Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σουδάν: Παρατείνεται το κλείσιμο του εναέριου χώρου έως τουλάχιστον τη 15η Αυγούστου

Σουδάν: Παρατείνεται το κλείσιμο του εναέριου χώρου έως τουλάχιστον τη 15η Αυγούστου

Κλειστός παραμένει ο εναέριος χώρος του Σουδάν έως τις 15 Αυγούστου, εξαιτίας της σύγκρουσης που μαίνεται στη χώρα και έχει μέχρι σήμερα στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 3.900 ανθρώπους.

Η σουδανική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας παρέτεινε το κλείσιμο του εναέριου χώρου για τα εμπορικά αεροσκάφη ως τουλάχιστον την 15η Αυγούστου, με εξαίρεση πτήσεις για την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας ή την εσπευσμένη απομάκρυνση αμάχων εγκεκριμένες από τις αρχές, ανακοίνωσε σήμερα η διεύθυνση του διεθνούς αεροδρομίου του Χαρτούμ, της πρωτεύουσας του Σουδάν (στη φωτογραφία του Reuters/Umit Bektas, επάνω, η σημαία του Σουδάν σε πολυβόλο των παραστρατιωτικών δυνάμεων).

Ανελέητη σύγκρουση

Ο σουδανικός εναέριος χώρος παραμένει κλειστός για τα πολιτικά αεροσκάφη από το ξέσπασμα του πολέμου ανάμεσα στις ένοπλες δυνάμεις και τους παραστρατιωτικούς των Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης (ΔΤΥ) την 15η Απριλίου.

Η ανελέητη σύγκρουση για την εξουσία στο Σουδάν μαίνεται ανάμεσα στον στρατό του στρατηγού Aμπντελ Φάταχ αλ Μπουρχάν, de facto αρχηγού του κράτους μετά το πραξικόπημα του 2021, και τους παραστρατιωτικούς των ΔΤΥ του στρατηγού Μοχάμεντ Χαμντάν Ντάγκλο, του υπαρχηγού της στρατιωτικής χούντας που μετατράπηκε σε ορκισμένο εχθρό του πρώτου.

Τουλάχιστον 3.900 νεκροί

Εχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 3.900 ανθρώπους, κατά την – αναμφίβολα υποτιμημένη – πιο πρόσφατη εκτίμηση της μη κυβερνητικής οργάνωσης ACLED, ενώ έχει ξεριζώσει πάνω από 3,5 εκατομμύρια άλλους, που μετατράπηκαν σε εσωτερικά εκτοπισμένους και πρόσφυγες, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Ομαδικός τάφος

Στα μέσα του μήνα ο ΟΗΕ ανακοίνωσε πως βρέθηκε ομαδικός τάφος με 87 πτώματα στο Νταρφούρ.

Μετά το εύρημα αυτό, ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ) έκανε γνωστό με αναφορά που υπέβαλε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ πως άρχισε να διενεργεί έρευνα για εγκλήματα πολέμου στο Σουδάν και εξέφρασε τη «μεγάλη ανησυχία» του.

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024