Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φωτιά στη Σάμο - Επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις

Φωτιά στη Σάμο – Επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις

Στο σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 9 οχήματα, 1 ελικόπτερο και εθελοντές.

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης (3/8) σε δασική έκταση στο Μωραϊτοχώρι της Ανατολικής Σάμου.

Η κινητοποίηση των αρχών είναι άμεση και στο σημείο επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Συγκεκριμένα, στη μάχη με τις φλόγες έχουν ριχτεί 30 πυροσβέστες, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 9 οχήματα και από αέρος 1 ελικόπτερο.

Επίσης, στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Σημειώνεται ότι δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή.

Η ενημέρωση της Πυροσβεστικής

Στη φυλακή ακόμα και για εμπρησμό από αμέλεια

Νωρίτερα σήμερα, σε συνάντηση που είχε με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο Φλωρίδη, ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής, Βασίλης Κικίλιας, τέθηκαν οι νομοθετικές βάσεις ώστε εφεξής οι εμπρηστές να οδηγούνται στη φυλακή, ενώ θα τους επιβάλλονται υψηλές χρηματικές ποινές και διοικητικά πρόστιμα.

Όπως σημείωσε ο κ. Φλωρίδης στο πλαίσιο της αναθεώρησης διατάξεων του Ποινικού Κώδικα «θα επιδιώξουμε να υποχωρήσει το αίσθημα ατιμωρησίας. Οι ποινές θα εκτίονται. Όποιος σκέφτεται μετά τις αλλαγές να παρανομήσει θα πρέπει να το σκεφτεί πολύ καλά».

Από την πλευρά του ο κ. Κικίλιας επεσήμανε ότι τα πρόστιμα που θα επιβάλλονται θα είναι υπερπολλαπλάσια ανάλογα με αυτά που επιβάλλονται για την κακοποίηση των ζώων και μπορεί να φθάνουν μέχρι και τις 30.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Βασίλης Κικίλιας επεσήμανε την περασμένη εβδομάδα πως από τις αρχές του έτους είχαν γίνει 117 συλλήψεις για εμπρησμό. «Δεν είναι μόνο οι εμπρηστές είναι και η εγκληματική αμέλεια. Οι 107 συλλήψεις από αμέλεια ήταν», είχε πει μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

«Πρέπει να προστατεύσουμε τους πολλούς, την κοινωνία, τους πολίτες έναντι εκείνων των λίγων που θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές μας, την περιουσία μας, την οικολογία. Από τις 1.470 πυρκαγιές οι 10 ήταν μεγάλες, τις οποίες μελετούμε και προσπαθούμε να γίνουμε καλύτεροι» επισήμανε ο κ. Κικίλιας.

Σημειώνεται ότι ήδη ο δήμαρχος Ρόδο έχει υποβάλλει μήνυση κατ΄ αγνώστων για εκ προθέσεως εμπρησμούς σε δάση της Ρόδου και για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά των μόνιμων κατοίκων και των τουριστών.

Σχέδιο εμπρησμού πίσω από τις πρόσφατες φωτιές σε Αρχαία Ολυμπία και Κέρκυρα έδειξαν οι δήμαρχοι της περιοχής.

Sports in

Ο Φατίχ Τερίμ δοκιμάστηκε, απέτυχε και γι’ αυτό φεύγει!

Ο Τούρκος προπονητής σε καμία περίπτωση δεν κατάφερε να φέρει στον Παναθηναϊκό την αστερόσκονη που τον περιστοίχιζε στο μεγαλύτερο διάστημα της καριέρας του ώστε να αλλάξει την κατάσταση...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024