Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κύπρος: Εφεση κατά του Βρετανού που σκότωσε τη σύζυγό του από «αγάπη και ευσπλαχνία»

Κύπρος: Εφεση κατά του Βρετανού που σκότωσε τη σύζυγό του από «αγάπη και ευσπλαχνία»

Η Εισαγγελία θέτει με την έφεσή της στο τραπέζι εκ νέου θέμα φόνου από πρόθεση και όχι ανθρωποκτονίας για τον αποφυλακισθέντα Ντέιβιντ Χάντερ, ο οποίος σκότωσε τη σύζυγό του διότι ήθελε να τη λυτρώσει από τους αφόρητους πόνους που της προκαλούσε η ανίατη ασθένειά της.

Δημοσιεύματα στη Βρετανία κάνουν λόγο για άνοιγμα εκ νέου του φακέλου της συζυγοκτονίας στην Τρεμιθούσα της Κύπρου, λίγες μόνο ημέρες μετά την έκδοση απόφασης από την κυπριακή δικαιοσύνη, βάσει της οποίας ο 76χρονος Ντέιβιντ Χάντερ καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση για ανθρωποκτονία, τα οποία εξέτισε όντας ήδη προφυλακισμένος και αφέθηκε ελεύθερος.

Θέτουν θέμα φόνου από πρόθεση

Τα δημοσιεύματα στο Ηνωμένο Βασίλειο αναφέρουν ειδικότερα ότι η Νομική Υπηρεσία άσκησε έφεση κατά της απόφασης για τον 76χρονο, ο οποίος σκότωσε την 74χρονη σύζυγό του επικαλούμενος την αφόρητη διαβίωσή της λόγω της ασθένειάς της και την παράκληση της ίδιας να τη λυτρώσει.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Εισαγγελία θέτει με την έφεση της στο τραπέζι εκ νέου θέμα φόνου από πρόθεση και όχι ανθρωποκτονίας για τον αποφυλακισθέντα.

Ο Ντέιβιντ Χάντερ κατηγορήθηκε για ανθρωποκτονία της συζύγου του Τζάνις στο σπίτι τους στην Τρεμιθούσα το 2021, καταδικάστηκε σε διετή φυλάκιση και αποφυλακίστηκε την ημέρα ανακοίνωσης της απόφασης του Κακουργιοδικείου, γράφει το philenews.com.

Η νομική ομάδα Justice Abroad, η οποία εκπροσωπεί τον Χάντερ, δήλωσε ότι θα συνεργαστεί με μια «ανώτατη ομάδα δικηγόρων και θα αγωνιστεί γι’ αυτόν», αφού ο Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης, άσκησε έφεση τόσο κατά της ετυμηγορίας όσο και της ποινής, μεταδίδει το sigmalive.com.

Είμαστε «πολύ απογοητευμένοι»

Ο Μάικλ Πόλακ, δήλωσε: «Είμαστε προφανώς πολύ απογοητευμένοι με την απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα να ασκήσει έφεση, η οποία εμποδίζει τον Ντέιβιντ να συνεχίσει τη ζωή του. Εχει περάσει 19 μήνες στη φυλακή και αντιμετώπισε νομικές διαδικασίες κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου που θα ήταν δύσκολο για οποιονδήποτε, αλλά ειδικά για κάποιον στην ηλικία του. Αυτό είναι ένα πολύ λυπηρό θέμα, ωστόσο είναι δύσκολο να δούμε πώς βοηθά οποιονδήποτε η συνεχής καταδίωξη του Ντέιβιντ».

Ο κ. Πόλακ είπε ότι ο πελάτης του ήθελε να ευχαριστήσει όλους εκείνους στο Ηνωμένο Βασίλειο και στο εξωτερικό που τον στήριξαν κατά τη διάρκεια της κράτησής του.

Ανέφερε ότι ο Χάντερ είχε αρχικά συμφωνήσει να δηλώσει ένοχος για ανθρωποκτονία, αλλά «αυτή η συμφωνία αφαιρέθηκε από την εισαγγελία» στο δικαστήριο.

«Τον παρακαλούσε»

Η δίκη του φόνου διεξήχθη στην Πάφο με τους δικαστές να συμφωνούν ότι «δεν επρόκειτο για φόνο εκ προμελέτης», ποινή η οποία επισύρει υποχρεωτική ισόβια κάθειρξη στην Κύπρο.

Οπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, ο Χάντερ «ενήργησε αυθόρμητα» σκοτώνοντας τη σύζυγό του αφού «τον παρακαλούσε να το κάνει λόγω του πόνου που ένιωθε», είπε η νομική ομάδα Justice Abroad.

Ο Χάντερ καταδικάστηκε σε φυλάκιση δύο ετών στις 31 Ιουλίου, αλλά αφέθηκε αμέσως ελεύθερος. Την επόμενη μέρα επισκέφτηκε για πρώτη φορά τον τάφο της γυναίκας του.

Sports in

Με αυτήν την τιμωρία κινδυνεύει ο Αλμέιδα μετά την απίστευτη επίθεση στην Τούμπα (vid, pics)

Δείτε με τι τιμωρία κινδυνεύει ο Ματίας Αλμέιδα, σύμφωνα με το άρθρο 10 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, μετά την απίστευτη επίθεση σε άνθρωπο της ΔΕΑΒ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024