Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΔΑΟΚ Σερρών: Τι ισχύει με τους αεροψεκασμούς φυτοφαρμάκων με drones

ΔΑΟΚ Σερρών: Τι ισχύει με τους αεροψεκασμούς φυτοφαρμάκων με drones

Προβλέπονται διοικητικές κυρώσεις και πρόστιμο

Αντιμέτωποι με διοικητικές κυρώσεις και πρόστιμο θα βρεθούν όσοι προχωρήσουν σε αεροψεκασμούς φυτοφαρμάκων με τη χρήση drones.

Ερωτήσεις για το αν επιτρέπεται ή απαγορεύεται η χρήση ή όχι ΣμηΕΑ (Συστήματα μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών – Drones) για ψεκασμούς με φυτοπροστευτικά προϊόντα στις καλλιέργειες της περιοχής, απηύθυναν οι ενδιαφερόμενοι στην Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της ΠΕ Σερρών.

Η υπηρεσία δηλώνει κατηγορηματικά ότι «απαγορεύεται ρητά ο ψεκασμός φυτοπροστατευτικών προϊόντων με ΣμηΕΑ-Drones βάση του Ν.4036/2012, άρθρα 23 και 39».

Όπως διευκρινίζει μοναδική εξαίρεση αποτελούν οι αεροψεκασμοί με drones για λόγους δημόσιας υγείας, όπως για παράδειγμα η καταπολέμηση κουνουπιών.

«Αρμόδια αρχή για την εφαρμογή των διατάξεων που αφορά τους αεροψεκασμούς ορίζεται η Διεύθυνση Προστασίας Φυτικής Παραγωγής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων», διευκρινίζει η ΔΑΟΚ Σερρών.

Επίσης, «σύμφωνα με το άρθρο 45, παρ.2, του ίδιου νόμου, προβλέπονται διοικητικές κυρώσεις και επιβάλλεται πρόστιμο από τριακόσια (300 ευρώ) έως πέντε χιλιάδες (5.000 ευρώ).

Να σημειωθεί ότι η Διεύθυνση Προστασίας Φυτικής Παραγωγής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων χορηγεί κατά παρέκκλιση της απαγόρευσης της από αέρος εφαρμογής γεωργικών φαρμάκων ειδικής άδεια, στην οποία προσδιορίζονται τα αναγκαία μέτρα για την έγκαιρη προειδοποίηση των κατοίκων και των διερχομένων και για την προστασία του περιβάλλοντος στις περιοχές που γειτνιάζουν με εκείνη στην οποία διενεργείται ο ψεκασμός.

Sports in

Ελ Κααμπί: «Ήρθαμε για νίκη, το πιστεύαμε και κάναμε τα πάντα για να τα καταφέρουμε» (vid)

Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί πέτυχε χατ-τρικ κόντρα στην Άστον Βίλα και οδήγησε τον Ολυμπιακό σε έναν θρίαμβο που όπως τόνισε πίστευαν όλοι μέσα στην ομάδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024