Ιστιοφόρο με 90 μετανάστες εντοπίστηκε ανοιχτά της Αμοργού – Κάλεσαν σε βοήθεια μέσω 112
Οι μετανάστες διασώθηκαν και μεταφέρθηκαν στη Λέρο
Ιστιοφόρο σκάφος με 90 μετανάστες, εντοπίστηκε τα ξημερώματα στη θαλάσσια περιοχή 10 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της Αμοργού.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, κάποιος από τους επιβαίνοντες του ιστιοφόρου κάλεσε σε βοήθεια μέσω του 112 λέγοντας ότι το ιστιοφόρο βρίσκεται σε δυσχερή θέση.
Στο σημείο όπου σημειώθηκε το συμβάν έπνεαν άνεμοι έντασης 5 μποφόρ, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ενώ στη θαλάσσια περιοχή έσπευσαν άμεσα δύο σκάφη του λιμενικού και δύο παραπλέοντα ιδιωτικά σκάφη.
Οι επιβαίνοντες του ιστιοφόρου μετεπιβιβάστηκαν με ασφάλεια σε παράκτιο περιπολικό πλοίο του λιμενικού σώματος και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο Λακκί της Λέρου, όπου φιλοξενούνται προσωρινά σε Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης.
- Ουκρανία: 2 νεκροί και δεκάδες τραυματίες εξαιτίας ρωσικών πληγμάτων
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Σε αποσύνθεση…
- Παρίσι: Goldman Sachs και Citi λένε στο προσωπικό να εργάζεται από το σπίτι – Φόβος τρομοκρατικής επίθεσης
- Σε μπελάδες ο Παναθηναϊκός για την εξάδα της Ευρωλίγκας (pics)
- ΗΠΑ: Ο Χέγκσεθ απολύει τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού εν μέσω πολέμου
- Γιορτή σήμερα 3 Απριλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο

