Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Θα βάλεις αυτό το γκολ;» - Πώς η Μπαρτσελόνα μπορεί να σώσει ένα πευκοδάσος στην Τουρκία;

«Θα βάλεις αυτό το γκολ;» – Πώς η Μπαρτσελόνα μπορεί να σώσει ένα πευκοδάσος στην Τουρκία;

Η φωτογραφία δύο γυναικών που αγκαλιάζουν ένα δέντρο έγινε το πόστερ των Τούρκων οικολόγων οι οποίοι προσπαθούν να διεθνοποιήσουν την εκστρατείας τους για την αποτροπή της κοπής του πευκοδάσους

Έκκληση για βοήθεια απευθύνουν στην Μπαρτσελόνα οι κάτοικοι της τουρκικής πόλης Ικιζκόι ώστε να μεσολαβήσει για τη διατήρηση του πευκοδάσους της περιοχής, στην οποία σχεδιάζεται το άνοιγμα λιγνιτωρυχείου.

Συνιδιοκτήτρια του μελλοντικού ορυχείου είναι η εταιρία Limak η οποία έχει αναλάβει την ανακαίνιση του Καμπ Νου.

Η κάτοικοι της πόλης που βρίσκεται στο νοτιοδυτικό άκρο της Τουρκίας, την επαρχία Μούγλων, διαμαρτύρονται εδώ και εβδομάδες για την υλοτόμηση του πευκοδάσους Ακμπελέν, όπου σκοπεύουν να ανοίξουν ένα υπαίθριο λιγνιτωρυχείο, αναφέρει η εφημερίδα Evrensel.

Η εταιρία εκμετάλλευσης του μελλοντικού ορυχείου είναι η YK Enerji η οποία κατά 50% ανήκει στη Limak, η οποία τον Ιανουάριο υπέγραψε συμφωνία με την Μπαρτσελόνα για την ανακατασκευή του Καμπ Νου.

Η φωτογραφία δύο γυναικών που αγκαλιάζουν ένα δέντρο έγινε το πόστερ των Τούρκων οικολόγων οι οποίοι προσπαθούν να διεθνοποιήσουν την εκστρατείας τους για την αποτροπή της κοπής του πευκοδάσους.

«Σταματήστε τη Limak, σώστε τη φύση», είναι το μήνυμα που απευθύνει η αφίσα προς την Μπαρτσελόνα για την προστασία μιας έκτασης δάσους που ισοδυναμεί με 105 γήπεδα ποδοσφαίρου.

«Τι θα κάνεις Μπαρτσελόνα; Θα πετύχετε αυτό το γκολ στο μέλλον;», ρωτούν οι οικολόγοι στο πανό.

Μέλη του αριστερού κόμματος TIP προτείνουν να γίνει διαδήλωση στη Βαρκελώνη ζητώντας από την Μπάρτσα να διακόψει το συμβόλαιο με τη Limak.

Αρκετά τουρκικά μέσα ενημέρωσης υπογραμμίζουν τις άριστες σχέσεις που διατηρεί η Limak με την κυβέρνηση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Δεσμοί που αντικατοπτρίζονται σε διαγωνισμούς όπως αυτός για το νέο αεροδρόμιο τα Κωνσταντινούπολης.

Αυτή η εγγύτητα των δύο πλευρών έχει μετατρέψει την περιβαλλοντική διαμαρτυρία σε πολιτική αντιπαράθεση την οποία προσπαθεί να εκμεταλλευτεί ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Κεμάμ Κιλιντσντάρογλου ο οποίος επισκέφτηκε την Παρασκευή το δάσος Ακμπελέν.

Η εταιρία YK Enerji με ανακοίνωσή της διαβεβαιώνει πως διαθέτει τις απαραίτητες άδειες για να ανοίξει το ορυχείο ενώ υπογραμμίζει πως το πευκοδάσος στην περιοχή δεν απολαμβάνει ειδικής προστασίας αλλά μάλλον χαρακτηρίζεται ως φυτεία για βιομηχανική χρήση ξύλου.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024