Τοποθετούνται 5 οπλίτες γιατροί σε άγονες και απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας
Από την ημερομηνία ανάληψης καθηκόντων δικαιούνται, πλέον της προβλεπόμενης αμοιβής από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τις οριζόμενες από το υπουργείο Υγείας μηνιαίες αποδοχές των γιατρών υπηρεσίας υπαίθρου
Με Κοινή Υπουργική Απόφαση του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, Ιωάννη Κεφαλογιάννη και του υπουργείου Υγείας, πέντε γιατροί οπλίτες θητείας τοποθετούνται σε Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία σε άγονες και απομακρυσμένες περιοχές.
Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, οι γιατροί οπλίτες τοποθετούνται σε Ψαρά, Μεγίστη, Τήλο, Σίκινο και Φολέγανδρο.
Πώς θα αμείβονται
Το χρονικό διάστημα της εκπλήρωσης στρατεύσιμης στρατιωτικής υποχρέωσης των πέντε γιατρών οπλιτών θητείας, στις προαναφερόμενες θέσεις, αναγνωρίζεται ως χρόνος εκπλήρωσης και της υποχρέωσης της υπηρεσίας υπαίθρου, ενώ, από την ημερομηνία ανάληψης καθηκόντων στην εν λόγω θέση δικαιούνται, πλέον της προβλεπόμενης αμοιβής από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τις οριζόμενες από το υπουργείο Υγείας μηνιαίες αποδοχές των γιατρών υπηρεσίας υπαίθρου και την αποζημίωση για τις πραγματοποιηθείσες εφημερίες, το οποίο τις καταβάλλει από τις εγγεγραμμένες στον προϋπολογισμό του πιστώσεις.
«Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους ακρίτες μας, οι Ένοπλες Δυνάμεις συμβάλλουν στην υγειονομική θωράκιση μικρών νησιών, προσφέροντας ιατρική βοήθεια και αίσθημα εμπιστοσύνης και ασφάλειας για το ύψιστο αγαθό της υγείας», ανέφερε ο κ. Κεφαλογιάννης.
- Η πρόταση του Γιώργου Αυτιά για τα «ειδικά χωριά ΑΜΕΑ» έρχεται από το σκοτεινό παρελθόν
- Η Ρωσία διοργανώνει περιορισμένης κλίμακας παρέλαση για την Ημέρα της Νίκης – «Βλακώδες» το αστείο Ζελένσκι, λέει το Κρεμλίνο
- Βήμα… Μουντιάλ για τον Νεϊμάρ: Στην προεπιλογή της Βραζιλίας
- Τρεις αναφορές στα αρχεία του Πενταγώνου για θεάσεις UFO στην Ελλάδα – Τι εκτιμά ειδικός
- e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ποιοι πάνε ταμείο από 11 – 15 Μαΐου
- Ολυμπιακός: Σήκωσαν την κούπα τα κορίτσια του Ολυμπιακού (vid)
- Μαρινέλλα: Σήμερα το μνημόσυνο της τραγουδίστριας στο Κοιμητήριο της Κηφισιάς
- Αντιμέτωπη με τις επιλογές της η κυβέρνηση – «Κόκκινη κάρτα» και από ψηφοφόρους της ΝΔ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 09.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)






































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442