Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ατύχημα στην Φωκίδα: Σοβαρός τραυματισμός 4χρονου σε παραλία στη Σεργούλα

Ατύχημα στην Φωκίδα: Σοβαρός τραυματισμός 4χρονου σε παραλία στη Σεργούλα

Το παιδί μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Πάτρας.

Ένα παιδάκι 4 ετών τραυματίστηκε από σανίδα SUP στο κεφάλι πριν λίγο, το μεσημέρι της Κυριακής, στην παραλία της Σεργούλας, στην Φωκίδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του το 4χρονο την ώρα εκείνη, βρισκόταν στην αγκαλιά της μητέρας του, όταν ξέσπασε ένα ξαφνικό μπουρίνι.

Ο ξαφνικός αέρας είχε τόση δύναμη, που σήκωσε τα SUP που βρίσκονταν στην παραλία. Μία από αυτές τις σανίδες, έπεσε επάνω στο κεφάλι του παιδιού, προκαλώντας του σοβαρό τραυματισμό. Προς βοήθεια, έτρεξαν οι λουόμενοι αλλά και μία γιατρός που βρέθηκε εκεί.

Το παιδάκι δεν είχε ανακτήσει τις αισθήσεις του, παρά τις προσπάθειες, αλλά είχε σφυγμό. Το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έφτασε στο σημείο και το παιδί μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Πάτρας.

Τι είναι η σανίδα SUP

Το SUP (αγγλικά Stand Up Paddling, ελληνικά Όρθια Σανιδοκωπηλασία) είναι ένα άθλημα του νερού που έχει σύγχρονες ρίζες από το σέρφινγκ στην Χαβάη.

Ο κωπηλάτης στέκεται όρθιος στην σανίδα, η οποία επιπλέει στο νερό, και για να προχωρήσει χρησιμοποιεί ένα κουπί.

Είναι ένα άθλημα με το οποίο γυμνάζονται πολλές μυϊκές ομάδες του ανθρώπου όπως: ραχιαίοι,τρικέφαλοι,γάμπες κτλ. Το συγκεκριμένο σπορ μπορεί να πραγματοποιηθεί σε οποιονδήποτε υδάτινο χώρο, δηλαδή σε θάλασσα, ποτάμι, λίμνη και με διαφορετικές δραστηριότητες.

Αναφορές στο SUP έχουν υπάρξει αρκετές ανά τα χρόνια. Αυτόπτοι μάρτυρες αναφέρουν ότι έχουν δει κάτι αντίστοιχο του σημερινού SUP στο Τελ Αβίδ, στην Αγγλία, στην Βραζιλία, στην Καλιφόρνια και σε πολλά ακόμα μέρη ανά τον κόσμο. Έχει επικρατήσει κατά κάποιο τρόπο όμως ότι όλα ξεκίνησαν από την Πολυνησία.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024