Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κροατική Ομοσπονδία: «Καταδικάζουμε τα γεγονότα – Προκάλεσαν ζημιά στη φήμη της χώρας»

Κροατική Ομοσπονδία: «Καταδικάζουμε τα γεγονότα – Προκάλεσαν ζημιά στη φήμη της χώρας»

Η Κροατική ομοσπονδία ποδοσφαίρου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει τα όσα έγιναν χθες στην Νέα Φιλαδέλφεια.

Ανακοίνωση εξέδωσε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Κροατίας με την οποία καταδικάζει τα όσα έγιναν χθες το βράδυ στην Νέα Φιλαδέλφεια.

Μέσω της ανακοίνωσης εκφράζει την βαθύτατη θλίψη της για τον θάνατο του οπαδού της ΑΕΚ, ενώ κάνει υποστηρίζει πως οι χούλιγκανς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ προκάλεσαν σημαντική ζημιά στη φήμη της χώρας με τις ενέργειές τους.

Αναλυτικά όσα αναφέρει στην ανακοίνωση της η ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Κροατίας:

«Σύγκρουση με μοιραίες συνέπειες σημειώθηκε το βράδυ Δευτέρας προς Τρίτη στην Αθήνα μεταξύ μελών των οπαδών της Ντιναμό και της ΑΕΚ.

Η Κροατική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία παρακολουθεί στενά τα γεγονότα στην Αθήνα όπου, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες μέχρι στιγμής πληροφορίες, σκοτώθηκε ένας Έλληνας υπήκοος, ενώ τραυματίστηκαν σοβαρά αρκετοί άλλοι οπαδοί. Μετά από βίαιες συγκρούσεις, συνελήφθησαν πολλά άτομα.

Η Κροατική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία καταδικάζει κατηγορηματικά αυτού του είδους τη βία και εκφράζει τη βαθιά λύπη της για αυτό το περιστατικό στο οποίο συμμετείχαν Κροάτες πολίτες. Δυστυχώς λόγω των χούλιγκαν χάθηκε (τουλάχιστον) μία ανθρώπινη ζωή και η ομοσπονδία εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος Έλληνα πολίτη.

Οι χούλιγκαν προκάλεσαν σημαντική ζημιά στη φήμη της Κροατίας, της πόλης του Ζάγκρεμπ και της Ντιναμό, καθώς και όλων των φιλάθλων στην Κροατία που υποστηρίζουν τους συλλόγους τους με τον κατάλληλο τρόπο.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τους αγώνες ΑΕΚ – Ντιναμό και ΠΑΟΚ – Χάιντουκ, η Κροατική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία συμμετείχε στην επικοινωνία της αστυνομίας με την UEFA. Η UEFA πήρε την απόφαση να διεξαχθούν οι προαναφερθέντες αγώνες χωρίς την παρουσία φιλοξενούμενων φιλάθλων λόγω του κινδύνου συγκρούσεων. Επιπλέον, η κροατική ομοσπονδία δεν έχει δικαιοδοσία ή μηχανισμούς για την πρόληψη τέτοιων περιστατικών.

Η ομοσπονδία θα παραμείνει σε στενή επικοινωνία με την UEFA και την Ντιναμό για τα γεγονότα στην Αθήνα».

Sports in

Υποψήφιος για δύο βραβεία ο Ελ Κααμπί (pic)

O Αγιούμπ Ελ Κααμπί, είναι υποψήφιος για MVP των πρώτων ημιτελικών στο Europa Conference League αλλά και για το καλύτερο γκολ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024