
ΚΚΕ στον Γεραπετρίτη: Οι δηλώσεις Μητσοτάκη για υποχωρήσεις ανοίγουν το δρόμο της συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο
Ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ του ΚΚΕ, ενημερώθηκε από τον υπουργό Εξωτερικών για θέματα εξωτερικής πολιτικής με έμφαση στα ελληνοτουρκικά
Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών κομμάτων για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, κυρίως για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τις εξελίξεις στην περιοχή, ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, συναντήθηκε σήμερα με τον Γιώργο Μαρίνο, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ.
Ο κ. Μαρίνος, μετά τη συνάντηση, δήλωσε ότι οι αποφάσεις της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους «ξερνάνε φωτιά».
Και τόνισε πως «οδηγούν σε κλιμάκωση του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία, ενώ η εμπλοκή της Ελλάδας, με ευθύνη της κυβέρνησης και τη συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και των άλλων κομμάτων, μετατρέπει τη χώρα σε στόχο αντιποίνων και προκαλεί μεγάλους κινδύνους για το λαό».
«Οι δηλώσεις Μητσοτάκη για υποχωρήσεις ανοίγουν το δρόμο της συνδιαχείρισης»
Στο πλαίσιο αυτό, σημείωσε το στέλεχος του ΚΚΕ, «η αποκαλούμενη ‘επανεκκίνηση’ των ελληνοτουρκικών σχέσεων και ο ‘οδικός χάρτης’, που συμφωνήθηκε στη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν με αμερικανοΝΑΤΟική εποπτεία, όπως και οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για διαπραγματεύσεις σε ‘βαριά γεωπολιτικά ζητήματα’, για τον ‘πυρήνα της ελληνοτουρκικής διαφοράς’ και για ‘υποχωρήσεις’, ανοίγουν τον δρόμο της συνεκμετάλλευσης – συνδιαχείρισης στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο προς όφελος των ενεργειακών ομίλων και σε βάρος κυριαρχικών δικαιωμάτων, ακόμα και της κυριαρχίας της χώρας».
«Το ΚΚΕ καλεί το λαό σε ετοιμότητα και πάλη για τον απεγκλωβισμό της Ελλάδας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς, για να μην περάσουν επικίνδυνες διευθετήσεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις», δήλωσε καταληκτικά ο Γιώργος Μαρίνος.
- Ο Τραμπ υπέγραψε επιπλέον δασμούς 50% σε σειρά προϊόντων του Καναδά
- Ισραήλ: Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα ζητούν την απελευθέρωση των φυλακισμένων παλαιστίνιων επαγγελματιών υγείας
- Ο Ρούμπιο ανακοίνωσε την «δημοκρατική μετάβαση» στη Βενεζουέλα στις αρχές Αυγούστου
- Ουκρανία – Ρωσία: Τουλάχιστον 14 νεκροί σε εκατέρωθεν επιθέσεις
- Μπολόνια: Συγκρούσεις διαδηλωτών με αστυνομικούς για τον θάνατο μαροκινού πολίτη α λα Φλόιντ
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Προς νέο καθεστώς και για τις απολύσεις
