Επιστροφή στις νίκες για την αντίπαλο του Ολυμπιακού στον γ’ προκριματικό γύρο του Europa League, Γκενκ, μετά από τρεις σερί ήττες σε πρωτάθλημα και Ευρώπη, καθώς έφυγε με διπλό (0-1) από την έδρα της Σερκλ Μπριζ και πλέον πηγαίνει πιο ήρεμη στον «τελικό» της Πέμπτης (17/08).

Τη νίκη στην Γκενκ έδωσε ο Γουάρλεσον (αυτογκόλ) στο 71ο λεπτό της αναμέτρησης, έπειτα από προσπάθεια του Κριστοφέρ Μπονσού Μπα, ο οποίος είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο δύο λεπτά νωρίτερα, πανηγυρίζοντας έτσι το 2ο «τρίποντο» στη σεζόν, επιστρέφοντας στις νίκες μετά από τρία συνεχόμενα ανεπιτυχή αποτελέσματα.

Η νίκη παραλίγο να χαθεί, όταν στο 90+6′ ο διαιτητής σφύριξε πέναλτι για τους γηπεδούχους, όμως έπειτα από εξέταση του VAR άλλαξε την απόφαση του.

Οι τρεις βαθμοί για το σύνολο του Βούτερ Βράνκεν μπορεί να ήρθαν, ωστόσο ο προβληματισμός των εμφανίσεων παραμένει καθώς ουσιαστικά η ομάδα του έμεινε «άσφαιρη» για τρίτο διαδοχικό παιχνίδι. Με δεδομένη την ήττα με 1-0 από τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης«» την προηγούμενη Πέμπτη (10/08), η Γκενκ χρειάζεται γκολ για να μπορεί να ελπίζει σε πρόκριση.