Ο οδηγός ταξί τα ξημερώματα του Σαββάτου 5 Αυγούστου βρισκόταν έξω από νυχτερινό κλαμπ στη Συγγρού όταν ξαφνικά δύο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα άνοιξαν πυρ εναντίον του με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο πόδι.
Ο ίδιος μιλώντας στο STAR, ανέφερε πως δεν έχει ακόμα καταλάβει τον λόγο που δύο άγνωστοι σε αυτόν άνδρες τον πυροβόλησαν και δήλωσε άγνοια για τους λόγους της επίθεσης.
«Βλέπω μια μηχανή να έρχεται. Μπαμ, μπαμ και με πυροβολεί. Πέφτω κάτω… Πάγωσα τελείως. Μου έχει κάνει ζημιά στο πόδι. Έχω φάει μία σφαίρα στο μηρό. Μου έχει σπάσει το κόκκαλο και πρέπει να κάνω χειρουργείο. Θέλει αποκατάσταση δύο – τρεις μήνες» είπε αρχικά ο οδηγός ταξί.
Και συμπλήρωσε: «Έγινε μία φασαρία κάποια στιγμή εκεί πέρα. Απ’ έξω είχαν μαζευτεί. Κάποιοι έπαιζαν ξύλο, δεν κατάλαβα τι και πώς. Εγώ πήρα μια δουλειά, έφυγα. Πήγα την κούρσα μου και ξαναγύρισα. Με πυροβόλησαν χωρίς να φταίω. Μπήκαν κάποιοι άλλοι στη μέση και με μπέρδεψαν με κάποιον άλλον;».
Τι εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ.
Οι δράστες αναζητούνται από την ΕΛ.ΑΣ. ενώ δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής κάποια σύλληψη. Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Τα ΝΕΑ» και το «Βήμα» Βασίλης Λαμπρόπουλος στο in «εξετάζεται εάν η ένοπλη επίθεση εις βάρος του 29χρονου οδηγού ταξί να προέρχεται από άτομα -πιθανόν αλλοδαπούς από το πρώην ανατολικό μπλοκ- που έχουν συσχετισθεί και με το κύκλωμα σωματεμπορίας που εξάρθρωσε στις αρχές Ιουλίου η ΕΛ.ΑΣ ερευνούν με ιδιαίτερη προσοχή οι αστυνομικοί».
Μάλιστα όπως αναφέρει στο ίδιο άρθρο είναι πιθανό το σενάριο ο οδηγός ταξί να έχει δεχθεί τα πυρά από λάθος του δράστη ο οποίος τον συνέδεσε εσφαλμένα με επεισόδιο που είχε προκληθεί λίγο νωρίτερα σε γειτονικό νυκτερινό κέντρο.
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων