Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η κορυφαία Ρωσίδα σοπράνο που απολύθηκε βίαια λόγω της εισβολής στην Ουκρανία μηνύει την Met Opera

Η κορυφαία Ρωσίδα σοπράνο που απολύθηκε βίαια λόγω της εισβολής στην Ουκρανία μηνύει την Met Opera

Η Άννα Νετρέμπκο ζητά αποζημίωση 360.000 δολαρίων αφού την απέσυραν όταν ο μάνατζερ Πίτερ Γκελμπ απαίτησε από τη σοπράνο να αποκηρύξει τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η σοπράνο Άννα Νετρέμπκο, από τις μεγαλύτερες σταρ της όπερας με κορυφαίες εισπρακτικές επιτυχίες, μήνυσε την Μητροπολιτική Όπερα και τον γενικό διευθυντή Πίτερ Γκελμπ, ισχυριζόμενη δυσφήμιση, παραβίαση συμβολαίου και άλλες παραβιάσεις που σχετίζονται με την απόφαση του ιδρύματος να την απομακρύνει μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η αγωγή, που κατατέθηκε στο περιφερειακό δικαστήριο των ΗΠΑ στο Μανχάταν την Παρασκευή, ζητά αποζημίωση τουλάχιστον 360.000 δολαρίων για τις χαμένες αμοιβές παραστάσεων και προβών. Η Νετρέμπκο ισχυρίζεται ότι η Met Opera προκάλεσε «σοβαρή ψυχική οδύνη και συναισθηματική δυσφορία» που περιλάμβανε «κατάθλιψη, ταπείνωση, αμηχανία, άγχος και στρες, καθώς και συναισθηματικό πόνο και ταλαιπωρία».

Δείτε το βίντεο 

Αποδιοπομπαίος τράγος

Η Met Opera απέσυρε τη Ρωσίδα σοπράνο λίγο μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022. Ο Γκελμπ είχε απαιτήσει από αυτήν να αποκηρύξει τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η Met Opera και ο Πίτερ Γκελμπ χρησιμοποίησαν την Άννα Νετρέμπκο ως αποδιοπομπαίο τράγο στην εκστρατεία τους για να αποστασιοποιηθούν από τη Ρωσία και να υποστηρίξουν την Ουκρανία» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η διεύθυνση της 51χρονης σοπράνο.

Δεν υπήρξε άμεση απάντηση στη μήνυση της Νετρέμπκο από τη Met Opera ή τον Γκελμπ.

Η Αμερικανική Συντεχνία Μουσικών Καλλιτεχνών κατέθεσε καταγγελία εκ μέρους της Νετρέμπκο και ο διαιτητής Χάουαρντ Έντελμαν αποφάνθηκε τον Φεβρουάριο ότι η Met Opera παραβίασε τη συλλογική σύμβαση του συνδικάτου όταν ακύρωσε συμφωνίες με τη Νετρέμπκο για να εμφανιστεί στα έργα Don Carlo και La Forza del Destino του Βέρντι και Andrea Chénier του Τζορντάνο.

Μακριά από τη Νέα Υόρκη 

Της επιδίκασε αποζημίωση για τις χαμένες παραστάσεις, την οποία το συνδικάτο υπολόγισε σε 209.103,48 δολάρια.

Η σοπράνο, η οποία έκανε το ντεμπούτο της στη Met Opera το 2002, έπρεπε να λάβει την κορυφαία αμοιβή, 17.000 δολάρια ανά παράσταση, ανέφερε η αγωγή, ενώ η ίδια ισχυρίζεται ότι η Met Opera και o Γκελμπ «έβλαψαν τη σχέση μου με το κοινό, μεταξύ άλλων ενθαρρύνοντας διαμαρτυρίες κατά των παραστάσεών μου». Είπε ότι αναγκάστηκε να πουλήσει το διαμέρισμά της στη Νέα Υόρκη με ζημία.

Όλα αυτά ενώ είναι προγραμματισμένο να εμφανιστεί αυτόν τον μήνα στο Teatro Colon του Μπουένος Άιρες, ενώ η σεζόν 2023-24 περιλαμβάνει υποχρεώσεις με την Staatsoper unter den Linden του Βερολίνου, την Κρατική Όπερα της Βιέννης, το Teatro alla Scala του Μιλάνου και την Opéra του Παρισιού.

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024