Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μανχάταν: Τα ενοίκια αγγίζουν τις 6.000 δολάρια

Μανχάταν: Τα ενοίκια αγγίζουν τις 6.000 δολάρια

Η αύξηση είναι της τάξης του 9% σε σύγκριση με πέρυσι, κάτι που αποτελεί νέο ρεκόρ

Νέο υψηλό σημείωσαν τα ενοίκια στο Μανχάταν τον Ιούλιο, καθώς η άνοδος των επιτοκίων και η χαμηλή προσφορά συνεχίζουν να ανεβάζουν τις τιμές, όπως αναφέρει το CNBC.

Το μέσο μηνιαίο ενοίκιο τον Ιούλιο ήταν 5.588 δολάρια, αυξημένο κατά 9% σε σχέση με πέρυσι, σημειώνοντας νέο ρεκόρ, αγγίζοντας τα 84,74 δολάρια ανά τετραγωνικό, σύμφωνα με έκθεση των Miller Samuel και Douglas Elliman. Ήταν η τέταρτη φορά μέσα σε πέντε μήνες που τα ενοίκια στο Μανχάταν σημειώνουν ρεκόρ.

Νέα αύξηση

Παρά την απώλεια πληθυσμού κατά τη διάρκεια της πανδημίας, τα μέσα ενοίκια στο Μανχάταν είναι τώρα αυξημένα κατά 30% σε σύγκριση με το 2019. Ο Jonathan Miller, Διευθύνων Σύμβουλος της Miller Samuel, εταιρείας αξιολόγησης και έρευνας, δήλωσε ότι τα ενοίκια του Αυγούστου θα μπορούσαν να σημειώσουν νέο ρεκόρ, επειδή συνήθως αυτό το μήνα κορυφώνεται το ενδιαφέρον, καθώς οι οικογένειες θέλουν να μετακομίσουν πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

«Θα μπορούσαμε να δούμε άλλον έναν μήνα ρεκόρ», είπε ο Μiller.

Οι τιμές στα ενοίκια του Μανχάταν συνέχισαν να είναι πάνω από τις προβλέψεις αναλυτών και οικονομολόγων. Ο πληθυσμός μειώθηκε κατά 400.000 μεταξύ Ιουνίου 2020 και Ιουνίου 2022, σύμφωνα με τα στοιχεία της απογραφής των ΗΠΑ. Ενώ οι ειδικοί λένε ότι ο πληθυσμός έχει αυξηθεί από πέρυσι,  εξακολουθεί να είναι κάτω από το 2019.

Τηλεργασία

Επιπλέον, σχεδόν τα μισά γραφεία στο Μανχάταν παραμένουν κλειστά λόγω απομακρυσμένης εργασίας. Σύμφωνα με την Kastle Systems, τα γραφεία της Νέας Υόρκης λειτουργούσαν μόνο στο 48% στα τέλη Ιουλίου.

Ωστόσο, παρά την απώλεια πληθυσμού και την αύξηση της εξ αποστάσεως εργασίας, τα ενοίκια στο Μανχάταν συνεχίζουν να εκτοξεύονται στα ύψη. Οι μεσίτες υποστηρίζουν ότι η έλλειψη διαμερισμάτων προς πώληση, λόγω των υψηλότερων επιτοκίων, έχει αναγκάσει πολλούς επίδοξους αγοραστές να νοικιάσουν.

Σύμφωνα με την έρευνα, ενώ ο αριθμός των καταχωρήσεων διαμερισμάτων είναι κάτω από τον ιστορικό μέσο όρο, το απόθεμα των διαμερισμάτων προς ενοικίαση στην πραγματικότητα αυξήθηκε κατά 11% τον Ιούλιο. Παράλληλα, ο αριθμός των νέων μισθώσεων που υπογράφηκαν μειώθηκε κατά 6% σε σχέση με πέρυσι.

Ο συνδυασμός της αύξησης του αποθέματος και της πτώσης των μισθώσεων υποδηλώνει ότι οι ενοικιαστές στο Μανχάταν μπορεί να έχουν επιτέλους φτάσει στα όρια τους, επισήμανε ο Μiller.

«Φαίνεται ότι τα ενοίκια είναι πιθανότατα κοντά στο υψηλό τους σημείο, πρόσθεσε.

Τα μεγαλύτερα διαμερίσματα

Η αύξηση των ενοικίων τον Ιούλιο ήταν γενική, από μικρά στούντιο διαμερίσματα έως μεγάλα τριών υπνοδωματίων. Ωστόσο, τα μεγαλύτερα, πιο ακριβά διαμερίσματα έχουν δει τη μεγαλύτερη αύξηση.

Ενώ τα στούντιο διαμερίσματα έχουν αυξηθεί κατά 19%, οι μέσες τιμές ενοικίασης για σπίτια τριών υπνοδωματίων είναι πάνω από 36%.

Πηγή: OT

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024