Δολοφονία στη Νέα Φιλαδέλφεια: Επικοινωνία Οικονόμου με τον πατέρα του 29χρονου
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη διαβεβαίωσε τον πατέρα του αδικοχαμένου Μιχάλη πως η Ελληνική Αστυνομία θα φέρει στη Δικαιοσύνη τους δολοφόνους του γιου του.
Με τον πατέρα του αδικοχαμένου Μιχάλη, ο οποίος έχασε τη ζωή του από ένα μαχαίρι, ενώ βρισκόταν στη Νέα Φιλαδέλφεια στο πλευρό της αγαπημένης ομάδας του, είχε νωρίτερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Οικονόμου μετέφερε τα συλλυπητήρια του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και τον διαβεβαίωσε πως η Ελληνική Αστυνομία θα κάνει τα πάντα για να φέρει στη δικαιοσύνη τους δολοφόνους.
Η αποτυχία της αστυνομίας
Σε δηλώσεις του την Τρίτη, ο υπουργός μιλώντας για τη δολοφονία του 29χρονου στη Νέα Φιλαδέλφεια και τα αιματηρά επεισόδια υποστήριξε πως εμφανίστηκαν δύο διαφορετικά πρόσωπα της Ελληνικής Αστυνομίας. Όπως εξήγησε, στον τομέα της πρόληψης και της αποτροπής υπήρξε τραγική αποτυχία, σε αντίθεση με όσα ακολούθησαν με τις δεκάδες συλλήψεις και την έρευνα για τον εντοπισμό του δολοφόνου.
Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, έχουν ήδη κινηθεί διαδικασίες για να αποδοθούν οι ευθύνες στο εσωτερικό της ΕΛΑΣ. Αναφορικά με το ενδεχόμενο παραίτησης, ανέφερε πως είναι έτοιμος να δώσει τη μάχη της βελτίωσης της ΕΛΑΣ ενώ εξήγησε πως μια τέτοια κίνηση θα δικαιολογούταν αν υπήρχε πολιτικός σχεδιασμός στον οποίο θα ερχόταν μια ανάλογη αποτυχία. Επιπλέον, δεσμεύτηκε για έρευνα μέχρι το τέλος έτσι ώστε να διαλευκανθεί η υπόθεση και να βρεθεί ο δράστης ή οι δράστες της δολοφονίας του 29χρονου Μιχάλη στη Νέα Φιλαδέλφεια.
«Αυτό θα είναι το αποτέλεσμα της ΕΔΕ που έχουμε διατάξει. Να δούμε τι συνέβη με τα δύο αντιφατικά πρόσωπα της ΕΛΑΣ. Ενώ έγιναν 98 συλλήψεις και άλλες στα σύνορα, στον τομέα της πρόληψης και της αποτροπής είχαμε μία τραγική αποτυχία. Δεν θέλω να μασάω τα λόγια μου. Δεν είμαστε κυβέρνηση που μασάει τα λόγια της. Ήταν μια εικόνα τελείως ξένη με αυτή που μας έχει συνηθίσει η ΕΛΑΣ. Υπήρχαν πληροφορίες που δεν αξιολογήθηκαν σωστά, πρωτοφανή επιχειρησιακά λάθη. Υπήρξαν άνθρωποι που ξεκίνησαν από την Κροατία και έφτασαν στον χώρο των επεισοδίων χωρίς να τους σταματήσει κανείς», είπε αρχικά ο κ. Οικονόμου αναφορικά με το τι πήγε λάθος και υπήρξε αυτή η τραγική κατάληξη.
- Ιράν: Συνεχίζονται οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις ενάντια στην ακρίβεια – Σκληρή καταστολή, αύξηση των νεκρών
- LEGO moments: Παίζουμε και χτίζουμε αναμνήσεις
- Πόσο πολύτιμες είναι οι σαρδέλες για την υγεία του σκύλου και της γάτας;
- IRIS: Πάνω από 3 εκατ. ευρώ αγορές σε φυσικά καταστήματα στον πρώτο μήνα υποχρεωτικής εφαρμογής
- Η DC «ψωνίζει» από τη Marvel για να πατήσει στην κορυφή: Ο σταρ των Avengers που θέλουν στο sequel του Batman
- Τι ισχύει με τον Γιαμπουσέλε στους Νικς: Οι «ματιές» για ανταλλαγή, ο Παναθηναϊκός και η trade deadline
- Πάτρα: Απολογούνται οι τέσσερις που κατηγορούνται για τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου του 30χρονου Κώστα
- Ρωσία: Χτύπησε την Ουκρανία με πύραυλο Ορέσνικ – «Απάντηση για την επίθεση στο σπίτι του Πούτιν»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 09.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442