #barbie #heybarbie #hibarbie #barbiemovie #barbiefeet #barbieshoes #barbiedoll #dollshoes #dollfeetchallenge #barbieoutfit ♬ original sound – Argo

«Χρυσάφι» στα πόδια της

Την ίδια ώρα, η συγκεκριμένη σκηνή φαίνεται να είναι η χαρά των ποδολάγνων, που δηλώνουν πρόθυμοι να πληρώσουν για έξτρα φωτογραφίες των ποδιών της εντυπωσιακής ηθοποιού. Αυτό είπαν να εκμεταλλευτούν ορισμένες πλατφόρμες, οι οποίες έχουν ήδη προσεγγίσει την Μάργκοτ Ρόμπι για συνεργασία.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Fun With Feet, που βγάζει χιλιάδες δολάρια πουλώντας φωτογραφίες ποδιών και επιδιώκει να θησαυρίσει εντάσσοντας στην γκάμα της… τις πατούσες της Barbie.

Σύμφωνα με την Marca, η πλατφόρμα έκανε πρόταση στην ηθοποιό ώστε να συνεργαστούν για τη δημιουργία περιεχομένου, συνδεδεμένου με την ταινία «Barbie». Μάλιστα, της προσφέρει ένα αρχικό μπόνους ύψους 500.000 δολαρίων, έστω κι αν η κούκλα, σύμφωνα με την ταινία, έχει πλατυποδία.

«Αγαπητή Μάργκοτ, με λένε Λιζ και βγάζω χιλιάδες δολάρια πουλώντας φωτογραφίες ποδιών στο «Fun With Feet». Eπίσης, σου μοιάζω πολύ. Η Barbie είναι όλες οι γυναίκες, αλλά εμείς είμαστε και πραγματικές Barbie, στερεοτυπικά εννοώ», ξεκινά η επιστολή που έλαβε η 33χρονη πρωταγωνίστρια από την εκπρόσωπο της πλατφόρμας με το όνομα Λιζ.

Και συνεχίζει: «Θα ήθελα πολύ να συνεργαστούμε για περιεχόμενο εμπνευσμένο από τη Barbie, καθώς θα μας προσφέρει εκατομμύρια. Επιπλέον, το Fun With Feet προσφέρεται να σας δώσει ένα μπόνους 500.000 δολαρίων για αρχή. Αν συμφωνείτε, θα μπορούσαμε να εκμεταλλευτούμε και την ομοιότητά μας, αλλά και την εμμονή του κόσμου με όλα τα προϊόντα Barbie, χάρη στα πόδια μας».

Τι είναι η Fun With Feet πλατφόρμα

Στον συγκεκριμένο ιστότοπο, που έχει τεράστια επισκεψιμότητα, μπορεί ο καθένας να «πουλάει» φωτογραφίες των ποδιών του και να κερδίζει χρήματα.

Συνήθως, οι αγοραστές ενδιαφέρονται να συνομιλήσουν και να συνδεθούν με πωλητές που μπορούν να ικανοποιήσουν τα φετίχ τους. Μεταξύ των πιο δημοφιλών υποκατηγοριών είναι τα δεμένα πόδια, με τατουάζ, με ψηλά τακούνια και τα πόδια χορευτριών.

Η πλατφόρμα λειτουργεί με αρκετά απλό τρόπο, και αυτό είναι που την καθιστά έναν τέλειο ιστότοπο για αρχάριους σε αυτόν τον τομέα.

Ειδικότερα, το Fun With Feet χρεώνει τους πωλητές με μια ελάχιστη συνδρομή μέλους, την οποία χρησιμοποιεί για τη διαχείριση της τακτικής συντήρησης και των συναλλαγών.

Από κει και πέρα, ο κάθε πωλητής μπορεί να πληρωθεί άμεσα για τις πωλήσεις του. Τα κέρδη εμφανίζονται στο ηλεκτρονικό πορτοφόλι του Fun With feet και από εκεί μπορεί να τα μεταφέρει στον τραπεζικό λογαριασμό ή σε οποιονδήποτε άλλο λογαριασμό ηλεκτρονικού πορτοφολιού.

