Capital Product Partners: Αυξημένα έσοδα και ενεργειακή αναβάθμιση πλοίων
Σημαντική αύξηση εσόδων κατέγραψε το δεύτερο τρίμηνο του 2023 η Capital Product Partners
Σημαντική αύξηση εσόδων κατέγραψε το δεύτερο τρίμηνο του 2023 η Capital Product Partners (CPLP) σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα ενώ παράλληλα η εταιρεία προχωρεί στη διανομή μερίσματος.
Ειδικότερα, η εισηγμένη στον Nasdaq ναυτιλιακή εταιρεία ανακοίνωσε αύξηση των εσόδων σε ποσοστό 20% με τα έσοδα να φτάνουν στα 88,5 εκατ. δολ έναντι 74,0 εκατ. δολ την αντίστοιχη περίοδο του 2022. Επιπλέον η εταιρεία προχωρά σε διανομή μερίσματος ύψους 0,15 δολ. ανά μετοχή.
Να σημειωθεί ότι η CPLP παρέλαβε μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2023, το νεότευκτο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων M/V Buenaventura Express το οποίο έχει συνδεθεί ήδη με μακροχρόνια ναύλωση.
Επιπλέον στο δεύτερο τρίμηνο του 2023 συμφωνήθηκε η πώληση του πλοίου μεταφοράς ξηρού φορτίου M/V Cape Agamemnon, χωρητικότητας 179.221 DWT.
Παράλληλα, η εταιρεία προέβη στην ενεργειακή αναβάθμιση των πλοίων M/V Athos, M/V Athenian και M/V Aristomenis.
Ολοκληρώθηκε το στρατηγικό πρόγραμμα ανάπτυξης του στόλου
Ο κ. Γεράσιμος Καλογηράτος, CEO της CPLP, δήλωσε: «Κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2023, με την παράδοση του νεότευκτου πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων M/V Buenaventura Express, ολοκληρώσαμε επιτυχώς το στρατηγικό πρόγραμμα ανάπτυξης του στόλου μας αποτελούμενο από τρία νεότευκτα πράσινης τεχνολογίας πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων 13.000 TEU με δεκαετή ναύλωση το κάθε ένα, καθώς και ένα LNG/C τελευταίας γενιάς με επταετή ναύλωση.
Επιπλέον, ολοκληρώσαμε ένα σημαντικό πλάνο ενεργειακής αναβάθμισης των πλοίων M/V Athos, M/V Athenian και M/V Aristomenis, βελτιώνοντας συνολικά την ενεργειακή αποδοτικότητα και μειώνοντας το ανθρακικό αποτύπωμα του στόλου μας.
Τέλος, στο πλαίσιο της στρατηγικής ανανέωσης του στόλου μας, προχωρούμε στην πώληση του μοναδικού πλοίου μεταφοράς ξηρού φορτίου του στόλου M/V Cape Agamemnon με έτος κατασκευής το 2010».
- Ρωσία: Τι είπε ο Πούτιν για το Συμβούλιο Ειρήνης του Τραμπ και τη Γροιλανδία – Γιατί επέκρινε τη Δανία
- Στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: Σκωτσέζικο ντους από τον Τραμπ
- Φονική κακοκαιρία με δυο νεκρούς – Μεγάλες καταστροφές στην Αττική – Πού θα χτυπήσουν τα φαινόμενα τις επόμενες ώρες
- Βουλή: Προκλητικός Βαλτογιάννης αναφέρθηκε στη χούντα – Άμεση αντίδραση και δηλώσεις καταδίκης
- Υπερθέαμα: Όλα τα γκολ της 7ης αγωνιστικής της League Phase του Champions League (vids)
- Νιούκαστλ – Αϊντχόφεν 3-0: Για 8άδα οι Άγγλοι, θετικό αποτέλεσμα για τον Ολυμπιακό (vid)




