Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΣΥΡΙΖΑ: Ολοι οι άνθρωποι των (υποψήφιων) προέδρων

ΣΥΡΙΖΑ: Ολοι οι άνθρωποι των (υποψήφιων) προέδρων

Ποιοι στηρίζουν Εφη Αχτσιόγλου, Ευκλείδη Τσακαλώτο, Νίκο Παππά και Στέφανο Τζουμάκα στην κούρσα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

Είναι τα πρόσωπα που συντάσσονται με τους τέσσερις επίδοξους διαδόχους του Αλέξη Τσίπρα και συμπαρατάχθηκαν μαζί τους στην κούρσα της διαδοχής που ξεκίνησε και επισήμως με περιοδείες των υποψήφιων αρχηγών ενόψει της αναμέτρησης του Σεπτεμβρίου.

Με άδηλο το μέλλον που διαγράφεται για τον ΣΥΡΙΖΑ μετά το εκλογικό σοκ των πρόσφατων διπλών εκλογών και την παραίτηση Τσίπρα, με τις εσωκομματικές «φατρίες» να διεκδικούν ρόλο και μερίδιο εξουσίας σε ένα κόμμα που μοιάζει να ομφαλοσκοπεί αναζητώντας τον εαυτό του με χαλασμένη πυξίδα, οι δυνάμεις των υποψήφιων αρχηγών παρατάσσονται.

Εφη Αχτσιόγλου, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Νίκος Παππάς και Στέφανος Τζουμάκας σέρνουν το «κάρο» της διαδοχής, ενώ μέχρι τις 3 Σεπτεμβρίου που λήγει η προθεσμία υποβολής των υποψηφιοτήτων, κανείς δεν βάζει το χέρι του στη φωτιά ότι δεν θα προκύψει και άλλη υποψηφιότητα – ο Διονύσης Τεμπονέρας δεν το απέκλεισε δηλώνοντας ότι «ως τότε μπορεί οποιοσδήποτε να υποβάλει υποψηφιότητα και να την καταθέσει στα αρμόδια όργανα του κόμματος».

Ο δε μεταβατικός πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος έχει πληθύνει τις εμφανίσεις του στη Βουλή, αν και επιχείρησε να βάλει φρένο στα σενάρια εμπλοκής του ονόματός του («δεν σκέφτομαι μια προσωπική εμπλοκή», είπε), δέχεται από κάποιους παραινέσεις «να το σκεφθεί». Δεν είναι μόνον οι προσωπικές στρατηγικές και φιλοδοξίες, αλλά και οι πολιτικές και ιδεολογικές πλατφόρμες, τα φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά, τα διαφορετικά μοντέλα κόμματος που αντιπαρατίθενται. Ενώ το «κύμα» της κούρσας της διαδοχής συμπαρέσυρε και την αναζήτηση υποψηφίου για τον εμβληματικό Δήμο Αθηναίων όπου δίπλα στην υποψηφιότητα του Κώστα Ζαχαριάδη προστέθηκαν οι Νίκος Φίλης, Κώστας Τσουκαλάς και Ολγα Μπαλαούρα.

