Μυστήριο στη Γουατεμάλα – Τέσσερις τουρίστες εξαφανίστηκαν σε αρχαιολογικό χώρο
Στις αρχές Ιανουαρίου 2022, στο ίδιο πάρκο βρέθηκε νεκρός ένας Γερμανός τουρίστας.
Τέσσερις Γάλλοι τουρίστες, μεταξύ των οποίων και ένα παιδί έξι ετών, αγνοούνται στη ζούγκλα της βόρειας Γουατεμάλας, κοντά στα σύνορα με το Μεξικό και το Μπελίζ, ανακοίνωσαν την Παρασκευή οι Αρχές αυτής της χώρας της Κεντρικής Αμερικής.
Οι τουρίστες, μέλη της ίδιας οικογένειας, θεάθηκαν για τελευταία φορά την Τετάρτη στο Εθνικό Πάρκο του Τικάλ, στην περιφέρεια Πετέν. Πρόκειται για δύο γυναίκες ηλικίας 40 και 68 ετών, έναν άνδρα 41 ετών και ένα αγοράκι 6 ετών.
O κυριότερος αρχαιολογικός χώρος του πολιτισμού των Μάγια στη Γουατεμάλα
Το πάρκο του Τικάλ είναι ο κυριότερος αρχαιολογικός χώρος του πολιτισμού των Μάγια στη Γουατεμάλα και απέχει περίπου 500 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα. Έχει επιβλητικές πυραμίδες και ναούς και έχει χαρακτηριστεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από την UNESCO, από το 1979.
Βρίσκεται όμως σε μια απομονωμένη περιοχή όπου δρουν συμμορίες διακίνησης ναρκωτικών. Στις αρχές Ιανουαρίου 2022, στο ίδιο πάρκο βρέθηκε νεκρός ένας Γερμανός τουρίστας, δύο ημέρες αφότου χάθηκαν τα ίχνη του στην περιοχή.
Ο 53χρονος άνδρας είχε χωριστεί από την ομάδα με την οποία επισκεπτόταν το πάρκο για να εξερευνήσει κάποια άλλα μονοπάτια στον αρχαιολογικό χώρο. Το 2001 πολλοί τουρίστες, Αμερικανοί και Ευρωπαίοι, δέχτηκαν επίθεση από ένοπλους μασκοφόρους που σκότωσαν έναν δασοφύλακα όταν προσπάθησε να τους υπερασπιστεί.
Η Γουατεμάλα, μια χώρα 18 εκατομμυρίων κατοίκων, μαστίζεται εδώ και δεκαετίες από το οργανωμένο έγκλημα, τη διαφθορά και τη φτώχεια. Πρόκειται για μια από τις πιο βίαιες περιοχές της αμερικανικής ηπείρου, όπου πέρσι καταγράφονταν 17,3 ανθρωποκτονίες ανά 100.000 κατοίκους, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ. Τουλάχιστον οι μισές από αυτές τις ανθρωποκτονίες αποδίδονται σε συμμορίες (μάρας) και στους διακινητές ναρκωτικών.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
- Τι λένε στη Ρουμανία για Λουτσέσκου – «Τον θέλουμε στη Στεάουα, ίσως να μην συνεχίσει στον ΠΑΟΚ»
- Οι αρκούδες φτάνουν στις αυλές – Το κράτος που φτάνει;
- Θάβεται η υπόθεση των υποκλοπών στο αρχείο – Τι αποφάσισε ο Άρειος Πάγος
- Πύρρος Δήμας: Κάνει προπόνηση με την κόρη του – To video με τον ενθουσιασμό του
- Χάος σε αγώνα μποξ στην Τουρκία: Θεατές μπήκαν στο ρινγκ και ξυλοκόπησαν Ρώσο πυγμάχο (vids)
- Τσίπρας: Το μεγάλο κόλπο που θα κοστίσει ακριβότερα και από τον ΟΠΕΚΕΠΕ
- Βαρδακαστάνης για εκλογές: Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να διεκδικήσει την πρώτη θέση
- Ουκρανία: Δέκα τραυματίες και πλήγματα σε υποδομές στην Οδησσό από επίθεση ρωσικών drones
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/anthony-E4SigA-v5l4-unsplash-315x220.jpg)




































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442