Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Γλαβίνας για Νέα Αγχίαλο: Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με θέματα εθνικής ασφάλειας - Οι ευθύνες να αποδοθούν

Γλαβίνας για Νέα Αγχίαλο: Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με θέματα εθνικής ασφάλειας – Οι ευθύνες να αποδοθούν

Ο Θανάσης Γλαβίνας δήλωσε ότι πρέπει να μάθουμε «εάν διακινδύνευσε στρατιωτικός εξοπλισμός, αναγκαίος για την εθνική ασφάλεια της χώρας αυτή τη στιγμή, μετά από μία τέτοια καταστροφή»

Στο σοβαρό ζήτημα που προέκυψε μετά την πυρκαγιά σε τμήμα του στρατοπέδου φύλαξης πυρομαχικών της 111 Πτέρυγας Μάχης, στη Νέα Αγχίαλο, αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Θανάσης Γλαβίνας.

«Εδώ υπάρχουν σοβαρές ευθύνες. Σύμφωνα με τις ενημερώσεις του Υπουργείου Άμυνας, στις αποθήκες αυτές υπήρχε πολύ σημαντικός στρατιωτικός εξοπλισμός, χρήσιμος για την εθνική άμυνα της χώρας», τόνισε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά».

Ο κ. Γλαβίνας σημείωσε πως «το γεγονός ότι τέθηκαν σε κίνδυνο, με τις εκρήξεις, εγείρει σοβαρά ζητήματα εθνικής ασφάλειας. Θέλουμε να γνωρίζουμε, εάν τηρήθηκαν τα πρωτόκολλα πρόληψης, εάν πραγματικά έγινε ό,τι έπρεπε».

«Πρέπει να αποδοθούν οι ευθύνες»

«Πέρα από το δόγμα ‘Σώζουμε πρώτα τις ζωές’, το οποίο υιοθετούμε όλοι και πρέπει να το τηρούμε απαρέγκλιτα, είχαμε ένα πολύ ευαίσθητο ζήτημα ασφάλειας. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και προσέθεσε ότι «πρέπει να μάθουμε εάν διακινδύνευσε στρατιωτικός εξοπλισμός, αναγκαίος για την εθνική ασφάλεια της χώρας αυτή τη στιγμή, μετά από μία τέτοια καταστροφή».

Όπως σημείωσε, «ξοδεύουμε πάρα πολλά εκατομμύρια ευρώ, στερούμε κάποιους πόρους από το κοινωνικό κράτος για να έχουμε μία ισχυρή εθνική άμυνα, διότι έχουμε επικίνδυνους γείτονες. Φροντίζουμε όμως να προστατεύσουμε όσα αγοράσαμε για την εθνική μας άμυνα, όταν έρχεται η ώρα; Προστατεύουμε τις θυσίες του ελληνικού λαού; Εάν υπάρχουν ευθύνες, που φαίνεται ότι υπάρχουν, πρέπει να αποδοθούν», επανέλαβε εμφατικά.

Για την υποψηφιότητα Κασιδιάρη στον Δήμο Αθήνας

Κληθείς να σχολιάσει την υποψηφιότητα του καταδικασμένου Κασιδιάρη για τον Δήμο της Αθήνας και ενδεχόμενες κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες για τον αποκλεισμό του, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τόνισε ότι «στο ζήτημα του κόμματος της Χρυσής Αυγής και των υπολειμμάτων της, εμείς τηρήσαμε μία στάση αρχής. Από την πρώτη στιγμή καταθέσαμε τις προτάσεις μας».

Ανέφερε ότι από τις εξελίξεις στο κόμμα Σπαρτιάτες «γίνεται αντιληπτό, όλο και περισσότερο, ποιος είναι πίσω από αυτό το μόρφωμα, ότι ουσιαστικά πρόκειται για περίβλημα ενός άλλου κόμματος και ότι ο πραγματικός αρχηγός τους είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης».

«Πρέπει η Δημοκρατία μας να είναι μαχόμενη. Πρέπει και πάλι να πάρουμε πρωτοβουλίες και για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Η άποψη ότι ο Κασιδιάρης θα κατέβει υποψήφιος και μετά θα τον θέσουμε σε αργία, δεν δίνει οριστική λύση. Πρέπει να εξαντλήσουμε τις δυνατότητές μας», τόνισε ο Θανάσης Γλαβίνας.

Εξήγησε ότι το πλαίσιο είναι εντελώς διαφορετικό σε σχέση με τις εθνικές εκλογές. «Δεν είναι τόσο απλό πολιτικά να πούμε ας κατέβει υποψήφιος και μετά να τον θέσουμε σε αργία, γιατί εκεί θα έχει εξασφαλίσει τη λαϊκή νομιμοποίηση», σημείωσε, προσθέτοντας πως είναι μία συζήτηση «με μεγάλο πολιτικό βάθος».

«Τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου έχουμε την ωριμότητα να συζητήσουμε πώς θα αντιμετωπίσουμε συνολικά το ζήτημα, ποιοι είναι οι ψηφοφόροι τους, για ποιο λόγο τους ψηφίζουν και να τους πείσουμε πολιτικά ότι τέτοιου είδους κόμματα δεν έχουν να προσφέρουν κάτι, αλλά επαφίενται μόνο σε λαϊκιστικές ακραίες εκφράσεις, οι οποίες δεν έχουν καμία ουσιαστική βάση», υπογράμμισε.

«Αυτόνομη πορεία ΠΑΣΟΚ στις Περιφέρειες»

Τέλος, ο Θανάσης Γλαβίνας, μιλώντας για τη στρατηγική που θα ακολουθήσει το ΠΑΣΟΚ στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ανέφερε ότι «παραμένει στη λογική της αυτόνομης πορείας, κατεβάζοντας δικά του πολιτικά στελέχη και αυτοδιοικητικά σχήματα τουλάχιστον σε επίπεδο Περιφερειών. Στους Δήμους, οι τοπικές κοινωνίες έχουν τον τρόπο να φιλτράρουν, να αυτό-οργανώνονται και να δημιουργούν αυτοδιοικητικά σχήματα, που είναι πολυπρόσωπα και έχουν σε μεγάλο βαθμό αποκομματικοποιηθεί. Αυτό είναι μία κατάκτηση».

«Η αυτόνομη πορεία μας είναι απόφαση των συνεδρίων μας, διαχρονική πολιτική θέση μας από την εποχή της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά, απαίτηση όλων των φίλων μας και της ίδιας της παράταξης, με βάση και την μακρά πολιτική της ιστορία στην ελληνική πολιτική σκηνή», σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Sports in

«Βόμβες» για Αταμάν: «Κάποιοι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν τον θέλουν…»

Τι είπε ο Πίνι Γκέρσον για Παναθηναϊκό, Αταμάν, Σλούκα και Γιαννακόπουλο…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024