Η Αχτσιόγλου

Με την υποψηφιότητα της Αχτσιόγλου έχει συνταχθεί ένα ευρύτερο τμήμα στελεχών της νεότερης αλλά και της παλαιότερης γενιάς με διαφορετικές προελεύσεις: Αλέξης Χαρίτσης, Νάσος Ηλιόπουλος, Ελενα Ακρίτα, Κώστας Ζαχαριάδης,, Ευάγγελος Αποστολάκης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Γιάννης Ραγκούσης, Δημήτρης Παπαδημούλης, Νίκος Βούτσης, Δημήτρης Χατζησωκράτης, Νίκος Μπίστης, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Γιώργος Καραμέρος, Μαρίνα Κοντοτόλη, Κατερίνα Παπανάτσιου, Θεανώ Φωτίου, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Γιάννης Μαντζουράνης, Αριστείδης Μπαλτάς, Λούκα Κατσέλη, Σταύρος Αραχωβίτης, Μαριλένα Κοππά, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, Γιάννης Μυλόπουλος, Διάνα Βουτυράκου, Δημήτρης Λιάκος, Αρις Καζάκος κ.ά., ενώ σε στενή επικοινωνία βρίσκεται μαζί της και ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης. Κάποιοι προβλέπουν επιστροφή του στα κομματικά δρώμενα στην περίπτωση νίκης της Αχτσιόγλου, ενώ στην επιτελική ομάδα της συμμετέχουν ο πολιτικός αναλυτής Νίκος Μαραντζίδης, ο νομικός Δημήτρης Λυρίτσης, ο δημοσιογράφος Ανδρέας Μπελεγρής, ο ιστορικός Κωστής Καρπόζηλος, η Μάνια Καββαθά, διευθύντρια του γραφείου της όταν ήταν υπουργός Εργασίας.

Ο Τσακαλώτος

Δίπλα στον Ευκλείδη Τσακαλώτο συντάσσονται στελέχη που κινούνται στον αστερισμό της αριστερής πτέρυγας της «Ομπρέλας» αλλά και πέραν αυτής, όπως οι Νίκος Φίλης, Ανδρέας Ξανθός, Γιώργος Σταθάκης, Πάνος Σκουρλέτης, Δημήτρης Βίτσας, Κώστας Φωτάκης, Πέτη Πέρκα, Χάρης Μαμουλάκης, Αννέτα Καββαδία, Πάνος Λάμπρου, Θοδωρής Δρίτσας, Κώστας Αθανασίου, Ειρήνη Αγαθοπούλου, Χρήστος Καραγιαννίδης, Δημήτρης Γάκης, Χρήστος Μαντάς, η στενή συνεργάτις του από την περίοδο που ήταν υπουργός Οικονομικών Μακρίνα Βιόλα Κώστη, ενώ στο «κλίμα» Τσακαλώτου λέγεται ότι κινούνται και πρόσωπα όπως η Σία Αναγνωστοπούλου, η Μερόπη Τζούφη, ο Ζεϊμπέκ Χουσεΐν κ.ά., οι οποίοι πάντως δεν έχουν αποσαφηνίσει δημοσίως τη θέση τους.

Ο Παππάς

 Με τον άλλοτε εξ απορρήτων συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα, Νίκο Παππά, πρωταγωνιστικό παράγοντα των πάλαι ποτέ κραταιών «προεδρικών», συμπαρατάσσονται στελέχη όπως ο Χρήστος Σπίρτζης, η Ρένα Δούρου, ο Παύλος Πολάκης, η Κατερίνα Νοτοπούλου, η Ραλλία Χρηστίδου, η Θεοδώρα Τζάκρη, ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, ο Χρήστος Γιαννούλης, ο Βασίλης Κόκκαλης, ο Γιάννης Μουζάκας κ.ά., ενώ επιτελικό ρόλο ως υπεύθυνου επικοινωνίας έχει αναλάβει ο Αγγελος Τόλκας. Ενα μεγάλο ερωτηματικό στο «προεδρικό» στερέωμα παραμένει η στάση της Ολγας Γεροβασίλη, η οποία δεν έχει πάρει θέση υπέρ κανενός υποψηφίου, όπως άλλωστε και άλλοι του ίδιου κλίματος.

Ο Τζουμάκας

Οσον αφορά την υποψηφιότητα Τζουμάκα, φαίνεται να επιλέγει τον μοναχικό δρόμο της απευθείας αναμέτρησης στη βάση του κόμματος πέρα από «ομαδοποιήσεις».

Sports in

Η ώρα της στέψης: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στον… τελικό των τελικών

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό (13:30) στον 5ο τελικό της Α1 Γυναικών με την σειρά στο 2-2 και την νικήτρια ομάδα να αναδεικνύεται ταυτόχρονα πρωταθλήτρια.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024