Πάντως, εκτός από το Fun With Feet, υπάρχουν κι άλλες πλατφόρμες για ποδολάγνους, όπου χρήστες ανεβάζουν περιεχόμενο και θησαυρίζουν, αφού κάποιοι είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν ποσά, που σε άλλους φαίνονται παράλογα, ώστε να δουν τα πόδια μιας γυναίκας. Το instafeet, το feet finder και το -πιο γνωστό- Onlyfans προσφέρουν τη δυνατότητα στον καθένα να κερδίσει εκατοντάδες ή και χιλιάδες δολάρια τον μήνα πουλώντας φωτογραφίες των κάτω άκρων.

Η τιμή εξαρτάται από τον αριθμό των ποδιών στη φωτογραφία και μπορεί να αυξηθεί εάν τα πόδια εκτελέσουν μια επιθυμητή πράξη. Οι άπειροι συνηθίζουν να χρεώνουν τις πρώτες φωτογραφίες τους με λίγα δολάρια για να μειώσουν τον ανταγωνισμό, να προσελκύσουν πελάτες και να δημιουργήσουν ενδιαφέρον και στη συνέχεια αυξάνουν τις τιμές τους.

Ουσιαστικά, ένα ιδιότυπο… χρηματιστήριο ποδιών.

Γιατί τόση μανία με τα πόδια της Barbie;

Τα καμπυλωτά πόδια της Barbie είναι ίσως το πιο αναγνωρίσιμο μέρος του σώματός της. Η κινηματογραφική μεταφορά της επιτρέπει στους λάτρεις της ξανθιάς κούκλας να δουν μια live-action εκδοχή του αγαπημένου τους χαρακτήρα στην οθόνη, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τις ταινίες που είναι βασισμένες σε κόμικ.

Ένας άλλος λόγος, είναι ότι στο διαδίκτυο υπάρχουν και αυτοί που εκμεταλλεύονται όσα δείχνει η ταινία και προσπαθούν να κάνουν ικανοποιήσουν τις ιδιαίτερες προτιμήσεις τους. Άλλωστε, τα καλλίγραμμα πόδια της Barbie δημιουργήθηκαν για να ικανοποιήσουν μία κυρίως ανδρική επιθυμία.

Αυτή η σεξουαλικοποίηση είναι κάτι που η ταινία αντιμετωπίζει ευθέως, με την Barbie να αντικειμενοποιείται από διάφορους άνδρες και να βιώνει από πρώτο χέρι την παρενόχληση, καθώς ταξιδεύει στον πραγματικό κόσμο.

Πώς το αντιμετωπίζει η Μάργκοτ Ρόμπι;

Βεβαίως αυτή δεν είναι η πρώτην φορά, που το διαδίκτυο «τα χάνει» με τα πόδια της Μάργκοτ Ρόμπι. Οι φανς της είχαν πάθει επίσης εμμονή όταν την είδαν, πριν δέκα χρόνια, πλάι στον Λεονάρντο Ντι Κάπριο και στην ταινία «Ο Λύκος της Wall Street» του Μάρτιν Σκορσέζε αλλά και στο «Once Upon A Time in Hollywood» του Κουέντιν Ταραντίνο.

Απλά, όταν άρχισε να προβάλλεται η Barbie η κατάσταση με τα πόδια της μετατράπηκε σε λατρεία. Η ίδια, σε πρόσφατη συνέντευξή της στο Cinema Blend, αποκάλυψε ότι ψάχνοντας στο Google τον εαυτό της, είδε με έκπληξη το «Margot Robbie feet» /«Τα πόδια της Μάργκοτ Ρόμπι» να είναι ένα από τα κορυφαία αποτελέσματα στην αναζήτηση.

«Έκανα κλικ και συνειδητοποίησα ότι υπήρχαν φωτογραφίες με μεγέθυνση στα πόδια μου και κάποιοι έγραφαν γι’ αυτά. Κάποιος μάλιστα είχε φτιάξει και βίντεο με πλάνα από τα πόδια μου», είπε η ηθοποιός.

«Με κολακεύει πραγματικά το γεγονός ότι οι άνθρωποι είναι ενθουσιασμένοι με τα πόδια μου. Νομίζω ότι αυτό είναι υπέροχο. Ειλικρινά. Δεν αισθάνομαι περίεργα γι’ αυτό. Πραγματικά, μου αρέσει, αυτό είναι ωραίο», συμπλήρωσε.

Με πληροφορίες από: Marca, Cinemablend, Feetcreator

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024