Εκσυγχρονίζονται τα Διοικητικά Δικαστήρια της Αθήνας
Σε εξέλιξη το Κτιριολογικό Πρόγραμμα του Υπουργείου Δικαιοσύνης
Σε εξέλιξη βρίσκεται το Κτιριολογικό Πρόγραμμα του υπουργείου Δικαιοσύνης με σκοπό τη δημιουργία, την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμού των κτιριακών υποδομών.
Συγκεκριμένα, υπεγράφη στις 27/7/2023 Σύμβαση μεταξύ της αναθέτουσας αρχής «ΚΤΥΠ ΑΕ» και της αναδόχου εταιρείας, με σκοπό την υλοποίηση του έργου «Αναβάθμιση του κτιριακού συγκροτήματος των Διοικητικών Δικαστηρίων Αθηνών».
Ο συνολικός προϋπολογισμός του συγκεκριμένου έργου ανέρχεται στα 2.285.000 ευρώ, τα οποία προέρχονται εξ’ ολοκλήρου από χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, στο πλαίσιο του γενικότερου έργου κατασκευής, ανακαίνισης και αναβάθμισης των Δικαστικών Μεγάρων. Σύμφωνα με τη σύμβαση, το έργο πρόκειται να υλοποιηθεί και να παραδοθεί έως το τέλος του 2024.
Στο έργο περιλαμβάνονται ενδεικτικά:
Η δημιουργία κατάλληλης υποδομής στα ακροατήρια του κτιριακού συγκροτήματος (Διοικητικό Πρωτοδικείο και Διοικητικό Εφετείο) για την εγκατάσταση εξοπλισμού για τη διενέργεια δικών εξ αποστάσεως, τηλεσυσκέψεων και τηλεσυνεδριάσεων.
Η αντικατάσταση των υπαρχόντων φωτιστικών με νέα φωτιστικά, με λαμπτήρες τύπου LED, στα γραφεία, κοινόχρηστους χώρους και στα υπόγεια, με σκοπό τη βελτίωση του ενεργειακού αποτυπώματος του κτιρίου.
Η βελτίωση των προσβάσεων και των υποδομών με κατάλληλες επεμβάσεις, έτσι ώστε τα κτίρια να είναι προσβάσιμα και «φιλικά» για τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες.
Ο έλεγχος και η επισκευή, ή η αντικατάσταση θυρών Πυρασφάλειας, καθώς και η διερεύνηση των υπαρχουσών υποδομών του κτιριακού συγκροτήματος σε θέματα σχετικά με την πυρασφάλεια και την αποτροπή τυχόν τρομοκρατικών ενεργειών.
Η αναβάθμιση του χώρου που στεγάζεται το σύστημα αδιάλειπτης παροχής ρεύματος και η δημιουργία κατάλληλης υποδομής κλιματισμού του χώρου.
- «Προσγειωσούλα αβαβά» – Ξαναχτύπησε ο Έλληνας πιλότος με τις viral εκφράσεις
- Ολυμπιακός: Νοκ-άουτ ο Φουρνιέ για το ματς με τη Χάποελ Τελ Αβίβ
- Η Ολλανδία υπέρ της αυτονομίας της Δυτικής Σαχάρας
- Χαλκίδα: Νεκρή 75χρονη οδηγός μηχανής μετά από σύγκρουση με αυτοκίνητο
- Ντέιβιντ Σουίμερ εναντίον Κάνιε Γουέστ – «Η συγγνώμη θέλει πράξεις, όχι λέξεις τυπωμένες σε χαρτί»
- Φορολογικές δηλώσεις: Πώς θα δηλωθούν τα φιλοδωρήματα
- Συλλυπητήρια από την ΠΑΕ Ολυμπιακός για τον Μιρτσέα Λουτσέσκου (pic)
- Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς 50% χώρες που προμηθεύουν όπλα στο Ιράν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/michael-heng-HXM4NOBOzXc-unsplash-315x220.jpg)













![Πειραιάς: Στο λιμάνι ο Κικίλιας – Πασχαλινές ευχές σε εργαζόμενους και ταξιδιώτες [εικόνες και βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/photo_5958678244989013067_y-315x220.jpg)


















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442